Stela Popa: „Nu mi-am dorit să fiu vedetă”

Stela Popa, prezentatoarea Stirilor TVR 2 de la Bucuresti, apare în ultimul număr al revistei Femeia. Una dintre cele mai vechi reviste de pe piața românească. Frumoasa basarabeancă a acordat și de această dată un interviu de suflet și a pozat frumos. Jurnalista mărturisește că „un om „școlit” de viață e cel care învață cu adevărat ce este sacrificiul, să strângi din dinți, să te ridici și să mergi mai departe”.

separator

Cât despre parcursul carierei sale, Stela Popa spune că nu și-a dorit să fie vedetă și nu pentru asta a ales să facă ceea ce îi place. „Odată cu trecerea timpului, am înțeles și am conștientizat rolul pe care mi l-am asumat. Televiziunea înseamnă public, un public care te evaluează și, în același timp, te încarcă cu energie. Cine afirmă că s-a săturat de celebritate, să se gândească la momentele când s-a expus pentru prima dată în fața publicului, la cum vedea atunci lumea și de unde a pornit, de ce a vrut s-o facă. Atât la Chișinău, cât și la București am avut noroc de oameni extraordinari. Oameni fără de care nu știu dacă aș fi reușit”, precizează vedeta.

 

Întrebată cât de importantă este familia în dezvoltarea sa în carieră, Stela Popa mărturisește: „E greu, e chiar foarte greu să fii mamă, soție și prezentatoare TV. Pe sticlă trebuie să fii impecabilă. Să uiți de tot și toate când zici „Bună seara!”. Să ajungi la inima telespectatorului, iar el să nu-ți știe necazurile. Și aici intervine rolul familiei. În această meserie contează enorm cu cine faci casă. Omul de lângă tine trebuie să te înțeleagă, să te respecte și să te susțină. Au trecut timpurile când femeile erau ținute de bărbați doar la cratițe. Prefer să-mi câștig singură banul meu și să fiu pe propriile picioare”.

La întrebarea ce înseamnă pentru ea acasă, prezentatoare TVR spune că acasă e acolo unde îi este familia. „Acasă e și de o parte și de alta a Prutului. Acasă e unde am oameni frumoși și dragi alături. Acasă acesta atât de mult înseamnă. Și nu neapărat fizic. Acasă e unde e liniște și pace, unde suntem toți sănătoși și împliniți. O parte din acest acasă a rămas, din păcate, în trecut și nu va mai reveni vreodată. Am realizat că viața nu e pe rețelele sociale”

Despre proiectele de viitor, spune că proiectul ei major în acest moment este fiul său Dan Andrei și dacă Dumnezeu va binevoi să îi mai dea un „proiect” de acest fel, se va simți mai mult decât împlinită. „Mă strădui ca ceea ce las în urma mea să spună despre mine mai mult decât toate cuvintele din lume”, a conchis prima prezentatoare basarabeancă de știri din România.

Polițiștii au oferit daruri pentru copiii din nordul țării de la Moș Nicolae

Polițiștii Direcției de Patrulare NORD a INSP l-au ajutat pe Moș Nicolae și au oferit daruri pentru 20 de copii din nordul țării, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Datorită sprijinului generos oferit de Asociația Capelan_de_Patrulă și rețeaua de magazine METRO, copiii au primit jucării, dulciuri și obiecte necesare.

”Entuziasmați și plini de bucurie, micuții s-au întors acasă cu amintiri de neuitat, iar colegii noștri și-au continuat activitatea.

Mulțumim pentru implicare polițiștilor și partenerilor. Astfel de inițiative frumoase vor continua.”, se arată în comunicatul Poliției.

Val de nemulțumiri în mediul online după anunțarea compensațiilor

După ce marți, 10 decembrie, au fost anunțate compensațiile pentru cei care au solicitat ajutor din partea statului în perioada rece a anului, astăzi, mediul online abundă în postări, prin care oamenii se plâng de faptul că nu au fost evaluați corect, scrie libertv.md.

Mai mult, unii spun că deși au venituri modeste, au fost încadrați în categoria “non-vulnerabili”.

Un exemplu este o familie cu doi copii mici, care a primit 310 lei compensație, deși factura la gaz a ajuns la 1.800 de lei. O altă familie, formată din trei persoane, dintre care două cu dizabilități, a scris că a primit 300 de lei drept compensație. Într-o situație similară, o familie cu trei copii, unul având dizabilitate severă, se întreabă cum să gestioneze facturile de mii de lei dintr-un venit lunar de 11.000 de lei, în condițiile în care compensația este de doar 300 de lei.

Alexei Buzu a declarat că nemulțumirile sunt normale într-un program care implică peste 700.000 de gospodării.

„Acum, este o reacție firească. Această reacție am observat-o și în anii precedenți. Trebuie să înțelegem că atunci când avem peste 700 de mii de gospodării înregistrate, vorbim de aproximativ 1 milion 400 mii de cetățeni, chiar și 2-3% din aceștia, dacă sunt nemulțumiți, au anumite neclarități, este un număr destul de semnificativ. De aceea, reiterez, noi suntem gata să discutăm, să clarificăm fiecare cetățean care are anumite întrebări, neclarități, suspiciuni. Să ne contacteze la Lina Verde 080005000, să ne scrie pe support@compensatii.gov.md,” a menționat oficialul.

Alexei Buzu a mai specificat că pentru luna decembrie, compensațiile pentru consumatorii de gaz vor crește pentru a reflecta și majorarea de tarif.

Cine este avocatul reținut pentru mită grasă 

Avocatul reținut în dosarul de „trafic de influență în circumstanțe agravante” cu mită de zeci de mii de euro și care se află acum în izolatorul Centrului Național Anticorupție este fostul procuror Nicu Șendrea, au declarat pentru unimedia.info surse din cadrul anchetei.

Nicu Șendrea și-a luat licența de avocat în 2021.

Până atunci, acesta a fost procuror raional, apoi municipal.

Nicu Șendrea a devenit cunoscut opiniei publice după altercațiile cu activistul Pavel Grigoriuc, soldate cu spitalizarea procurorului, actual avocat și un dosar penal pe cealaltă parte a conflictului.

În 2017, presa scria că Șendrea ar fi fost protejat de un adjunct al Procurorului General, iar averea  acestuia s-ar fi îmbunătățit semnificativ în acea perioadă.

Inginer chimist român: cancerul este produs de un parazit!
Articolul anterior
Cea mai mare floare din lume, cu miros de cadavru, a înflorit în campusul unei universităţi californiene
Articolul următor