Sanda Filat pleacă de la televiziune!

După nouă luni, emisiunea Sandei Filat a luat sfârșit. După cum spune prezentatoarea TV, proiectul a fost conceput să dureze cel mult un an. Însă, aceasta nu exclude faptul că se va mai implica pe viitor în vreun proiect televizat. Sanda a mai anunțat că s-a apucat de scris o carte și că urmează să-i acorde mai mult timp.

separator

“În această seară va fi difuzată ultima ediție a emisiunii Lumea Sandei, o ediție retrospectivă, cu cele mai interesante momente. Așa cum am anunțat la lansarea acestui proiect, el a fost conceput să dureze cel mult un an. Este timpul pe care mi-am permis să-l iau de la alte activități pe care le am și care necesită implicarea mea pentru a se dezvolta. Lumea Sandei a fost un proiect de care m-am bucurat enorm, la fiecare interviu, la fiecare întâlnire cu personalitățile pe care le-am invitat. Am avut posibilitatea să cunosc anumiți oameni altfel decât îi știam, să le descopăr părțile frumoase, să le arăt și telespectatorilor, acesta fiind și scopul emisiunii, să descoperim împreună modele pozitive, care să ne inspire și să ne mobilizeze.

Dacă nu ar fi existat această emisiune, nu aș fi avut posibilitatea toată viața să descopăr atâtea lucruri interesante despre personalitățile de la noi, câte am descoperit în doar într- un an de zile. Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor care au acceptat să vină în Lumea Sandei, pentru deschiderea manifestată și pentru discuțiile plăcute pe care le-am avut. Mulțumesc Natalia Morari pentru că m-ai “băgat” în acest proiect frumos, nu știu ce ai vrut tu să faci cu mine și ce a ieșit până la urmă, dar știu că a fost o experiență interesantă și utilă, pentru care îți sunt tare recunoscătoare…

Nu exclud că mă voi intersecta din nou cu televiziunea, în proiectele pe care le voi avea, însă prioritatea mea este acum să dezvolt, ca psiholog, programe de training cât mai consistente în cadrul LILA – Centru de Dezvoltare Personală, care să ajute cât mai multe femei din Moldova să se redescopere, să renască și să-și trăiască viața în armonie și dragoste.

Am început și lucrul la o carte, un proiect pe care îl amân de mult timp și nu știu când voi reuși să-l finalizez, însă faptul că l-am început, e un pas important. Și, nu în ultimul rând, am început o viață nouă, pe care vreau să o trăiesc din plin, să mă bucur de tot ce e frumos în jurul meu. M-am bucurat să fim împreună în Lumea Sandei și vă aștept în lumea mea ori de câte ori simțiți nevoia să fim împreună!”, a scris Sanda Filat pe facebook.

Pasha Parfeni pleacă la Liverpool

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, pleacă la Liverpool (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) , unde se va desfășura marea competiție muzicală.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, barbă, persoane în picioare şi ochelari de soare

Pasha Parfeni este însoțit de Yuliana Parfeni, trextieră și de naistul Sergiu Borș, transmite moldova1.md.

Pe marea scenă de la Liverpool, Pasha Parfeni va interpreta piesa „Soarele și Luna” cu care a câștigat finala națională la Chișinău. Reprezentantul Republicii Moldova va cânta în prima semifinală de pe 9 mai sub numărul 10.

Înainte de a pleca la Concursul Internațional de Cântec, Pasha Parfeni a susținut un tureneu în Spania, Polonia, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie și Israel.

Marea finală va avea loc pe Arena Liverpool pe 13 mai, semifinalele se vor ține pe 9 și 11 mai.

BBC, împreună cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune, vor organiza concursul în parteneriat cu radiodifuzorul public al Ucrainei și câștigătorii din anul 2022.

O placă în memoria lui Petre Teodorovici a fost dezvelită la Chișinău

O placă în bronz în memoria compozitorului Petre Teodorovici a fost dezvelită astăzi pe fațada blocului în care a locuit din Chișinău, din strada Vasile Alecsandri 19.

O placă în memoria lui Petre Teodorovici a fost dezvelită la Chișinău

gallery images

Potrivit Direcției Cultură a municipiului Chișinău, la eveniment au fost prezenți viceprimarul Angela Cutasevici, rudele compozitorului, poeți, dar și interpreți autohtoni, care l-au cunoscut pe Petre Teodorovici.

Toți au ținut să povestească despre opera și viața artistului. De asemenea, au fost depuse flori în semn de recunoștință pentru aportul maestrului întru dezvoltarea și promovarea culturii țării noastre. 

Autorul plăcii comemorative este sculptorul Ioan Grecu, artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Astfel, Direcția Cultură și Patrimoniu Cultural a încurajat și susținut inițiativa rudelor și prietenilor compozitorului, în scopul eternizării memoriei interpretului Petre Teodorovici, Maestru Emerit în Arte, deținător al Ordinului „Gloria Muncii”.

Petre Teodorovici – s-a născut la 18 mai 1950, în orașul Leova și și-a făcut studiile la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga” și la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” din Chișinău. 

A activat ca director artistic al ansamblurilor “Bucuria” al Filarmonicii Naționale (1975-1982), “Ceremoș” al Filarmonicii din Cernăuți (1983-1984) și “Ecou” al Centrului tineretului din Chișinău (1984-1989).

A scris melodii, care au devenit șlagăre, pe versurile poeților Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, Simion Ghimpu și Ion Hadârcă.

Cântecele compuse de Petre Teodorovici s-au bucurat de popularitate pe marile scene la festivaluri muzicale din România, Slovacia, Finlanda, Cuba, Argentina, Italia, Rusia, fiind interpretate de renumiți interpreți precum: Anastasia Lazariuc, Ion Suruceanu, Sofia Rotaru, Nina Crulicovschi, Ştefan Petrache, Gabriel Dorobanțu şi alții.

Petre Teodorovici și-a iubit nespus de mult neamul și țara, a fost un luptător pentru cauza națională.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

Obține rapid și avantajos un credit de până la 400 000 de lei cu rată fixă

Ai planuri să sporești confortul personal sau al familiei? Îți dorești o vacanță de vis, o mașină sau pur și simplu ai nevoie urgentă de bani? Ca să nu rămâi depășit de situații neprevăzute, Moldindconbank îți vine în ajutor cu un credit pentru nevoi personale foarte avantajos.

Acum ai finanțare rapidă pentru orice necesități, în sumă de la 5 000 de lei și până la 400 000 de lei, pe un termen de până la 60 de luni, fără gaj.

Iar dacă îți faci griji să nu fii copleșit de plăți, să știi că rata pentru creditul de nevoi personale este fixă, de la 12,5% (DAE 13,25%). Acest lucru înseamnă că din start îți poți planifica bugetul și că nu vei avea costuri suplimentare. Mai ales că pentru acest produs avem zero comision de acordare și administrare.

De exemplu, dacă optezi pentru un credit în sumă de 100 000 de lei, pe un termen de 60 de luni, rata lunată va fi de 2 249 de lei, aceeași pe toată durata contractului. Valoarea totală rambursată va constitui 134 987,63 lei. Creditul poate fi utilizat și pentru refinanțarea împrumuturilor existente de la alte instituții financiare.

Produsele de credit de la Moldindconbank sunt o metodă sigură și de încredere pentru a finanța cele mai îndrăznețe planuri și pentru a-ți spori calitatea vieții.

Te așteptăm la orice sucursală a Moldindconbank!

Moldindconbank – mereu alături!

Metodă ingenioasă, găsită de unele mămici pentru a alăpta bebeluşul în public!
Articolul anterior
Ianna Novac: Trupa A.S.I.A a fost ieșirea spre toate scenele din România!
Articolul următor