Oamenii anului 2014 desemnaţi de revista Fashion Vip!

Gala premiilor Fashion Vip 2014 a adunat muzicieni, artişti, oameni de afaceri, politicieni şi jurnalişti. Toţi au apărut, unul câte unul, îmbrăcaţi la patru ace, iar cei mai harnici s-au întors acasă cu câte un premiu bine meritat.

separator

_MG_8176
 

Femeia anului- Monica Babuc

Businessman-ul anului- Tudor Ceaicovschi

Femeia de afaceri a anului- Rima Guţu

Politicianul anului- Marian Lupu

Bancherul anului- Serghei Cebotari

Sportivul anului- Constantin Ţuţu

Cuplul anului- Cornelia şi Marcel Ştefăneţ

Interpreta anului­- Anastasia Lazariuc

Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate- Nicolae Juravschi

Premiul în cinematografie- Leontina Vatamanu și Virgil Mărgineanu

Premiul în domeniul administraţiei publice locale- Alexandru Botnari

Premiul în domeniul presei electronice- Lorena Bogza

Premiul în medicină- Iulian Glavan

Premiul în teatru- Petru Hadârcă

Premiul pentru tinereţea spiritului- Valentina Cojocaru

_MG_8210 _MG_8218 _MG_8222 _MG_8224
_MG_8225 _MG_8232 _MG_8233 _MG_8235 _MG_8236
_MG_8237 _MG_8241 _MG_8243 _MG_8269 _MG_8273
_MG_8276 _MG_8277 _MG_8279

Cele mai amuzante nominalizări au fost inventate de Sergiu Beznițchi și Andrei Porubin.

Tiranul vedetelor autohtone, Stalinul grăsimilor, cea care ciopleşte stelele de-acasă- Galina Tomaş.

Cea mai “cristeburgică” prezenţă- Ala Boţan.

Premiul pentru cumătrism- Tudor Spînu.

Cel mai viu brad de Crăciun- Dianna Rotaru.

_MG_8142 _MG_8150 _MG_8304_MG_8152
_MG_8153 _MG_8157 _MG_8158 _MG_8164 _MG_8168
_MG_8182 _MG_8190 _MG_8192 _MG_8193 _MG_8198
_MG_8199 _MG_8214 _MG_8294
 
_MG_8308 _MG_8309 _MG_8311

 

Maia Sandu, la Forumul femeilor din Moldova 2024: ,,Să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră. 

„Azi, una din trei afaceri din țara noastră este condusă de o femeie, 24% din primari sunt femei, 11 femei ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și tot o femeie conduce procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană”, a spus șefa statului, potrivit unui comunicat al Președinției Republicii Moldova. 

La „Forumul femeilor din Moldova 2024”, Președinta a vorbit și despre discriminare, inechitate, despre problema discursului de ură, despre faptul că fiecare a treia femeie din țara noastră a suferit de-a lungul vieții o formă de violență. Șefa statului a subliniat că femeile trebuie să știe despre Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie și despre Centrul de Justiție Familială al Poliției, instituții care au menirea de a ajuta femeile care se confruntă cu situații de abuz. 

„Le-am îndemnat pe participante să discutăm cu femeile din toate localitățile noastre, să oferim acel cerc de sprijin necesar, de care avem nevoie toate, atunci când puterile par la limită. Le-am îndemnat să avem încredere în forțele proprii, să ne inspirăm din puterea și curajul mamelor și bunicilor noastre, să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

Fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul, s-a stins din viață: ,,Un specialist remarcabil și un exemplu de devotament și integritate”

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Arcadie Albul, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au lăsat un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. „Este o pierdere care lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut”, se arată în mesaj.

Foto: BNM

„Cu profundă tristețe, Banca Națională a Moldovei anunță trecerea în neființă a domnului Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 – 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar.

Transferându-și cunoștințele și viziunea europeană dobândite în activitatea sa la instituții internaționale, precum Bank for International Settlements (Basel, Elveția), domnul Arcadie Albul a adus o contribuție inestimabilă la reformarea sectorului financiar-bancar din Republica Moldova.

Încă de la numirea sa în funcția de viceguvernator al BNM, a fost recunoscut pentru abordarea sa strategică și pentru eforturile sale necontenite de a dezvolta domeniul plăților în Moldova, fiind un exemplu de devotament și integritate în această funcție de mare responsabilitate.

A jucat un rol esențial în crearea plăților instant MIA în Republica Moldova și modernizarea Sistemului Automatizat de Plăți Interne (SAPI), administrat de BNM. De asemenea, a înființat Direcția FINTECH în cadrul Băncii Naționale, indispensabilă pentru evoluția domeniului plăților.

În același timp, a avut un aport considerabil în procesul de pregătire pentru depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA), accelerând astfel integrarea financiară a țării noastre în Uniunea Europeană.

Banca Națională a Moldovei își exprimă profunda recunoștință pentru tot ceea ce a realizat domnul Arcadie Albul.

Banca Națională a Moldovei transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, fiindu-i alături în această mare durere”, se arată în mesajul reprezentanților BNM.

Un nou gest al lui Emilian Crețu va aduce beneficii copiilor de la școala de baștină a actorului

Emilian Crețu s-a prezentat la ședința Consiliului local Negureni, satul de baștină al actorului. Acesta a anunțat aleșii că intenționează să investească 400 de mii de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice la școala din localitate, astfel încât instituția de învățământ să fie independentă energetic. Majoritatea consilierilor au apreciat inițiativa.

Crețu vrea să investească în școala din Negureni: Replica unui consilierFoto: Captură video

„Anul acesta tare sper că școala noastră din Negureni va fi prima din țară care va avea energie electrică absolut gratuită și o să investesc în școala din Negureni, în viitorul negurenenilor, 400 de mii de lei pentru a pune panouri fotovoltaice și toată școala să aibă electricitate absolut gratuită. O fac pentru Negureni, nu o fac pentru locul de unde m-am pornit. Sunt banii mei personali, nu s-a implicat nimeni din politică”, a afirmat Creţu în ședința din data de 10 iulie, transmite newtv.md.

Majoritatea consilierilor locali s-au arătat încântați de proiectul actorului: „Azi o aprobăm. Succes! Dumnezeu să ne ajute”, au spus aceștia.

Natalia Ciurea: “Dietele drastice nu au dat rezultate, de aceea am venit la Unica Sport”
Articolul anterior
Galina Tomaş, „Tiranul vedetelor autohtone!”
Articolul următor