StarNet a fost desemnată compania social responsabilă a anului

StarNet a fost desemnată compania social responsabilă a anului la „Gala businessului moldovenesc”, eveniment organizat în premieră de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și AGEPI. La ceremonia de decernare a distincțiilor concursului „Marca comercială a anului 2014”, compania StarNet a primit premiul mare al concursului – ”Mercuriul de Aur” la nominalizarea ”Marca Comercială Responsabilă Social” și a adaugat, astfel, la distincțiile obținute pe parcursul anilor, al 5-lea premiu de mare voare.

separator

În prezent, StarNet face parte din topul companiilor din domeniul comunicaţiilor electronice din Republica Moldova şi este unul din liderii incontestabili la capitolul Internet, fiind primul operator din ţară care a oferit acces la Internet şi transport de date la viteză înaltă  prin intermediul fibrei optice. În 11 ani de activitate, compania a reuşit să creeze şi să dezvolte unul dintre cele mai populare, valoroase şi respectate branduri din Moldova.

Investițiile de milioane în sfera socială, efectuate de StarNet  demonstreaza  că este o companie implicată în dezvoltarea țării, a viitoarelor generații de specialiști și își dorește o societate civilă prosperă și fericită. Începînd din 2009, StarNet și-a concentrat acțiunile de  Responsabilitate Socială Corporativă în domeniul educației, un sector de importanță majoră pentru întreaga țară. În scopul susținerii acestuia, StraNet a inițiat un șir de proiecte și a dezvoltat parteneriate durabile de anvergură națională.

Printre acestea, în 2014 s-au remarcat: proiectul național ”Un calculator pentru fiecare elev”, Programul Național de Robotică în Educație, proiectul social StarART – susţinerea tinerelor talente din domeniul artei, proiectul ”Antreprenoriat Inovativ pentru Angajare Durabilă”, proiectul ”Rețea rurală de creștere a capacităților în tehnologia informației” – toate implementate în parteneriat cu instituții locale și internaționale.

De asemenea, StarNet a susținut organizarea concursurilor si proiectelor pentru viitorii specialiști IT: EU Code Week, Start-up Camp, SI Camp, concursul de Sisteme Microelectronice, Hard & Soft, RockIT Academy. Au fost continuate proiectele consacrate: ”Noi  apreciem inteligența” și platforma e-learning www.liceu.md, rețeaua metropolitană Wi-Fi StarNet, susținerea sportivilor și asociațiilor de profil.

”Este important ca fiecare companie din Moldova să nu se limiteze doar la dezvoltarea propriei afaceri, dar să se implice activ în proiecte sociale, cele pe care oamenii le simt și le apreciază la propriu. Noi ne-am asumat angajamentul de a contribui la dezvoltarea sistemului educațional, începând de la învățământul primar, până la cel superior, ne-am implicat și am încurajat cercetările și studiile de profil, am oferit granturi și am susținut proiecte de antreprenoriat în domeniul IT. Ne bucură faptul că suntem apreciați pentru aceste investiții sociale”, Alexandru Machedon, Președintele Concernului StarNet.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

5 reguli de aur pentru prevenirea bolilor de ficat
Articolul anterior
Mănâncă mai puţin ca să trăieşti mai mult!
Articolul următor