Petru Scaleţchi nu mai arde carnea pentru ambasadorul Germaniei!

Din 2008 până în prezent, Petru Scalețchi deţine funcţi

separator
a de bucătar la bucătăria Ambasadei Germaniei în Moldova. Pe primul ambasador l-a cucerit cu o ”okroşca” și o salată de ridiche, a povestit Petru pentru allfun.md.

526a584c83086

Preferinţele culinare ale primului ambasador au fost selecte, fiind un înrăit al bucătăriei indoneziene. Așa că de fiecare dată când aveau ocazia, aduceau produse ce nu se găseau în ţara noastră, diverse condimente și ierburi. Spre fericirea mea, eram ghidat de soţia acestuia, iar cu timpul am învăţat și eu cum se prepară aceste bucate.

În cazul celui deal doilea ambasador situaţia a fost puțin altfel. Prefera bucătăria naţională a mai multor popoare. Mai mult găteam legume, diverse supe etc.

526e0d86dc7b3

Iar pentru ambasadorul actual gătesc mult peşte. Fructele, de asemenea, sunt printre preferinţele Excelenţei sale. Deseori gătesc şi bucate germane, care nu înseamnă doar mici şi bere”, a povestit Petru.

Deși este bucătar, nu consumă mâncarea gătită de el, deoarece îi este suficient să se sature din aroma ei şi din felul cum arată produsul culinar! Iar faptul că are o experiență bogată în spate nu l-a scutit  de unele gafe. “Am ars carne, am uitat să gătesc sosul pentru o recepţie. Cu trei minute de a fi servită carnea, am gătit sosul. Dar, am învăţat să îmi ordonez acţiunile, să îmi notez totul pe o foiţă şi să urmăresc planul pas cu pas.”

Sursa: http://www.allfun.md/

Vezi cât de frumoasă este nepoata Sofiei Rotaru
Articolul anterior
Feliciei Sârbu se pare că i s-a făcut un cadou de prost gust!
Articolul următor