Moldoveanul care îl calcă pe coadă pe Smiley!

În câteva luni, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți basarabeni din România, datorită piesei „Mă ucide ea”, care a spart topurile muzicale. Presa de peste Prut l-a numit „Smiley de Transilvania”, preconizându-i o carieră de succes.

separator

Puțini însă cunosc de unde vine, cu ce se ocupă și ce-și dorește Mihail Sandu.

Tânărul s-a născut în Rusia. Mai exact, în Nijnevartovsk, un oraş aflat la porţile Siberiei, lângă Munţii Ural. Mama sa, profesoară de limba germană şi rusă, şi tatăl său, un marinar care s-a reprofilat şi a început să lucreze cu lemnul, au plecat din Moldova în Rusia în căutarea unui trai mai bun. Pe când avea doi ani, Mihail şi familia sa au revenit acasă, în satul Doroţcaia.

Când era în clasa a III-a, şi-a rugat părinţii să-l înscrie la o şcoală de muzică, unde timp de şapte ani a studiat pianul.

Pasionat de mai multe domenii, când a venit timpul să dea la facultate, Mihail nu ştia ce drum al artei să aleagă. A venit la Chişinău, unde a depus actele la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. După ce a fost admis, la un moment dat şi-a spus că nu mai vrea să studieze canto deoarece în Moldova mari perspective nu-l așteptau. Aşa că a optat pentru design interior, doar că nu acasă, ci în România. Mai exact la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, iar după doi ani de studii, prin programul Erasmus a plecat în Polonia, la Academia de Arte Frumoase „Jan Matejko” din Cracovia. Acolo, timp de un an, a studiat designul grafic şi arta fotografică, scrie JC.md.

1404715_10202394596524243_1856009241_o-1024x576

Revenit la Cluj, l-a cunoscut pe Sergiu Socaciu, alături de care a ajuns să facă echipă şi să lucreze în studioul lui muzical.

„Şi acum întâmpin foarte multe obstacole şi greutăţi, însă norocul meu a fost că l-am întâlnit pe Sergiu. Am un program foarte încărcat căci mi-am propus să realizez multe până de Revelion. Vreau să lansez un nou single şi mai multe piese în versiune acustică. Sunt obsedat de a compune şi tind să-mi fac cunoscute textele pe care le semnez. Vreau să cânt despre ceea ce simt eu, despre lucrurile în care mă regăsesc. Pe viitor, ne dorim să ne mutăm la București, deși funcționăm destul de bine şi de la Cluj. Sunt îndrăgostit de Cluj”, spune Mihail.

Citește mai mult pe www.jc.md.

Noi benzi pentru transportul public vor apărea

Benzile dedicate transportului public pe str. Hîncești (sectorul cuprins între străzile Alexei Mateevici și Miorița) vor fi extinse, iar schița de proiect pentru bd. Moscova este în faza de elaborare. Anunțul a fost făcut de către Primăria Chișinău.

Până în prezent, 17 străzi din oraș au fost amenajate cu benzi dedicate, totalitatea cărora însumează 45 km pe sens dus-întors. Este vorba de străzile: Ion Creangă, Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Negruzzi, Decebal, Dacia, Ciuflea, Grigore Vieru, Constantin Tănase, Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, Alexandr Pușkin, Vasile Alecsandri, Gheorghe Asachi, Renașterii Naționale, Bogdan Voievod, Alecu Russo, Mircea cel Bătrân și Alba Iulia.

Va avea loc simplificarea proceduri de obținere a permisului de conducere! Vezi detalii

Potrivit proiectului, admiterea la examen va fi posibilă prin utilizarea sistemului informațional automatizat „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor”. De asemenea, va fi exclusă prezentarea actelor de studii pe suport de hârtie, ceea ce va contribui la digitalizarea întregului proces. 

„În acest fel, simplificăm procedurile, reducem corupția și creștem calitatea procedurii de obținere a permiselor de conducere”, a spus premierul Dorin Recean. 

O altă modificare ține de simplificarea procedurii de obținere a permiselor de conducere pentru anumite categorii de vehicule. De exemplu, persoanele care dețin permis de conducere de categoria B pentru vehicule cu transmisie manuală, la susținerea examenului la o altă categorie, pentru vehicule cu transmisie automată, vor putea conduce și vehicule cu transmisie manuală de categoria respectivă.

Totodată, persoanele care dețin permis de conducere de categoria B de cel puțin 24 de luni vor putea solicita dreptul de a conduce vehicule din subcategoria A1(motociclete), cu condiția absolvirii unui curs deplin de instruire practică, fără instruire teoretică și examinare.  

Proiectul va intra în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

A dispărut. Rudele cer ajutor pentru a o găsi

O fetiță de 12 ani din Chișinău a dispărut iar ultima dată a fost văzută urcând într-un troleibuz alături de un băiat.

Laura Arman, are 12 ani și locuiește în sectorul Botanica al Capitalei a relatat nana acesteia pentru echipa.md.

Laura a fost văzută ultima dată pe 15 octombrie, în jurul orei 15:00, pe strada Decebal, vizavi de Taxi Blues Cafe, urcând în troleibuzul 4, în direcția străzii Hristo Botev.

Conform martorilor, ea era însoțită de un tânăr de aproximativ 18 ani, cu o înălțime de 1,80 m, păr brunet și ochi căprui, având un iPhone alb.

Cei care dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugați să contacteze la 112 sau 069 522 443.

Soțul regretatei Mădălina Manole este într-o nouă relație
Articolul anterior
Reţetă numai bună de Sărbători! Scutecele Domnului, un desert de post
Articolul următor