Patric Hanganu: „Prima mea scenă a fost ograda, apoi dealurile din sat, pădurea și mai târziu am descoperit subterana”

Patric Hanganu este tânărul care s-a remarcat în Moldova prin talentul său inconfundabil, dar și prin felul lui de a fi, sincer, modest și prietenos cu toată lumea. De ceva vreme, acesta încântă trecătorii din subteranele orașului cu vocea sa deosebită și bineînțeles, nelipsit de confidenta lui, chitara.

separator
12717530_472944879564692_5587336589225589370_n


 • unicamd unica.md Patric, ai o voce caldă și plăcută. La ce vârstă ai descoperit acest talent și în ce circumstanțe ai început să cânți?

 • Patric Mulțumesc pentru acest complement frumos. Nu sunt sigur, dacă anume eu personal mi-am descoperit talentul, dar țin minte foarte bine că eu cânt de mic copil, chiar din grădiniță. Profesorul ne așeza pe scaune și ne cânta la acordeon, îmi era atât de plăcut să aud sunetele acelui instrument, care îmi mângâia urechile.
  Prima mea scenă a fost ograda, apoi dealurile din sat, pădurea, scena de la școală, scena din raion, după care am descoperit subterana și prin ea am ajuns să cânt aproape pe toate scenele din Moldova.
 • unicamd unica.md Ce înseamnă pentru tine muzica?

 • Patric Cum am mai spus, eu m-am născut cântând și cred că așa și voi muri. Muzica este modalitatea deosebită de-a transmite energia pozitivă oamenilor. Din experiența pe care o am, pentru că deja de 3 ani cânt unui public mult mai larg, îmi permit să afirm că îmi reușește acest lucru și o fac cu mare drag, ori de câte ori am ocazia.

https://www.youtube.com/watch?v=YPW9sm9yq0M

 • unicamd unica.md De ce ai ales să cânți anume trecătorilor din subterană?

 • Patric Îmi doream foarte mult să cânt, să fac ceea ce îmi place cu adevărat, iar eu m-am văzut nevoit să fac aceasta, pentru că, efectiv aveam acces doar la oamenii care mergeau prin acea subterană.
 • unicamd unica.md Practic zilnic te afli în mijlocul oamenilor și îi bucuri cu vocea ta, cum reacționează ei atunci când te văd?

 • Patric Din păcate în ultima perioadă cânt mai rar în stradă, deoarece am început să cânt și la petreceri și din acest motiv nu reușesc să fiu prezent ca înainte. Dar cu siguranță, când am timp liber ies și le cânt din nou. Mă bucură mult faptul că sunt privit de ei mereu cu drag și că îmi zâmbesc. Admirația lor îmi inspiră multă încredere în forțele proprii.
 • unicamd unica.md Cum este să te afirmi în Moldova ca interpret?

 • Patric Din păcate, adevărul este dur, dar nu cred că avem unde ne afirma aici, în țară. Peste noapte apar artiști noi cu videoclipuri care valorează mii de euro și piese care poate nici eu nu știu despre ce cântă persoană în cauză, darămite poporul.
 • unicamd unica.md La ce concursuri muzicale ai mai participat?

 • Patric Sincer nu-mi plac aceste concursuri, pentru că eu nu cânt, doar ca să conving pe cineva de talentul meu și de fapt, nici nu contează atât de mult ce fel de talent ai, contează cât suflet oferi prin talentul tău.
 • unicamd unica.md Ce planuri de viitor ai legate de carieră?

 • Patric Îm doresc enorm ca să obțin acea carieră strălucită și metaforic vorbind, pictată de mâinele mele. Eu voi fi mulțumit, pentru că voi ști că anume prin efortul depus am izbutit singur să urc acolo sus.
 • unicamd unica.md Familia îți aprobă toate deciziile, te susține în ceea ce faci?

 • Patric Desigur, familia mă susține mereu. Dacă îmi aprobă sau nu deciziile nu cred că e important, pentru că o decizie luată de mine e ca și făcută. În rest, ce să zic, măcar să nu mă bată tata (râde), pentru că chiar mi-ar fi rușine la vârsta aceasta să primesc astfel de pedepse.
 • unicamd unica.md În afară de muzică, cu ce te mai ocupi?

 • Patric Mai predau ore de chitară când am timp, recunosc că nu dipsun de foarte mult timp liber.
 • unicamd unica.md Unde te vezi peste 10 ani?

 • Patric Din motivul că îmi schimb gazda foarte des, îmi vine greu să va răspund la această întrebare, glumesc, dar chiar așa este, acum sânt aici, mâine acolo. În concluzie, ca orice tânăr optimist visez la un viitor frumos și prosper, de fapt așa mă văd, sper mult că totul va fi bine, indiferent de loviturile pe care mi le rezervă soarta.

Irina Rîngaci, mesaj emoționant despre bronzul obținut recent și anul preolimpic: ”Foarte mare presiune și responsabilitate!”

Sportiva moldoveancă Irina Rîngaci, prima campioană mondială la lupte din istoria Republicii Moldova, a făcut o postare emoționantă despre bronzul obținut recent.

”Un nou an! O noua ediție! Acest an va fi foarte dificil având invedere ca este un an preolimpic! Foarte mare presiune și responsabilitate! La acest turneu nu am reușit sa ma bucur de acel titlu de campion, dar ma mulțumesc cu ce am obținut, bronzul! Este o medalie meritata și foarte mult muncita împreuna cu antrenorii mei Andrei Chiperi, Petru Chiperi și Roman Dermenji. Va mulțumesc ca îmi sunteți alaturi in fiecare zi si îmi acordați acel sprijin de care am nevoie! Voi sunteți cei care meritați laude și felicitări!”, scrie sportiva pe pagina sa de Facebook.

Se pare că medalia fost obținută în Zagreb.

La 68 kg, Irina Rîngaci a cucerit medalia de bronz, în octombrie anul trecut. Mai întâi, ea a cedat în fața viitoarei finaliste, turcoaica Nesrin Bas, dar apoi a dispus de iberica Marta Navarro și americanca Sienna Ramirez.

Irina Rîngaci este sportivă în stil lupte libere. În 2021, ea a câştigat două medalii de aur la proba de 65 kg, femei: la Campionatul mondial de la Oslo, cât şi la Campionatul european de la Varşovia.  În luna septembrie 2022, Irina a  câştigat bronzul la Campionatul Mondial de lupte libere din Belgrad, Serbia. 

Soldat Rîngaci este prima campioană mondială la lupte din istoria Republicii Moldova.

Olya și Valera, copiii-minune din Herson, care au primit Golden Buzz la ,,Românii au talent”. Povestea emoționantă a celor doi acrobați

Olya și Valera au obținut Golden Buzz la Românii au talent, în ediția de vineri seară. Cei doi copii au uimit juriul prin numărul și povestea lor de viață.

S-a dat al patrulea Golden Buzz la Românii au talent, în ediția din 3 februarie. Andra a apăsat butonul auriu, pentru Olya și Valera, doi copii din Ucraina.

Olya și Valera au uimit juriul și publicul printr-un număr de acrobație în aer. Golden Buzz-ul le-a asigurat un loc în semifinala competiției.

Olya și Valera au vârste de 10 și 15 ani și sunt originari din orașul Herson. Pentru a-și demonstra talentul, ei și-au repetat momentul în orașe diferite și s-au întâlnit o singură dată în țara natală, din cauza războiului, care în curând va împlini un an. Cel mai mult au reușit să repete atunci când au sosit în România.

Trei zile au mers cei doi copii către București

Un drum de 3 zile au bătut cei doi copii până în București. Valera a mărturisit trist că tatăl și fratele lui sunt pe front și că de opt luni nu mai știe nimic de ei.

”Din Kiev până în Lvov am făcut 10 ore. Din Lvov până la granița cu România am făcut 6 ore, iar la vamă am stat încă 6 ore. Am ajuns la București după 3 zile. De când a început războiul e prima dată când apărem pe o scenă.

După ce a început războiul, eu m-am mutat în Kiev, Olya s-a mutat în Lvov, iar antrenorul nostru a plecat în Germania. Tatăl meu este militar, e în Ucraina și apără țara.Este foarte greu, nu ne-am văzut de 8 luni. Nu știm nimic de tata. Și fratele meu este militar, nici de la el nu avem vești”, a relatat Valera.

Ce ar face cu premiul cel mare cei doi copii

Dacă ar câștiga competiția, cei doi acrobați talentați au mărturisit că ar cumpăra o dronă pentru armata Ucrainei, ca să îi apere cât mai bine și să se reîntoarcă acasă.

”Dacă aș câștiga aș cumpăra o dronă pentru armată și le-aș da-o militarilor ca să ne apere țara. Vrem foarte mult să ne întoarcem acasă și să ne antrenăm cu antrenorul nostru, să trăim în casele noastre, să dormim în paturile noastre. Să știm că vom fi în siguranță.

Ne este foarte greu, ne antrenăm în orașe diferite, dar de când a început războiul ne-am putut antrena o singură dată la Lvov. După aceea, abia în România am putut repeta numărul nostru”, au declarat Olya și Valera.

Andra i-a îmbrățișat pe cei doi copii din Ucraina. Ce a declarat artista

”Eu sunt foarte fericită că am putut să le ofer copiilor un moment de bucurie”, a spus Andra, vizibil emoționată și în timp ce îi îmbrățișa pe participanți.

De asemenea, Mihai Bobonete a subliniat că nu a mai văzut niciodată un astfel de număr, de când face parte din juriul de la Românii au talent.

Cum au ajuns să facă o echipă bună Olya și Valera

Cei doi copii ucraineni se cunosc de trei ani. Antrenorul i-a pus să lucreze împreună, conform spuselor lor, văzându-i extrem de pasionați și talentați. Până ca Rusia să invadeze Ucraina, adolescenții făceau parte dintr-un circ din țara lor, ”Jin Roh”, și aveau spectacole de 3-4 ori, pe săptămână.

sursa

Este oficial! România se îndreaptă cu pași rapizi spre Schengen. Vecinii bulgari au făcut anunțul

România trebuie să „bată fierul cât e cald” și să continue să facă lobby constant pentru aderarea la Schengen, deoarece, cred specialiștii, avem un capital de simpatie și de imagine în statele occidentale, din cauza nedreptății făcute la sfârșitul anului trecut, scrie redactia.ro.

La 8 decembrie 2022, Austria și Olanda au votat împotriva acceptării României în spațiul Schengen, iar de aici a izbucnit un adevărat conflict, firmele austriece din țară fiind boicotate de românii furioși.

Bruxelles-ul reia monitorizarea în Bulgaria

Austria a respins aderarea României la Spațiul Schengen evocând probleme cu migrația ilegală. Și Olanda a votat împotriva țării noastre, dar a precizat că s-a opus, de fapt, Bulgariei, candidatura celor două țări fiind analizată la pachet. Acum, presa de la Sofia scrie că țara noastră se îndreaptă spre spațiul de liberă circulație.

Bulgaria și-ar fi făcut strategie specială pentru aderarea la Schengen. Țara vecină va face obiectul unui nou raport de evaluare, care va rezuma realizările ţării în materie de stat de drept din 2019, când a fost încheiat Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru Bulgaria, şi până în prezent, iar acest nou raport ar trebui să arate progrese în ceea ce priveşte statul de drept, dând şanse Sofiei să convingă Olanda că poate adera la Schengen, scrie presa bulgară.

România a scăpat de MCV și se îndreaptă spre Schengen

Bulgaria intră din nou sub monitorizarea Comisiei Europene cu privire la statul de drept, după ce, în 2019, Bruxelles-ul a încetat să o monitorizeze prin rapoarte anuale.

După ce a luat o pauză cu privire la Bulgaria, Comisia Europeană a continuat să scrie rapoarte despre România. Ultimul raport a fost din 22 noiembrie 2022. Atunci, Bruxelles-ul a constatat că „progresul realizat de România în ceea ce privește MCV-ul este suficient pentru a-și îndeplini angajamentele asumate în perioada aderării la UE”.

Reluarea monitorizării s-a făcut în liniște, cu acordul Bulgariei, ca o condiție pentru ca și candidatura sa pentru spațiul Schengen să fie dezbătută din nou.

Atenție, șoferi! Din cauza căldurii s-au ridicat plăcile de beton
Articolul anterior
,,Cea mai sexy motociclistă din Rusia” a murit în timp ce filma cum încalcă regulile de circulație, pentru Instagram
Articolul următor