Silvia Grigore către Ricky Ardezianu: „Voi, lepădături românești, luați-vă „ciomadanele” și frecați-o peste Prut!”

Interpretul susține că a demascat-o pe colega lui de breaslă, care este o socialistă înrăită.

separator
Ricky Ardezianu a povestit pe pagina de facebook cine este, de fapt, Silvia Grigore.

“Chiar în ziua petrecerii pe ultimul drum a unei veritabile valori românești, Ana Barbu, era în compania unei colege de ale mele de universitare (ambele sunt bune prietene). Eu eram fără mașină și am fost invitat de colega mea să urc în mașina socialistei Grigoreva, să mergem împreună la ea acasă la o cafea. Urcându-mă pe bancheta din spate, abia de am încăput. Tot spațiul din spatele mașinei era tixit cu literatură, ziare și foi volante electorale cu secera pe fruntea lui Dodon și Greceanaia. Am tăcut până acasă la colegă-mea! Bând cafea cu ele, ca din senin s-au aruncat aidoma a două cățele asupra mea, învinuindu-mă că n-am fost de 9 mai la memorial; că ce n-am avut bunei care au luptat în armata sovietică? Le-am răspuns că am avut, dar bunicii mei au luptat în armata română contra rușilor, spre recuperarea pământurilor luate pe nedrept de ei! Socialista cu ochii roșii de furie s-a aruncat asupra-mi cu cele mai murdare cuvinte auzite vreodată, ieșite din gura unei femei! “Voi, lepădături românești, luați-vă „ciomadanele” și frecați-o peste Prut! Noi, cu Igari Nikalaevici, cu tovarășa Greceanaia și cu colega mea de cultură, tovarășa Radvan, vă vom pune la respect. Cum devin consilieră, voi deveni șefa secției de cultură și ve-ți cânta în PMAN „deni pobedi”, „kazaciok” etc”, fluturându-mi în față flyerele cu Dodon și Greceanaia, cântându-le osanale și pupându-le pozele ca pe niște icoane din când în când! Iată cine este tovarășa socialistă, domnilor! În rest, tot ce a făcut până acum, a mimat! Și-a dat arama pe față, finalmente!”

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei

Artista ucraineană Svetlana Loboda va susține un concert la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie 2022, la Palatul National „Nicolae Sulac”.

Svetlana Loboda este o cântăreață, prezentatoare TV și compozitoare ucraineană, cunoscută și sub numele de LOBODA. Este artistă de onoare a Ucrainei din anul 2013.

Toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați Ucrainei.

Cei care își doresc să achiziționeze bilete pot afla detalii AICI.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională

Au cules roada din acest an pe ritmuri de muzică tradiţională la Festivalul de recoltare a strugurilor din sudul ţării.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri pe ritmuri de muzică tradiţională

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, dar şi locuitori din oraşul Comrat au participat la procesul de recoltare a strugurilor, la una dintre plantaţiile de viţă-de-vie, transmite trm.md.

După ce au adunat roada, musafirii au fost invitaţi să o strivească strugurii, ca să vadă cum se obţine sucul mustos.

Evenimentul a fost organizat la una dintre plantaţiile de lângă Comrat, iar printre invitaţi au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din Letonia, Turcia, Polonia sau Bulgaria, care au rămas surprinşi de frumuseţea tradiţiilor din Republica Moldova.

„Suntem foarte bucuroşi că am venit aici pentru a culege struguri. Aceasta este prima noastră vizită, dar credem că nu va fi ultima. Este o atmosferă foarte frumoasă”, spune reprezentantul Ambasadei Poloniei, Jaho Jahalinski.

„Este prima mea experienţă, primesc o plăcere aflându-mă aici. Este o atmosferă foarte bună. Voi gusta şi vinul de aici”.

„Am mai fost la Comrat cu 10 ani în urmă şi am cules struguri, iar acum am venit din nou. Am venit împreună cu toată familia. Este o sărbătoare foarte frumoasă”.

„În primul rând, strugurii sunt stocaţi, după care sunt puşi într-un butoi, iar produsul final îl vedeţi, este o reţetă deosebită”.

În sudul ţării, viţa-de-vie este plantată pe 2,5 mii de hectare de teren şi se produce peste 50.000 de tone de struguri.

„Noi suntem diferiţi, vorbim mai multe limbi, dar ne uneşte faptul că ne iubim ţara: Republica Moldova. Sărbătoarea de astăzi este aşteptată de fiecare locuitor, iar în septembrie fiecare familie se pregăteşte pentru culesul strugurilor”, a declarat başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„Este o tradiţie foarte frumoasă ca în fiecare an să avem oaspeţi din diferite ţări pentru a recolta strugurii. Acest proces este o tradiţie foarte frumoasă”, spune primarul oraşului Comrat, Serghei Atanasov.

Festivalul de recoltare a strugurilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia este organizat de mai mulţi ani pentru promovarea sectorului vitivinicol din regiune.

Încetează să trăiești cu amintirile, cineva te vrea în prezent
Articolul anterior
Lituanienii cântă „Moldovenii s-au născut”!
Articolul următor