Primul film documentar despre viața Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici!

După 22 de ani de la moartea cuplului Doina și Ion Aldea Teodorovici, a fost lansat primul film documentar despre viața acestora – „Te iubesc, Ion și Doina”.

separator

_MG_9624 _MG_9623 _MG_9622 _MG_9617 _MG_9607
Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici!

Unul dintre actorii acestui film este fiul celor doi artiști – Cristi Aldea-Teodorovici. Acesta spune că este un vis să-și revadă din nou părinții: “Sunt imagini pe care nici eu nu am reușit să le prind în copilărie pentru că filmul cuprinde mai multe etape din viața părinților mei. Că nu mai sunt printre noi, nu înseamnă că ei nu sunt în sufletul nostru.”

Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici! _MG_9631 _MG_9634

“Orice aș face, mă gândesc ce ar spune Doina și Ion. Ei mereu sunt în gândul și în visele mele. Sperăm că filmul va avea priză la Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici!populație”, a spus Eugenia Marin.

Cineastul Virgil Mărgineanu afirmă că i-a fost greu să monteze pentru că a vrut să includă cele mai interesante momente din toate etapele vieții acestor doi interpreţi.

„Te iubesc, Ion și Doina” este un documentar în care a trebuit să încapă două vieţi scurte şi o întreagă veşnicie pentru care s-au născut cei doi, multă iubire, mult zbucium și sacrificiu”, spune regizoarea Leontina Vatamanu.

Cel mai complicat i-a fost să filmeze sfârșitul vieții, să facă loc morții cuplului, care sunt atât de vii în film.

La acest documentar au lucrat câțiva ani cineastul Virgil Mărgineanu, regizoarea LeontinaVatamanu și familia artiștilor.

La lansare au fost prezenți Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă, și Ministrul Culturii, Monica Babuc.

_MG_9620 Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici! _MG_9598 _MG_9596 _MG_9590
Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici! _MG_9585 Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici!Primul film documentar despre viața Doinei  şi a lui Ion Aldea-Teodorovici!

 

Sorina Țurcanu

Evoluția ținutelor Xeniei Sobchak la premiile Muz Tv!
Articolul anterior
De ce crede Viorica Nagacevschi în dragoste! Lansarea romanului ”Grădinarul din Rai”!
Articolul următor
Alte articole interesante