S-a stins din viață un actor celebru de la noi!

Cunoscutul actor Vladimir Cobăsnean s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de către rudele acestuia.

separator

18010390_1204373992993381_1576715359494037233_n


Chiar dacă avea o vârstă înaintată, actorul și pedagogul era plin de energie și își dorea să ghideze cât mai mulți discipoli.

Absolvent al Conservatorului de Stat „Gavriil Muzicescu”, facultatea – Teatrală, anul 1962.
1958 – 1990 Actor la Teatrul Moldovenesc „A. S. Puşkin”.
1990 – 1997 Actor la Teatrul de etnografie şi folclor „I. Creangă”.
1997 – până în prezent Actor la Teatrul Naţional „M. Eminescu”.
1969 – Profesor la Institutul de Arte.
1970 -1980 Participant din partea Republicii Moldova la activitatea laboratorului de creaţie care s-a desfăşurat în oraşul Moscova, organizat de VTO şi condus de către profesorul Arcadie Nemirovski.
15442208_1308238422559574_6915912004993191204_n
Premii:
Maestru în Artă, Medalia „Meritul Civic”
2014(UNITEM) – Premiul pentru peagogie artistică
Roluri:
Jeronot – „Doctor fără voie” /Molière/
Solfernus – „Dalscabati – satul păcătoşilor” /I. Drda/
Radeev –”Petricele în palmă” /A. Salînski/
Pavlo – „Valsul Sevastopolului” /C. Listov/
Iaşca – „În numele revoluţiei” /N. Ejov/
Ilarion, Silimon – „Nu mai vreau să-mi faceţi bine!” /Ch. Malarciuc/
Ilarion – „Eu, bunica, nenea Ilico şi nenea Ilarion” /Nadar Dumbadze/
Prietenul – „Între două focuri” /D. Dragov/
Iasi – „Tina” /A. Kitsberg/
Profesorul – „Noaptea priveghetorilor” /N. Ejov/
Cardi – „Tragedia italiană” /Voinici/
Alexa Iunici – „Un invalid suspect” /Br. Nuşici/
Propotei – „Egor Bulîceov şi alţii” /M. Gorki/
Leonil – „Iaşii în carnaval” /V. Alecsandri/
Hlopo, Svistunov – „Revizorul” /N. V. Gogol/
Grigore – „Doina” /I. Druţă/
Cumătrul – „Fumuarul” /N. Esinencu/
Ştefan – „Soacra cu trei nurori” /I. Vasilescu/
Tihomirov – „Ori… ori” /V. Azernicov/
Baltazar – „Romeo şi Julieta” /W. Shakespeare/
Blom – „Pepi cioraplung” /A. Lindgren/
Lombardi – „Slugă la doi stăpîni” /Carlo Goldoni/
Leopold – „Leopold la aniversare” /A. Hait/
Elis – „Zbor deasupra unui cuib de cuci” /D. Wasserman/
Învăţătorul – „Comoara Braziliei” /V. Alecsandri/
Raby – „Ghetou” /J. Sobol/
Mitropolitul – „Bastarzii” /D. Matcovschi/
Michici – „Hanuma” /M. Ţagarelli/
Oşlobanu – „Amintiri…” /V. Cupcea/
Pliușkin – „Suflete Moarte” /N. V. Gogol/
Pavel – „Pomlu Vieţii” /D. Matcovschi/
Gâdele – „Ştefan” /A. Gondiu/
Grădinarul – „Dragonul” /Evgheni Şvarţ/
„Amorul dănțuie și feste joacă” /William Shakespeare/regie Alexandru Vasilachi
Montări în calitate de pedagog-regizor:
„Dragostea Anei Beriozko” de V. Pistolenco, „Trei crai de la răsărit” de B. P. Hasdeu, „Piatra din casă” de V. Alecsandri, „O poveste din Ircutsc” Arbuzov, „Gîlcevile din Cioza” Carlo Goldoni, „Corp la corp nu-şi scoate ochii” N. Ostrovski, „Un unchi şi trei nepoate” C. S. Ciurea, „Articolul 214” I. L. Caragiale, „Modista şi cinovnicul”  V. Alecsandri, „Intrigă şi iubire” Schiller.
Montări în caliatate de regizor la Teatrul „I.Creangă”:
„Năpasta” I.L.Caragiale
„Muza de la Burdujeni” C.Negruzzi
„Pace-n jurul războiului” Iu.Filip
„Ipoteca de la stînă” V.Chiper
sursa

VIDEO! Povestea cățelului care n-a putut să moară până când nu și-a văzut stăpâna mireasă!

Câinii sunt, fără îndoială, cele mai loiale și mai blânde creaturi de pe Pământ. Iar legătura care unește un om și companionul său cu patru picioare este greu de descris prin cuvinte. Iar această poveste minunată vorbește despre dragostea, respectul și legătura profundă pe care o pot împărtăși un om și un câine, scrie stiriromania.ro.

Niște oameni l-au găsit într-un cărucior de cumpărături, înghețat

Kelly O’Connell și iubitul ei cățeluș, Charlie Bear, s-au cunoscut în urmă cu 15 ani. Pe atunci, tânăra de 19 ani făcea muncă de voluntariat la un adăpost local pentru animale din statul New York. Charlie avea doar 12 săptămâni când a ajuns la adăpost, după ce niște oameni l-au găsit într-un cărucior de cumpărături, înghețat. Chiar dacă Kelly nu căuta să adopte un câine la acel moment, când l-a văzut pe micuț a știut că așa trebuia să fie. „A venit și am zis: ‘Da. Îl iau pe acest cățeluș acasă’„, își amintește ea, scrie toanit.co.

După câțiva ani, Kelly, care între timp a absolvit școala de medicină veterinară, s-a mutat în Colorado, unde l-a întâlnit pe James Garvin (de asemenea medic veterinar). A fost dragoste la prima vedere și, la scurt timp după ce s-au cunoscut, au decis să se mute împreună (și Charlie, bineînțeles). Nu a durat prea mult până când, Kelly și James au decis să se căsătorească. Bineînțeles, au vrut ca și Charlie să fie acolo.

Câinele a fost diagnosticat cu o boală gravă!

Dar, din păcate, câinele în vârstă de 15 ani fusese diagnosticat cu o boală a creierului. Starea lui se înrăutățea și era foarte slăbit. Stăpânii săi se temeau că nu va putea fi prezent în ziua nunții lor. „De fapt, făcusem o programare pentru ca cineva să vină la noi acasă și urma să-l eutanasiem cu o săptămână înainte de nuntă, pentru că avusese cinci crize și ne gândeam „asta e prea mult, nu mai vreau să fac asta pentru el”„, a spus Kelly!

În mod miraculos, cu o săptămână înainte de nuntă, Charlie a început să se simtă mai bine. „În cele din urmă, a fost aproape ca și cum ar fi fost ca și cum ar fi spus ‘nu, vreau să văd asta’”, a spus femeia. „S-a simțit mai bine. Părea un câine cu totul nou„.

Charlie a participat într-adevăr la nunta oamenilor săi favoriți, iar momentele pe care le-au împărtășit au fost atât de emoționante. Din fericire, scenele adorabile au fost surprinse pe cameră de fotograful nunții, Jen Dziuvenis.

„Nu există suficient rimel în lume pentru aceste momente„, a spus Jen. „Așa arată dragostea. Dragostea pentru familie, dragostea pentru animale… A fost cea mai emoționantă manifestare de acest gen pe care am văzut-o.”

La o săptămână după, Charlie a fost eutanasiat și a murit liniștit, înconjurat de familia sa iubitoare. Va rămâne mereu în memoria lui Kelly și Jason! „Au fost 15 ani fenomenali. Asta e sigur”, a spus Kelly.

Ce ruj să folosești în funcție de zodie. Femeile Berbec, Săgetător și Vărsător trebuie sa știe

Rujul a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai iubite produse de înfrumusețare. El nu poate lipsi de pe fețele doamnelor și trebuie să avem mare grijă ce nuanțe vom folosi. Dacă ne ghidăm după zodia noastră, vom avea parte de rezultate wow care vor încânta pe toată lumea.

Femeilor le place să se îngrijească, iar rujul nu poate să lipsească din poșeta unei doamne. El oferă senzualitate și dă o doză de încredere în sine. Pentru a știi ce culoare se potrivește, nativele a trei zodii au aflat ce este mai potrivit pentru ele.

Berbec

Îți place să ai grijă de tine, iar asta se vede de cum îți faci apariția într-o încăpere. Ai planuri mărețe cu privire la viață și te atrag, cel mai mult, nuanțele de bej, maro sau de gri. Nu vrei să ieși în evidență, iar stilul său este unul simplu, dar de bun gust. Ca și ruj, vei alege un produs de calitate în nuanțe de roz pal sau nude.

Săgetător

Ești o persoană puternică, îți dorești să înveți cât mai multe despre viață și nu lași pe nimeni să te dărâme. Ai perioade tot mai agitate și asta fiindcă îți place să te implici în cât mai multe lucruri care să-ți aducă fericirea. Nuanțele de ruj pe care le folosești trandafiriu sau corai, îndrăznețe sau și senzuale.

Vărsător

Nativii Vărsător sunt persoane excentrice cărora le place să iasă în evidență atât prin activitățile pe care le fac, cât și prin felul în care arată. Aveți o mulțime de idei bizare și vă doriți să schimbați lumea. În ceea ce privește stilul vestimentar, îți place să încerci stiluri noi și nu te poți opri la unul singur. Cu toate astea îți dorești să ieși din anonimat, iar nuanțele de ruj pe care le folosești sunt cele excentrice, poate mov, albastru deschis sau roz.

sursa: www.spynews.ro

Andreea Bălan, diagnosticată cu o boală intimă extrem de rară. Din păcate, incurabilă

În martie 2019, pe când o aducea pe lume pe cea de-a doua fetiță a sa, Andreea Bălan a suferit un stop cardiac și era cât pe ce să moară, iar după a trebuit să fie operată de mai multe ori.

”Momentul a fost o cumpănă. Pentru că eu am pierdut și o parte din mine, eu nu mai sunt întreagă și n-am spus niciodată de ce nu mai pot să fac copii. Și nici nu știu dacă am să spun vreodată, dar eu nu mai sunt la fel”, a dezvăluit Andreea Bălan.

Jumătatea trupei Andre a vorbit despre probleme de viață cu care s-a confruntat în ultimii ani. Invitată în podcast-ul lui Cătălin Măruță, Andreea a mărturisit că medicii i-au pus diagnostic dureros, despre care nu a vorbit niciodată până acum. ”Întreaga echipă m-a salvat. Când m-am trezit mi s-a spus ce s-a întâmplat, că am fost la un pas de moarte, dar mi-au comunicat și o veste mai proastă, pe care nu am făcut-o publică și nici nu o pot face. Atunci mi-am dat seama că dacă nu am sănătate nu pot face nimic. A fost îngrozitor, crunt. Este vorba despre o chestie pe viață. Poate odată o s-o fac (nr. o să spună despre ce este vorba), dar acum nu mă simt pregătită, a spus Andreea Bălan. Potrivit Andreei este vorba despre o chestie intimă, dar momentan nu dorește să vorbească despre această problemă.

I s-a oprit inima pentru câteva secunde

La câteva zile după ce a născut-o pe Clara, Andreea Bălan a povestit clipele cumplite prin care a trecut. ”Imediat după ce am pupat-o pe fetiță am intrat stop cardio-respirator și a început resuscitarea. Mi s-au administrat medicamente și cred că medicamentele m-au făcut să uit ceea ce s-a întâmplat cu cinci minute înainte”, a dezvăluit vedeta, la o emisiune TV.

”Nu se întâmplă doar la cezariană. Se poate întâmpla și când naști natural și acel lichid ajunge în fluxul sanguin. Un minut a durat resuscitarea. După ce m-au cusut, m-au redeschis pentru că am început să sângerez și au început să curețe tot ce era acolo”, a spus Andreea Bălan, câteva zile mai târziu.

La o săptămână de la naștere, Andreea Bălan a ajuns din nou la spital şi a fost operată de urgenţă după ce a suferit o hemoragie masivă, iar medicii au observat că s-au format mai multe hematoame sub prima operaţie. Abia câteva săptămâni mai târziu, Andreea Bălan putea să spună că e bine și că poate să-și continue viața.

sursa: www.stiriromania.ro

Spectaculos! Cum arată Irina Shayk la doar câteva săptămâni de la naștere!
Articolul anterior
Fotografiile moldoveanului Mihail Dolghintev au ajuns în Vogue!
Articolul următor