A murit un cunoscut actor din Moldova!

Ieri, s-a stins din viață un mare actor din Moldova. Este vorba despre actorul Vitalie Cărăuş, fost director al Teatrului Naţional Mihai Eminescu” şi al Teatrului Etnofolcloric „Ion Creangă” din Chişinău.

separator

big-s-a-stins-din-viata-actorul-vitalie-caraus

Preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova, Alexandru Grecu, a menţionat că Vitalie Cărăuş a făcut parte din noua generaţie de actori, ai anilor 80-90, care au pus bazele unui alt fel de teatru, scrie moldpres.md.

„Împreună cu Victor Ignat, a pus bazele Teatrului „B. P. Hasdeu” din Cahul. La Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” s-a manifestat în calitate de manager care, prin realizarea anumitor proiecte, împreună cu Sandu Vasilache, au format un repertoriu şi şi-au cîştigat spectatorul. A fost un actor împlinit, care a jucat roluri memorabile în scenă”, a constatat Alexandru Grecu.

Vitalie Cărăuş s-a născut la 9 octombrie 1963 în satul Ţaul, raionul Donduşeni. A studiat regie şi teatru în anii 1981-1985 la Institutul de Stat al Artelor (astăzi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice) din Chişinău. În 2000, a făcut stagiere în cadrul programului „Management cultural” în SUA. În acelaşi an, a fost distins cu premiul UNITEM „Cel mai bun manager de teatru”.

A jucat în numeroase spectacole şi a organizat de-a lungul anilor festivaluri de teatru. A fost deţinător a numeroase premii obţinute la Gala Teatrelor Naţionale. În ultima perioadă, a activat în calitate de director la Teatrul Etnofolcloric „Ion Creangă”, unde a regizat mai multe spectacole. Sâmbătă, la ora 11.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al actorului va fi adus la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, unde va avea loc un miting de doliu. Vitalie Cărăuş va fi înmormîntat la Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească din Chişinău.

thumb_19644_foto_big

Natalia Gordienko, iubită și apreciată în Rusia! O piesă a artistei, premiată la ,,Песня года 2022”

Interpreta moldoveancă Natalia Gordienko va apărea pe scena tradiționalului show din Rusia ,,Песня года 2022”.

Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022

Despre aceasta artista a anunțat pe pagina sa de Facebook.

„De-a lungul anilor, de-a lungul distanțelor.

Pe orice drum, pe orice parte

Nu îți iei adio de la un cântec,

Cântecul nu-ți spune la revedere!

Această muzică se cântă întotdeauna la noi acasă pe 1-2 ianuarie. Și mă bucur că acum single-ul meu „Sunt fericită” este și el câștigător al premiului Cântecul Anului. Mulțumesc compozitorilor pentru acest imn al oamenilor fericiți!”, a menționat Natalia Gordienko.

Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022
Natalia Gordienko va participa în Rusia la Cântecul Anului 2022

Nekoglai a publicat video-ul despre tortura din închisoarea din Rusia

Bloggerul moldovean Nekoglai (Nikolai Lebedev), care a fost deportat recent din Rusia în Moldova, a publicat un videoclip pe canalul său de YouTube în care vorbește despre tortura din departamentul de poliție din districtul Presnensky din Moscova. Potrivit bloggerului, acesta a umilit și bătut foarte tare.

Nekoglai a spus că după procesul din 9 noiembrie, care s-a hotărât să fie expulzat din Rusia în Moldova, forțele de securitate l-au dus într-un birou fără camere, l-au bătut puternic și i-au dat să bea apă murdară cu care se spăla podeaua. Potrivit acestuia, forțele de securitate au înregistrat totul pe video pe care „l-au trimis undeva spre aprobare”.

El a fost amenințat că, dacă va spune cuiva despre ce s-a întâmplat în departament, videoclipul va fi postat online. Ulterior, Nekoglay a fost pus să-și ceară scuze pentru videoclipul în care a parodiat un soldat rus, apoi au adus un brici și un foarfece. Potrivit bloggerului, părul de pe cap i-a fost mai întâi smuls cu mâna, apoi au început să îl bărbierească, lăsând tăieturi.

Bloggerul a oferit drept dovadă un certificat medical, în care se menționează că are „hematoame multiple, abraziuni ale scalpului, extremităților superioare și inferioare”.

Tânărul a fost acuzat pentru ,,discreditarea armatei ruse”. Motivul a fost un videoclip publicat pe TikTok cu o parodie despre un soldat rus pe frontul din Ucraina. Videoclipul a fost însoțit de piesa Rasputin, de Boney-M.

A doua zi, 9 noiembrie, Nekoglai a fost reținut la Moscova. Tribunalul Presnensky a decis să-l amendeze pe blogger cu 5.000 de ruble și să-l expulzeze în Moldova pentru încălcarea legilor privind imigrația.

Un moldovean a devenit câștigător la concursul de frumusețe ,,Mister Planet 2022”!

Un moldovean în vârstă de 20 de ani a devenit câștigător în cadrul concursului internațional de frumuseţe şi talente ,,Miss & Mister Planet” desfășurat în Georgia. Adrian Lefter a vorbit pe facebook despre succesul său.

„Câștigul este al Republicii Moldova. Cele două titluri de Mister Planet au fost oferite mie și Georgiei. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Le-am arătat la toți unde se află Moldova pe hartă”, a scris tânărul.

Anterior, Adrian Lefter a fost desemnat cel mai bun coregraf de podium la Dubai International Fashion Week 2021. De asemenea, este fondatorul scolii de modeling „Adi Academy” și reprezentantul oficial al mai multor evenimente fashion internaționale.

Omletă umplută
Articolul anterior
Nu trebuie să ratezi spectacolul „Bufonii”! Vino și admiră aventura unor clovni
Articolul următor