În câteva luni, a devenit unul dintre cei mai cunoscuți basarabeni din România, datorită piesei „Mă ucide ea”, care a spart topurile muzicale. Presa de peste Prut l-a numit „Smiley de Transilvania”, preconizându-i o carieră de succes.
Puțini însă cunosc de unde vine, cu ce se ocupă și ce-și dorește Mihail Sandu.
Tânărul s-a născut în Rusia. Mai exact, în Nijnevartovsk, un oraş aflat la porţile Siberiei, lângă Munţii Ural. Mama sa, profesoară de limba germană şi rusă, şi tatăl său, un marinar care s-a reprofilat şi a început să lucreze cu lemnul, au plecat din Moldova în Rusia în căutarea unui trai mai bun. Pe când avea doi ani, Mihail şi familia sa au revenit acasă, în satul Doroţcaia.
Când era în clasa a III-a, şi-a rugat părinţii să-l înscrie la o şcoală de muzică, unde timp de şapte ani a studiat pianul.
Pasionat de mai multe domenii, când a venit timpul să dea la facultate, Mihail nu ştia ce drum al artei să aleagă. A venit la Chişinău, unde a depus actele la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. După ce a fost admis, la un moment dat şi-a spus că nu mai vrea să studieze canto deoarece în Moldova mari perspective nu-l așteptau. Aşa că a optat pentru design interior, doar că nu acasă, ci în România. Mai exact la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, iar după doi ani de studii, prin programul Erasmus a plecat în Polonia, la Academia de Arte Frumoase „Jan Matejko” din Cracovia. Acolo, timp de un an, a studiat designul grafic şi arta fotografică, scrie JC.md.
Revenit la Cluj, l-a cunoscut pe Sergiu Socaciu, alături de care a ajuns să facă echipă şi să lucreze în studioul lui muzical.
„Şi acum întâmpin foarte multe obstacole şi greutăţi, însă norocul meu a fost că l-am întâlnit pe Sergiu. Am un program foarte încărcat căci mi-am propus să realizez multe până de Revelion. Vreau să lansez un nou single şi mai multe piese în versiune acustică. Sunt obsedat de a compune şi tind să-mi fac cunoscute textele pe care le semnez. Vreau să cânt despre ceea ce simt eu, despre lucrurile în care mă regăsesc. Pe viitor, ne dorim să ne mutăm la București, deși funcționăm destul de bine şi de la Cluj. Sunt îndrăgostit de Cluj”, spune Mihail.
Citește mai mult pe www.jc.md.