„Maricika”, cea mai bună piesă în a doua semifinală Eurovision 2015!

Încă 12 concurenți și-au încercat vocile pentru a merge în marea finală Eurovision Moldova 2015. Dacă juriul i-a dat preferință Stelei Boțan, publicul a ales piesa „Maricika”, cântată de Doredos.

separator
5X6A5580 5X6A5598

Membrii juriului susțin că interpreții din cea de-a doua semifinală au fost mai puternici.

„A fost o semifinală mai grea ca prima, deoarece majoritatea concurenților au avut prestații bune, au fost piese puternice, au fost show-uri bune. Unii interpreți au depășit așteptările juriului. Avem piese bune care merită să meargă la Viena și să reprezinte țara”, a declarat membrul juriului Iurie Badicu.

Iată care sunt câștigătorii celei de-a doua semifinale:

1. Doredos, cu piesa „Maricika”

2. Stela Boţan și formația The Cadence of Heart, cu piesa „Save Me”

3. Miss M, cu „Lonely stranger”

4. Doinița Gherman, cu „Inimă fierbinte”

5. Valeria Pașa, care a interpretat „I can change all my life”

6. Dana Markitan, cu piesa „Love me”

7. Lidia Isac, care a interpretat „I can’t breathe”

Cel de-al optulea participant salvat de public este Julia Sandu, care a interpretat piesa „Fire”.

Finala concursului, în cadrul căruia se va decide cine ne va reprezinta ţara la Eurovisionul de la Viena, va avea loc în data de 28 februarie.

5X6A5477 5X6A5482 5X6A5506 5X6A5525
5X6A5542 5X6A5550 5X6A5563 5X6A5576 5X6A5607
5X6A5621 5X6A9809 5X6A9819 5X6A9827 5X6A9837
5X6A9840 5X6A9860 5X6A9891 5X6A9910 5X6A9917
5X6A9955

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei

Artista ucraineană Svetlana Loboda va susține un concert la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie 2022, la Palatul National „Nicolae Sulac”.

Svetlana Loboda este o cântăreață, prezentatoare TV și compozitoare ucraineană, cunoscută și sub numele de LOBODA. Este artistă de onoare a Ucrainei din anul 2013.

Toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați Ucrainei.

Cei care își doresc să achiziționeze bilete pot afla detalii AICI.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională

Au cules roada din acest an pe ritmuri de muzică tradiţională la Festivalul de recoltare a strugurilor din sudul ţării.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri pe ritmuri de muzică tradiţională

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, dar şi locuitori din oraşul Comrat au participat la procesul de recoltare a strugurilor, la una dintre plantaţiile de viţă-de-vie, transmite trm.md.

După ce au adunat roada, musafirii au fost invitaţi să o strivească strugurii, ca să vadă cum se obţine sucul mustos.

Evenimentul a fost organizat la una dintre plantaţiile de lângă Comrat, iar printre invitaţi au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din Letonia, Turcia, Polonia sau Bulgaria, care au rămas surprinşi de frumuseţea tradiţiilor din Republica Moldova.

„Suntem foarte bucuroşi că am venit aici pentru a culege struguri. Aceasta este prima noastră vizită, dar credem că nu va fi ultima. Este o atmosferă foarte frumoasă”, spune reprezentantul Ambasadei Poloniei, Jaho Jahalinski.

„Este prima mea experienţă, primesc o plăcere aflându-mă aici. Este o atmosferă foarte bună. Voi gusta şi vinul de aici”.

„Am mai fost la Comrat cu 10 ani în urmă şi am cules struguri, iar acum am venit din nou. Am venit împreună cu toată familia. Este o sărbătoare foarte frumoasă”.

„În primul rând, strugurii sunt stocaţi, după care sunt puşi într-un butoi, iar produsul final îl vedeţi, este o reţetă deosebită”.

În sudul ţării, viţa-de-vie este plantată pe 2,5 mii de hectare de teren şi se produce peste 50.000 de tone de struguri.

„Noi suntem diferiţi, vorbim mai multe limbi, dar ne uneşte faptul că ne iubim ţara: Republica Moldova. Sărbătoarea de astăzi este aşteptată de fiecare locuitor, iar în septembrie fiecare familie se pregăteşte pentru culesul strugurilor”, a declarat başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„Este o tradiţie foarte frumoasă ca în fiecare an să avem oaspeţi din diferite ţări pentru a recolta strugurii. Acest proces este o tradiţie foarte frumoasă”, spune primarul oraşului Comrat, Serghei Atanasov.

Festivalul de recoltare a strugurilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia este organizat de mai mulţi ani pentru promovarea sectorului vitivinicol din regiune.

Poze curioase cu moldovence care îşi alăptează copiii
Articolul anterior
Plagiat, în semifinala Eurovision din Moldova
Articolul următor