Membrii unei grupări criminale au fost reținuți pentru furt și șantaj

Poliţiştii au reţinut trei membri ai unei grupare criminale specializate în comiterea furturilor şi a şantajurilor pe teritoriul mun. Chişinău. Membrii grupării sustrăgeau plăcuţele automobilelor înregistrate în străinătate şi şantajau proprietarii de bani. Astfel, pe parcursul lunii ianuarie curent, indivizii au reuşit să săvârşească 11 furturi de numere de înmatriculare, în schimbul cărora cereau de la victime câte 150 euro, cu condiţia să transfere mijloacele financiare pe un cont bancar. Aceştia s-au dovedit a fi locuitori ai Capitalei, cu vârstele cuprinse între 19 ani şi 21 ani, dintre care unul anterior judecat pentru furt.

separator

Ofițerii de investigație au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile suspecților, unde a fost depistată şi ridicată tehnică de calcul, utilizată în acţiunile lor criminale. Prin urmare s-au găsit telefoane mobile, cartele sim, precum şi calculatoare. Aceştia au reuşit doar în două cazuri să obţină bani de la proprietari în schimbul plăcuţelor de înmatriculare. De obicei aceştia ţinteau doar automobile de modelele Mercedes, Audi, BMW şi Volkswagen.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furt şi şantaj. Totodată sunt demarate acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare.

Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 19 000 lei sau închisoare de la 3 la 5 ani.

Adriana Ochișanu a devenit mămică pentru a doua oară!
Articolul anterior
Un vlogger cunoscut de la noi se căsătorește!
Articolul următor
Alte articole interesante