Moldova prin ochii lui Sergiu Bobr! Imagini video spectaculoase

Operatorul Sergiu Bobr, directorul studioului „Bomond Video Production”, ne demonstrează că Moldova nu este nici pe departe doar găuri, noroi și pășuni, așa cum o văd majoritatea cetățenilor.

separator

16831965_1280199122016014_3937598597889073152_n

Prin obiectivul lui, țara noastră arată cu totul altfel: păduri frumoase, râuri curate și lanuri verzi.

“Inițial, a fost un proiect comercial pentru Aeroportul de la Chișinău. Câteva videouri pot fi văzute pe un ecran imens, în zona de întâlnire a celor care vin în țară. Compania a ales o mică parte din imagini, dar multe dintre ele nu sunt incluse. De aceea, m-am gândit că tot ceea ce am filmat timp de câteva luni, ar trebui să vadă toți locuitorii țării noastre.”, a declarat Sergiu Bobr pentru Unica.md.

Proiectul lui Sergiu are o denumire mai inedită și o explicație pe măsură.

“Denumirea nu mi-a venit pur și simplu în minte. De obicei, la hashtag-ul # „EtoMoldovaDetka”, utilizatorii rețelelor sociale postează toată murdăria despre țara lor. Am decis să fac invers și să încurajez cetățenii noștri, de aceea postez doar imagini și clipuri video frumoase. Încerc să schimb percepția oamenilor despre Moldova.  Țara noastră nu înseamnă numai case, murdărie pe trotuare și fețele furioase ale oamenilor. Călătorind în nordul și centrul Moldovei, am văzut o mulțime de lucruri interesante. Unele dintre locuri nu le văzusem niciodată și nici măcar nu intuiam cât sunt de frumoase. Un alt peisaj, natură, oameni și infrostructură.”

Și ideile bărbatului nu se opresc aici.

„Aș vrea să fac mai multe videouri despre Moldova. Prima parte deja ați văzut-o, este despre frumusețea țării. A doua parte va fi despre poporul moldovenesc și modul lui de viață, a treia despre Chișinău.

Cel mai important lucru pe care aș dori să-l transmit cetățenilor este să se oprească să caute murdărie în jur. Nu-ți limita părerea despre țară doar la ceea ce vezi în orașul sau satul în care locuiești. Începe să vezi frumusețea din jur, pentru că avem suficiente locuri și lucruri de admirat!„

O polițistă s-a îmbrăcat în școlăriță ca să prindă un pedofil periculos. Flagrantul a fost oribil

O polițistă s-a îmbrăcat în școlăriță pentru a prinde în flagrant un pedofil periculos. După mai multe zile de pândă, perversul a atacat-o. Doar așa a reușit să-l bage după gratii, scrie stirileprotv.ro cu referire la Daily Star.

Danni Brooke a fost o polițistă care a lucrat în multe cazuri sub acoperire și a avut de-a face cu infractori periculoși. Ea și-a povestit experiențele într-un podcast, relatând și cum a îmbrăcat uniforma de școlăriță, pentru că doar așa putea să atragă în capcană un pedofil care nu fusese prins până atunci.

Danni Brooke a părăsit Poliția metropolitană din Londra în 2013, după aproximativ 10 ani de operațiuni sub acoperire, prin care a reușit să doboare prădători sexuali și traficanți de droguri.

A fost un tip care era vizat în peste 120 de infracțiuni. A început cu atingeri indecente, apoi faptele au devenit din ce în ce mai grave” a început fosta polițistă.

Danni a petrecut două săptămâni îmbrăcată ca o școlăriță, mergând pe străzi ca să-l atragă în capcană. Colegii ei încercaseră să-l prindă, dar de fiecare dată, individul scăpase, așa că au folosit-o pe ea ca momeală.

Mi-au dat o uniformă școlară și m-au întrebat: „Poți să te duci să o îmbraci?”

Și timp de două săptămâni am stat în această zonă unde credeam că ar putea să apară.” și-a amintit ea.

Inițial, se părea că operațiunea era un eșec, pentru că după două săptămâni de pândă nu a existat niciun semn de la făptaș. Lui Brooke i s-a spus chiar să renunțe și era pe punctul să se îndrepte spre casă, când a observat un bărbat care se strecura în spatele ei.

M-am întors și am văzut un tip cu o pălărie neagră închisă la culoare, cu o jachetă, toate hainele închise la culoare, care se strecura după colț. Așa că am început să merg și am auzit [pași] în spatele meu. Nici nu am apucat să mă întorc și el m-a apucat de gât, m-a tras pe podea și a ejaculat peste mine.”

În câteva secunde, alți polițiști, care așteptau ca bărbatul să își facă apariția, au sărit pe el și l-au reținut, iar curajoasa polițistă a reușit chiar să filmeze agresiunea.

Aveam o cameră de filmat în rucsac și [l-am] surprins desfăcându-și pantalonii, masturbându-se până ce a pus mâna pe mine și a ejaculat.”

Perversul a ajuns la închisoare, iar victimele sale au primit, în sfârșit, dreptatea pe care o meritau.

Primisem o scrisoare de la [una dintre mamele victimelor]. Mi-a scris o scrisoare de mulțumire în care îmi spunea că fiica ei nu mai lua somnifere” și-a mai amintit polițista.

Maia Sandu: ”Este aproape ziua în care drapelul nostru va fi în rândul celor ale statelor Uniunii Europene”

Republica Moldova sărbătorește, joi, 27 aprilie, Ziua Drapelului de stat. Cu această ocazie, președintele Maia Sandu că țara sa ”este Europa” și că poporul își dorește să trăiască în democraţie şi bunăstare.

”Drapelul Republicii Moldova – celebrat în fiecare an la 27 aprilie – ne uneşte prin sentimentul de mândrie de a ne fi născut pe acest pământ. Cu mândrie l-au cântat oamenii noştri de cultură. Cu mândrie l-au purtat înaintaşii noştri când luptau pentru libertate, suveranitate şi independenţă. Să porţi tricolorul era un act de mare curaj şi mândrie naţională. Tot cu mândrie, sub drapelul Republicii Moldova, campionii noştri cuceresc lumea”, a transmis Maia Sandu, potrivit News.ro.

”Să păstrăm unitatea pentru ca Moldova să devină un partener egal în familia ţărilor europene libere. Moldova este Europa – suntem un popor paşnic şi vrem să trăim la noi acasă în democraţie şi bunăstare. Este aproape ziua în care drapelul nostru va fi în rândul drapelelor statelor Uniunii Europene”, a mai spus președinta Republicii Moldova.

Caz șocant la Grigoriopol! O fetiță de 4 ani a ajuns la spital după ce a căzut de la înălțime și s-a lovit cu capul de trotuar

Potrivit așa-zisului minister de Interne din regiunea transnistreană, copila s-ar fi plimbat cu un prieten și mama acestuia, fiind însoțită de bunica sa, pe o stradă dintr-o localitate din Grigoriopol, scrie unimedia.info.

„Întorcându-se deja acasă, cei doi copii au alergat până în pragul clădirii administrației satului. Acolo, fetița s-a urcat pe balustradă, a pierdut echilibrul și a căzut de la o înălțime de 1,5 metri. Copila s-a lovit cu capul de trotuar.

Ulterior, fetița de 4 ani a fost transpotată la spital, unde a fost internată în secția de terapie intensivă, fiind diagnosticată cu leziune cranio-cerebrală închisă și contuzie cerebrală.

La moment, starea ei este apreciată de medici ca satisfăcătoare. Copila a fost transferată în secția de chirurgie, iar în curând va fi externată”, se arată în comunicat.

Din 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I
Articolul anterior
Atenţie la tâlhăriile de sezon! Minori reţinuţi în flagrant de martori şi poliţie!
Articolul următor