Sanda Filat se lansează în televiziune!

A stat departe de camera de luat vederi, pentru a încerca să se regăsescă, să vadă ce vrea să facă în viitor. Oferta a venit de acolo de unde se aștepta cel mai puțin. Chiar dacă până acum nu s-a văzut în rol de prezentatoare, se vede că lucrurile s-au schimba. Sanda Filat și-a anunțat fanii pe pagina sa de facebook că, începând cu data de 28 septembrie, va fi gazda unei emisiuni difuzate la postul TV7.

10648985_10203503231854642_1022141726568071515_o

“Ma implic intr-un proiect nou, intr-un domeniu pe care l-am cunoscut pana acum doar ca invitata, din exterior. Este ceva diferit, provocator, dar in acelasi timp interesant pentru mine. In ultimii ani m-am implicat in diferite proiecte sociale si culturale, care sper ca au fost utile si v-au bucurat. Am avut propuneri de a ma implica in politica, dar este un domeniu in care nu ma regasesc. Am avut si propuneri de a face televiziune, mi s-au parut interesante, dar nu vedeam modul in care un astfel de proiect s-ar potrivi preocuparilor mele. Si totusi, lucrurile au parcursul lor. Intr-o discutie, un om cu o bogata experienta in televiziune, a venit cu ideea unui proiect tv inedit, pe care l-am simtit de la bun inceput ca fiind “al meu”. Un proiect cu un format care ma reprezinta, unde experienta mea de psiholog ma ajuta sa patrund in lumea invitatului meu, acolo unde putem face noi descoperiri si unde putem pune in lumina calitatile sale umane. Chiar daca tematica emisiunii nu va fi legata de acest subiect, voi dedica simbolic aceasta emisiune luptei impotriva violentei in familie, un domeniu de care m-am ocupat in trecut, dar care necesita inca multa sensibilizare. Curand voi reveni cu mai multe detalii despre emisiune si despre echipa cu care o voi realiza.”

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Peste 1.300 de moldoveni daţi în judecată pentru că nu au avut poliţe medicale obligatorii
Articolul anterior
Ion Paladi, naș mare pentru a doua oară! Detalii de la eveniment!
Articolul următor