Rezervă-ți acum un loc în zona de camping GUSTAR 2016!

Participanții la Festivalul Internaţional GUSTAR 2016 își pot rezerva din timp un loc pentru cort în zona de camping. Pentru comoditatea vizitatorilor, organizatorii au început deja a recepționa cererile și îi îndeamnă pe doritori să își aleagă locul preferat și să nu amâne rezervarea.

separator

Cea de-a VI-a ediție a festivalului se va desfășura între 5-7 august, în lunca râului Răut, în s. Furceni, Parcul Național Orhei, unde a fost amenajată o peninsulă separată pentru camping, supranumită și Peninsula Vacanței. Campingul cu capacitatea de a găzdui o mie de persoane este împărțit în trei zone, pentru asigurarea confortului fiecărui vizitator al festivalului:

# Young zone (100 de locuri) este destinată tinerilor care vor să se distreze până dimineață, ceea ce înseamnă că această zonă va fi activă 24/24.

# Friend zone (100 de locuri) este destinată cuplurilor și găștilor care vor să se distreze, dar cu limite. Astfel, începând cu ora 2:00 până dimineață va fi asigurată liniștea și securitatea acestei zone.

# Family zone (70 de locuri) este zona destinată familiilor, pentru cei care vin însoțiți de copii și a căror activitate are loc ziua. Pentru ei liniștea și securitatea va fi asigurată începând cu ora 23:00.

Pentru a rezerva un loc de camping, vezi harta amplasată la facebook.com, alege strada și numărul locului unde ai prefera să îți amplasezi cortul, apoi sună la nr. 022 233898 și fă rezervarea. Asigură-te că deții un abonament care îți asigură locul în camping.

Zona de camping din cadrul GUSTAR 2016 va corespunde tuturor necesităților oaspeților doritori de a rămâne peste noapte în lunca Răutului. Mai mult, în zona campingului, chiar de dimineață, vor avea loc sesiuni de gimnastică sportivă și yoga, iar tarabele din Zona Bucatelor vor fi deschise mai devreme, pentru a asigura confortul vizitatorilor. Marele avantaj al Peninsulei Vacanței va fi dușul special amenajat pentru oaspeți. Special pentru rezidenții campingului va fi amenajată și o zonă pentru parcarea mașinilor.

Festivalul GUSTAR este realizat de „Sens Music” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA. Partenerul evenimentului este Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Pentru informații și rezervări de bilete accesați gustar.md sau biletonline.eu.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Alarmant! Ce se întâmplă dacă nu faci sex
Articolul anterior
Olia Tira a pozat goală!
Articolul următor