Sorina Obreja: Tata a luat o mașină din colhoz și s-a pornit să o aducă pe mama de la maternitate

Astăzi, prezentatoarea TV este omagiată. Aceasta a scris pe facebook prin câte greutăți a trecut mama ei atunci când a adus-o pe lume. Pentru tot ce a îndurat, Sorina Obreja îi dedică această zi ei și o consideră un erou.

separator
10155247_997606550278616_5716039802761582716_n

“Mama m-a adus pe lume pe 18 ianuarie 1984, pe la prânz. Era o iarnă sovietică, nehotărâtă – uneori își revărsa, nestăpânită, furiile albe și le clădea în troiene cât gardul de înalte, alteori se bălăcea, leneșă, în băltoacele de pe drumurile de țară.

În acea zi, tata a mers la primărie în satul vecin, acolo unde era singurul telefon la câteva sate și așa a aflat vestea. Peste câteva zile a luat o mașină din colhoz și s-a pornit să o aducă pe mama de la maternitate.

Dar drumul era prea mofturos, zăpezile care tocmai se dezghețaseră l-au înmuiat până în măduvă, iar mașina colhozului n-a rezistat și s-a împotmolit.

Tata a plecat după ajutoare. Mama s-a pornit spre casă pe jos cu un prunc grăsuț în brațe. 14 kilometri a mers prin băltoacele și noroiul care-i ajungeau până la genunchi. Era un frig umed și ascuțit. Pâslele mamei erau pline de apă, iar paltonul – îmbibat de pâcla rece.

M-a alăptat într-o stație de autobuz. Acolo a și văzut-o un bătrân care a primit-o în casă să se dezmorțească. Mama nu a stat mult, acasă o așteptau alti doi copii. A ajuns când deja amurgea, și-a schimbat hainele ude, a făcut focul în sobă, și-a încălzit mâinile şi picioarele dureros de roșii și s-a apucat să facă mâncare și să spele hainele celorlate surori care a doua zi trebuiau să meargă la școală curate.

Și așa ne-a crescut pe vremuri haine la fel ca și iarna aceea.

Fiecare zi de naștere este pentru mine ziua ei. Și e ziua tuturor mamelor noastre. Ele sunt adevărații eroi ai anilor 80-90, ani plini de nesiguranță, de trădări și de sărăcie.

Nici acum Moldova nu o duce mai bine, dar de la mamele noastre învățăm să mergem prin noroi încet, hotărât și cu capul sus, că poate o scoatem noi cu bine la capăt.”

Iubirea și familia, valori divine! Tatiana Heghea a lansat un emoționant videoclip la piesa ,,Ne-ar fi de-ajuns iubirea”

Interpreta Tatiana Heghea aduce în dar publicului drag o nouă piesă superbă! Artista știe să ne răscolească inimile cu cele mai sincere emoții și gânduri puternice, iar noua piesă nu este o excepție în acest sens. Piesa ,,Ne-ar fi de-ajuns iubirea!” vine într-o perioadă în care fiecare dintre noi conștientizează mai mult ca oricând prețul real al iubirii, al păcii și valorilor cu adevărat importante din viețile noastre!

Tatiana Heghea, mamă a trei copii, a lansat o piesă sensibilă, ,,cu un mesaj puternic și imagini divine”, așa precum afirmă chiar artista.

,,Evenimentele ultimilor 3 ani au venit cu lecții mari pentru noi și încă o dată am înțeles că iubirea și familia sunt cele mai importante valori din viața noastră! Tot ele, iubirea, familia, sunt salvarea și suportul nostru solid în cele mai diferite timpuri!”, mărturisește interpreta.

Versurile piesei sunt semnate de renumita textieră Radmila Popovici, iar muzica este creația compozitorului Oleg Baraliuc. Vizionare plăcută!

Două surori gemene au luat 10 la toate examenele de bacalaureat!

Sunt mândria părinților! Două gemene din raionul Căușeni au luat 10 pe linie la toate examenele de Bacalaureat.

Două gemene din Căușeni au luat patru de zece la bacalaureatFoto: studio-l.online

Adriana și Iana, două gemene din satul Tănătari raionul Căușeni, au luat 10 pe line la examenul de Bacalaureat.

Nu au făcut nici o lecție suplimentară, iar pentru a ajunge la școală erau nevoite să se trezească aproape zilnic la șase dimineața, transmite studio-l.online. Tinerele au studiat la liceul Alexei Mateevici din Căușeni, iar trei ani au făcut naveta din satul Tănătari.

Munca a dat roade, iar acum se bucură de cele mai bune rezultate și un viitor promițător.

Cu 10 la limba română, istorie, limba franceză și matematică, Adriana și Iana spun că au avut nevoie de câteva minute pentru a conștientiza rezultatele pe care le-au obținut.

Acasă și-au ajutat mereu părinții, iar acest lucru nu le-a împiedicat să obțină și bune rezultate școlare.

Dragostea de carte o au de mici și au preluat-o de la bunica care este profesoară de geografie, spun fetele care afirmă că au fost mereu încurajate de părinți să studieze.

Profesorii din Căușeni sunt mândri și afirmă că modestia și discreția le caracterizează din plin pe aceste domnișoare.

Deși până acum au fost nedespărțite și au mers mână în mână, acum a venit timpul să o ia pe drumuri diferite, una se visează la drept, alta la medicină.

Potrivit Direcției Educație a raionului Căușeni din cei 299 de candidați, doar Adriana și Iana au 10 pe linie, alți doi absolvenți au media de la 9 până la 9,99, iar 37 de pretendenți au fost respinși pentru sesiunea suplimentară. Poți urmări video aici.

Varianta în limba engleză a piesei „Trenulețul” a devenit virală pe TikTok! Dara i-a surprins pe internauții din toate colțurile lumii

Dara, talentata interpretă din Moldova, i-a surprins pe fanii săi de pe tiktok și nu doar pe fanii care o cunosc. Artista a adunat mii de like-uri de la internauții din toate colțurile lumii care au rămas încântați de varianta în limba engleză a piesei ,,Trenulețul”, interpretată de frații Advahov și formația Zdob și Zdub la Eurovision. Dara a tradus piesa și a interpretat-o acumulând o cifră imensă de aprecieri.

„Piesa Moldovei la Eurovision a impresionat toată lumea. Este scrisă în română, dar eu vă voi traduce piesa, hai să vedem cum sună!”, a spus Dara.

Dara a tradus în limba română și piesa ,,Stefania”, melodia câștigătoare a formației ucrainene în cadrul concursului Eurovision.

Cea mai nouă creație a interpretei Dara este videoclipul „Am lăsat ceva”, o piesă despre libertate și iubire intensă.

Mesajul emoționant de la Vasile pentru Vitalie Advahov!
Articolul anterior
Anna Seminovici a intrat în gura presei, după ce a apărut în saună!
Articolul următor