Mousse de iaurt de Paști de la Emilian Crețu, Stela Popa, Daniela Jenunchi și Petru Scalețchi

Au gătit, s-au distrat și au mâncat. Pe Daniela Jenunchi, Stela Popa, Emilian Crețu și Petru Scalețchi îi leagă o mai veche prietenie. Așa că, de îndată ce au avut ocazia revederii, foștii colegi de la Jurnal TV au pus de o șezătoare între amici.

separator

8 (Copy)

„Vremurile de altă dată nu se uită”, ne-au mărturisit ei.

Anii cât au fost împreună la televiziune le-au consolidat prietenia și înainte de Paște cei patru s-au gândit să gătească un desert de să te lingi pe degete, nu alta.

„Dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi cu ceva dulce de Paște, le puteți găti un Mousse de iaurt”, ne-a mărturisit Petru Scalețchi, cunoscut și ca bucătarul diplomat.
4 (Copy)20 (Copy)38 (Copy)

Ideea acestui desert de zile mari tot lui îi aparține. Ce a ieșit, a arătat ca în revistele de specialitate. Un mousse de toată frumusețea, în care s-a pus mult suflet, voie bună și o porție zdravănă de prietenie.


Gazda șezătorii a fost Daniela Jenunchi.

„Stela s-a întors pentru câteva zile, așa că a fost musai să-mi treacă pragul noii locuințe. Și, uite așa, am avut un motiv numai bun să gătim și să sărbătorim”, ne-a spus frumoasa prezentatoare TV.
2 (Copy)5 (Copy)11 (Copy)
 „Pe vremea când Petru și Daniela găteau la „Bucătarul diplomat” sau „Veranda”, iar actorul Emilian Crețu încă nu era doamna Dora, ci bunul meu prieten de la machiaj, nu pierdeam nicio ocazie să dăm fuga sus, la etajul trei, să ne înfruptăm din bunătățile pe care le găteau pentru telespectatori. Și uite așa, de atunci, ne-am împrietenit și repetăm și astăzi această frumoasă experiență. Parafrazând o vorbă veche aș spune: prietenul la… mâncare se cunoaște”, a glumit sincer Stela Popa, prezentatoare la TVR 2 din România.

Stela, Emilian și Daniela au fost niște ajutoare grozave pentru Petru, în prezent bucătarul personal al ambasadorului SUA în Republica Moldova. Cum era și firesc, Daniela și-a îndeplinit și de această dată cu brio rolul de asistentă. A fost mai mult cu degustatul, în schimb, și-a distrat oaspeții la maxim. Nici nu avea cum altfel, atâta timp cât Emilian Crețu i-a stat alături.

„Am râs pe săturate. Nu am putut să o las pe doamna Dora nici de această dată acasă și, chiar dacă nu eram deghizat, le-am ridicat prietenilor cu ajutorul ei dispoziția la maxim. Doamna Dora s-a întrecut cu Daniela la jonglat… ouă. Ce a ieșit, se poate vedea din fotografii. Într-un cuvânt, pardoseala a avut nevoie de ceva curățire…”, ne-a mărturisit Emilian Crețu, plin de voie bună.
15 (Copy)17 (Copy)

Noi am aflat rețeta minunatului Mousse de iaurt pe care l-au gătit cele patru vedete și o împărtășim cu voi.

INGREDIENTE

  • Iaurt – 100 gr
  • Ouă – 2 buc
  • Frișcă – 50 ml
  • Gelatină de la Dr. Oetker -10 gr.
  • Lichior de piersică – 15 ml
  • Zahăr pudră cu aromă de vanilie de la Dr. Oetker – 50 gr

Se bate frișca până se obține o spumă, apoi se amestecă cu iaurtul. Se adaugă peste acestea gelatina dizolvată în lichior de piersică. Albușul de la ouă se bate spumă cu zahărul pudră cu aromă de vanilie de la Dr.Oetker și se adaugă peste compoziția obținută. Acestea se bat bine cu mixerul și se pun într-o formă, apoi se lasă 12 ore în frigider.

Mousse-ul se poate servi cu sos de zmeură sau căpșuni, după preferință.

 Enjoy!

27 (Copy)28 (Copy)31 (Copy)

Săptămâna începe fără lumină în mai multe localități din țară! Vezi care sunt acestea
Articolul anterior
Litotripsia – procedura care te scapă de pietrele la rinichi mai eficient decât ceaiurile diuretice
Articolul următor
Alte articole interesante