Mâncarea fast-food e ca și drogurile! Domnica Cemortan, într-un spot social!

Echipa CIOfilm a realizat un spot de promovare a modului sănătos de viață. În filmuleț, apare Domnica Cemortan care o “droghează” pe fiica ei cu fast-food.

separator

“Ne-am obișnuit să considerăm acest tip de mâncare, drept o doză de fericire, pe care o oferim copiilor noștri, fără a ne gândi la consecințe. Totuși, acestea există și pot fi destul de grave. Trebuie să înțelegem că, mâncarea de tip fast-food nu înlocuiește fericirea, ci drogurile.”, scrie pe ciofilm.md.

 

73 de ani de la cel mai mare val al deportărilor staliniste din Basarabia. Conducerea țării a depus flori la monumentul „Trenul durerii”

Se împlinesc 73 de ani de la al doilea și cel mai mare val de deportări staliniste din Basarabia. Prim-ministra Natalia Gavrilița și Președintele Parlamentului, Igor Grosu au depus flori la monumentul „Trenul durerii”, în memoria victimelor celui de-al doilea val al deportărilor din anul 1949.

„Acum 73 de ani această palmă de pământ era zguduită de o tragedie. În noapte 5 spre 6 iulie 1949 în doar câteva ore sovieticii au urcat în vagoane aproape 36 de mii de oameni. A durat ani de zile să revină în patrie și să facă viața de la zero. Mulți nici nu au apucat asta, fiind torturați și împușcați pe drum. Vorbim de cei mai buni gospodari, de femei, de bătrână, de copii, de oameni absoluți nevinovați”, a spus Natalia Gavrilița.

„Astăzi, 6 iulie, se împlinesc 73 de ani de la cel mai mare val deportărilor staliniste. Această operațiune a fost o crimă dintr-un întreg lanț de fărădelegi și acțiuni de genocid ale regimului sovietic. Arestările s-au făcut noaptea. Unii cetățeni care au încercat să scape cu fuga au fost împușcați. Peste 35 de mii de oameni au fost ridicați din casele lor, arestați fără a li se permite a lua rezerve cu ei. Multe familii din țară au fost atinse de această dramă, drepturile oamenilor au fost călcate în picioare indiferent de etnie și limba pe care o vorbeau”, a declarat Igor Grosu.

sursa: www.unimedia.info

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori

Începând cu 6 iulie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori, potrivit unui anunț al Secției Cultură și Turism a primăriei locale.

LUMINAREA RECUNOSTINTEI - CETATEA SOROCA - MANASTIREA DIN COSAUTI DE LA 300  LEI !

Cetatea Soroca va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 9:00 și 13:00, și între 14:00 și 18:00, transmite jurnalist.md.

Prețul biletului de intrare este de 15 lei pentru maturi, 7 lei pentru copii de 7-16 ani și gratuit pentru copii de până la 7 ani.

Fortăreața își redeschide porțile chiar dacă e într-o nouă etapă de restaurare în cadrul unui proiect transfrontalier. Până implementatorii proiectului vor finaliza o etapă de documentare, Cetatea Soroca va putea fi vizitată cu respectarea securității vizitatorilor.

Cea de-a doua etapă de restaurare a Cetății a început acum un an. Atunci s-a anunțat că fortăreața va fi închisă circa doi ani.

Circa 50 de elevi care au luat 10 la Bacalaureat, premiați de premierul Natalia Gavriliță și Ministrul Anatolie Topală

49 de elevi din țară care au luat zece pe linie la examenul de Bacalaureat au fost premiați cu diplome de prim-ministrul Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministruFoto: gov.md

Șefa Executivului a felicitat tinerii absolvenți pentru realizările obținute și i-a îndemnat să își continue studiile și cariera în structurile guvernamentale din Republica Moldova.

„Am onoarea să mă aflu în fața celor mai luminate minți cu o realizare majoră, care vă plasează pe o traiectorie academică plină de oportunități. Vă îndemn să evaluați cu toată seriozitatea posibilitatea continuării studiilor la noi în țară, avem multe specialități la care se predă bine, cu aplicarea celor mai noi tehnologii, cu oportunități de creștere profesională deja la etapa studiilor. Guvernul vă așteaptă cu mâinile deschise, avem programe de internship, avem poziții vacante, avem oportunități de colaborare  – avem nevoie de voi”, a declarat prim-ministrul.

Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit părinților și corpului didactic pentru efortul depus în educarea celor mai buni liceeni din țară și a menționat că Guvernul își va continua reformele inițiate pentru fortificarea sistemului de învățământ la toate nivelele.

Elevii premiați sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ din Chișinău, Bălți, Orhei, Strășeni, Hâncești, Soroca, Căușeni, Drochia, Tiraspol și Cărpineni. 

Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministru
Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministru
Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministru
Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministru
Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministru
Circa 50 de elevi care au luat zece la BAC, premiați de prim-ministru

8 idei deosebite pentru decorul scaunelor de nuntă
Articolul anterior
Fiul unui oligarh rus și-a omorât mama!
Articolul următor