Sanda Diviricean îți dă întâlnire pe blog!

Sanda a decis să fie și mai aproape de oameni. Iar pentru că-i place să scrie și știe să dea sfaturi prețioase oamenilor care sunt în căutarea împlinirii și fericirii, a înțeles că are nevoie de un blog.

separator

Chiar dacă e abia lansată, platforma www.sanda.life a acumulat 20.000 de aprecieri. Iată cum i-a venit ideea și ce-și propune să realizeze prin intermediul blogului:

“Într-o dimineață mi-a venit un gând: foaia albă e o poartă spre lumea de unde vin eu, iar cuvintele sunt punți ce-mi fac legătura cu această lume. Oare așa li se întâmplă tuturor celor care scriu? Nu știu. M-am gândit însă ca poate merită sa deschid această poartă (până acum doar am aruncat câte o privire timidă dincolo). Poate prin ochii mei cineva va zări ceva ce este și al lui, pentru că dincolo de poartă lumile se unesc și nu este decât un singur adevăr. Doar de partea aceasta vedem diferit. E frumos că suntem diferiți și avem ochi de diferite culori, totuși undeva suntem toți uniți. La fel ca pietrele ce au fost despicate dintr-o rocă, au forme diferite, dar aceeași consistență, fac parte din aceeași rocă. Mi-ar face plăcere să comunicăm în acest fel, să încercam să descoperim ce ne unește, ce ne face să fim diferiți, cum putem face lumea mai bună, să ne descoperim unii pe alții și să ne autodescoperim. De fapt, nici nu există altă cale de a te cunoaște decât raportându-te la alții. Iar experiența pe care o căpătăm nu este pentru a fi închisă după șapte lacăte, ci pentru a sluji altora ca reper. Poate că așa poți să fii de ajutor cuiva, undeva, poate chiar fără să știi. Nu poți schimba pe nimeni și nici nu trebuie. Ceea ce poți face, e să trăiești în așa fel încât poate cuiva să-i trezești curiozitatea și să vrea să încerce un element din experiența ta, să-l inspiri pentru o anumită acțiune sau pur și simplu să-i oferi un text scurt de citit. Desigur, tot ce voi scrie aici va reprezenta ceea ce sunt eu astăzi, adică ce simt și ce gândesc, imaginea mea despre lume. Voi aborda subiecte care mi se par interesante și actuale, dar în special ceea ce îi poate ajuta pe cititorii mei să crească interior, pentru că asta mă face să mă simt utilă, asta mă inspiră în orice activitate de care mă apuc.
Eu cred în oameni și în menirea lor de a fi fericiți. Prin acest blog, îmi propun să acumulez cât mai mulți adepți ai aceluiași crez. Câți oameni există, atâtea căi spre fericire există. Uneori e suficient doar să ne amintim și să începem să ne gândim la asta. O să am grijă să vă amintesc și să-mi amintesc și mie în acest fel.”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Călin Vieru s-a însurat în secret!
Articolul anterior
Afacere cu marijuana la o mănăstire de călugăriţe!
Articolul următor