Sergiu Beznițchi a ajuns și anul acesta pe Muntele Athos! Iată ce lecții a învățat pe parcursul itinerarului

În ajun de Sfintele Sărbători, Sergiu Beznițchi a ajuns din nou pe Muntele Athos. Aceasta este a doua călătorie spirituală a jurnalistului, care i-a umplut sufletul de trăiri noi și noi lecții de viață. Câteva dintre ele, Sergiu le-a împărtășit și cu cititorii blogului său.

separator

munte

”1. De unul singur nu-ți ajunge duh să parcurgi traseul. Nu spun că nu ai putea s-o faci, dar e FOARTE GREU. E ca în viață, totul se face mai ușor și mai spornic ÎN ECHIPĂ.
2. Vrei să renunți de câteva ori pe traseu și ai renunța dacă nu ai avea un scop, un vis. Odată ce ți-ai propus să urci și ai întărit asta cu ”Doamne ajută-mă și miluiește-mă pe mine, păcătosul”, ai să ai puteri să mergi până la capăt. Acolo unde credeam că nu mai putem, veneau îngerii și ne luau în brațe. 🙂
3. Urcușul este o biruință asupra neputințelor tale! În principiu, tu crezi că știi ce poți, dar în realitate, tu habar nu ai ce potențial ai!
4. Faptul că ai făcut-o în pofida tuturor dificultăților, îți dă un profund sentiment de împlinire, a scris Sergiu.”

Jurnalistul mărturisește că merită să mergi într-un astfel de pelerinaj din câteva motive: ”pentru liniște, pentru rugăciune, pentru schimb de decor, pentru înțelepciune, pentru natură și nu numai.”

Tocmai pentru că a ținut cont de prima lecție, Sergiu a ales să parcurgă traseul spre Sfântul Munte împreună cu trei prieteni.

sergiu

Am pornit în patru. Patru bărbați, prieteni, care se cunosc bine și au încredere unul în celălalt. Echipați cu de toate, așa cum ne-a recomandat nașul Dorin, am pornit la drum. La 4.00, la chilia Sf. Ioan Teologul, acolo unde ne-au primit cu inimă mare, ne-am trezit și am luat-o cu un Hilux superb, vechi, cu cutie mecanică, pe drumurile mereu șerpuite ale Athosului, spre Schitul românesc Prodromu. De acolo a pornit calea spre Athon.
sergiu1 sergiu3 sergiu4 sergiu5

Printre imaginile superbe pe care le-a surprins Sergiu pe Muntele Athos, am găsit și o poză care ne-a dat de înțeles că și interpretul Aurel Chirtoacă se află acum acolo.

aurel

Când este contraindicat să consumi carnea de miel
Articolul anterior
Imagini video! Moldoveanca Alexandrina Țurcan a pozat nud
Articolul următor
Alte articole interesante