Mircea Snegur își amintește despre cel mai dulce Crăciun din copilărie!

Crăciunul dar și Sfintele Paști erau sărbători  foarte așteptate în familia Snegur,încă din copilărie. Pe masa festivă erau nelipsite răciturile de cocoş şi sarmalele. Primului președinte al țării îi plac bucatele pregătite ca la mama acasă.   

separator

Mircea Snegur s-a născut în satul Trifănești, județul Soroca, în familia lui Ion și Ana Snegur. Părinții președintelui au muncit în rând cu restul gospodarilor din sat. Tatăl s-a stins din viață la 55 de ani, iar mama și-a educat copii singură încă 31 de ani, mândrindu-se de 6 copii, 15 nepoți și 17 strănepoți.

”Copilăria mea nu se deosebea de cea a semenilor, era una grea de după război. Cele mai mari aşteptări erau legate de sărbători. Familia mea a fost una devotată credinţei. Nu era seară în care tatăl să nu ne citească la lumina lămpii de gaz din cărticică de rugăciuni. Ţin minte că de Paşti ni se cumpăra haine noi, iar de Crăciun ne umpleam buzunarele cu nuci, bomboane, colaci şi covrigi.

De când nu mai sunt în viață părinții, frații Snegur își dau întâlnire de sărbători acasă la sora Eugenia.  Iar fericirea cea mai mare a lui Mircea Snegur sunt deliciile care îi făceau sărbătorile frumoase , bomboanele preferate,  griliajul.

jgyhty jguygu hghtfy

Sursa: Asfalt de Moldova_Revenirea Acasă, Jurnal tv

 

alte Articole interesante