Pe ce cheltuiesc milioane politicienii din Moldova!

Criza n-are treabă cu buzunarele politicienilor. Aceștia țin la imaginea lor și investesc milioane în ea.

separator
BC065CC4-BFE7-ECEC-C855-4FC390DC063E

Ghimpu, cu ceas de aproape 40 de mii de lei

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a fost remarcat purtând mai multe ceasuri. În 2010, când a venit la guvernare, acesta purta un „Frederique Constant”. Ceasul de model clasic, cu o curelușă neagră din piele de crocodil, se vinde la prețul de 750 de dolari (adică aproximativ zece mii de lei – n.r.), potrivit ziarulnational.md.

Astăzi, Ghimpu este văzut cu un alt ceas la mână, un „Raymond Well Don Giovanni”, al cărui preț se ridică până la 3000 de dolari (37 de mii de lei – n.r.).

De ceva timp, colecția de ceasuri a liderului PL s-a mai completat cu un exemplar, un „Rado”, a cărui valoare în R. Moldova ajunge la 40 de mii de lei.

Colecția lui Plahotniuc

Așa cum obrazul subțire cu cheltuială mare se ține, fostul prim-vicepreședinte al Parlamentului, Vlad Plahotniuc, nu s-a zgârcit să dea pe un ceas peste trei milioane de lei.

Persoane apropiate politicianului ne-au comunicat că acesta are o întreagă colecție de ceasuri. Cel pe care îl poartă însă cel mai des și la care ține cel mai mult este confecționat la comandă de un renumit giuvaergiu din Geneva, Elveția.

Ceasul confecționat din platină și ornat cu diamante conține mai multe semne ezoterice despre care Plahotniuc consideră că îi aduc noroc.

Nu am reușit să aflăm cât a plătit Plahotniuc pentru această „bijuterie”, dar prețurile pentru astfel de ceasuri pornesc de la 260 de mii de dolari (peste trei milioane de lei – n.r.).

Sursele noastre afirmă că prim-vicepreședintele democraților obișnuiește să le dăruiască apropiaților săi ceasuri de peste 80 de mii de dolari.

497-plahotniuc-parlament

Filat poartă la mână un milion de lei

Și fostul prim-ministru Vlad Filat poartă pe mână o „bijuterie” de peste un milion de lei. Liderul liberal-democraților este văzut în ultima vreme cu un „Chopard Luc Tourbillion” care costă 96 de mii de dolari, echivalentul a peste 1,1 milioane de lei.

Ceasul face parte dintr-o ediție limitată, de doar o sută de exemplare în întreaga lume. Este confecționat din aur alb de 18K, iar curelușa este din piele de crocodil și are o rezistență la apă de până la 30 de metri.

Vă amintim că, anterior, în presă au apărut știri precum că Filat i-ar fi dăruit fostului său coleg de partid, Mihai Godea, un ceas elvețian de 20 de mii de euro. După ce a plecat din PLDM, Godea a declarat că i-a întors fostului său șef prețiosul cadou.

a478g3

Citește continuarea pe ziarulnational.md

Leac pentru tuse din două ingrediente
Articolul anterior
Încă un prezentator TV își “ia zborul” în lumea mare!
Articolul următor
Alte articole interesante