Stela Popa a prezentat Gala United Way România

Aseară, Stela Popa alături de colegul său de la Televiziunea Română, Mihai Melinescu, a prezentat Gala United Way România, un eveniment dedicat copiilor, tinerilor și vârstnicilor care au nevoie de sprijinul celor din jur. Prezentatoarea TV i-a eclipsat pe toți cei din jur într-o rochie semnată de MAISON VINCENT GERVIN.

separator

gala-united-way-2017

Prezentatoarea TV a făcut un rezumat al evenimentului pe blogul ei.

„Am întâlnit la Gala United Way România oameni care inspiră prin propria poveste de viaţă şi prin munca lor. Mame care, încurajate, au devenit un exemplu de forţă şi determinare pentru alte tinere vulnerabile. Copii cărora li se acordă o șansă în viață, vârstnici care au nevoie de o vorbă, un sprijin și un gând bun. Toate aceste poveşti frumoase pe care le-am prezentat aseară au devenit realitate datorită oamenilor care au fost prezenți la Gala United Way. Oamenilor care nu uită de cei mai triști ca ei și care nu trăiesc în stratosferă, ci pe pământ, alături de semenii lor, alături de cei care au nevoie de ajutorul lor.

Să nu credeți însă că cei care donează pentru acces la servicii sociale pentru un număr mare de persoane defavorizate sunt doar CEO ai companiilor, nu, nici pe departe. Sunt mii de angajați care se implică și nu rămân indiferenți. Lor li se alătură echipe întregi de voluntari, jurnaliști, bloggeri, într-un cuvânt, oameni de o sensibilitate aparte. Oameni care reușesc să schimbe destine.

M-a emoționat enorm discursul lui Tedy Necula, regizor de film inspiraţional care a creat peste 40 de campanii şi filme documentare, lucrând cu persoane din grupuri vulnerabile, cum ar fi orfani, persoane cu dizabilități, LGBT sau femeile din închisori și comunități din zonele de risc. Tedy a găsit inspiraţie acolo unde alţii văd doar drame. I-am și spus că este un regizor în regia lui Dumnezeu…

Iată, pe scurt, în ce a constat Gala United Way România 2017. Iar eu, repet, mă bucur că am fost onorată să mă implic prin ceea ce știu să fac mai bine. Le mulțumesc tuturor oamenilor care au contribuit la realizarea acestui proiect de suflet, inclusiv Televiziunii Române care este promotorul unor asemenea evenimente și oamenilor din TVR care înțeleg că întâi de toate trebuie să fim… oameni. Ce pornește din inimă, la inimă ajunge.”

stela-popa-united-way-2017

Andrei Spînu: ,,În următorii trei ani vor apărea mai multe instalații eoliene”

„Încă președintele Maia Sandu a anunțat interesul Republicii Moldova pentru a fi parte acestor proiecte.

Astfel, ca pe termen lung să ne asigurăm suficientă energie electrică”, a declarat Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

„Este din punctul meu de vedere regretabil că am mai avut o șansă la începutul independenței, dar care nu s-a materializat. Discuțiile au loc la nivel foarte înalt. Maia Sandu știu că este în discuții permanente pe acest subiect. Noi am continuat să discutăm la nivel tehnic, să vedem care sunt reglementările pe care trebuie să le avem. Colegii de la nucleara electrică au propus ca în perioada următoare să ofere niște burse pentru studenții de la UTM care să meargă în România și să învețe, să preia acea experiență pentru că în R. Moldova nu o avem aproape deloc. Și, încet-încet să ajungem ca să fim pregătiți pentru astfel de proiecte”, a adăugat Spînu.

Totodată, vicepremierul Republicii Moldova a menționat că aceste investiții și tipuri de parteneriate nu se vor întâmpla repede și că este nevoie de acțiuni astăzi pentru a asigura viitoarele generații, țara cu resurse energetice sigure și care să nu mai depindă de anumite voințe politice dăunătoare statului nostru. 

„La începutul verii suntem gata să lansăm licitațiile pentru proiectele mari de resurse regenerabile. Obiectivul nostru este ca până în 2025 să avem minim 30 la sută din energia consumată de țara noastră, să fie produsă din resurse regenerabile. Pasul mare va fi făcut anul acesta, noi vom da avize și schema cea de sprijin din partea statului pentru proiecte mari. Vom ajunge să semnăm contracte de peste 120 de Megawați de producere de energie din resurse regenerabile. În următorii trei ani vom merge pe câmpurile din R. Moldova si vom vedea mai multe instalații eoliene și panouri fotovoltaice,” a mai spus ministrul Infrastrcuturii.

TIR-uri blocate în zăpadă, în Moldova. Salvatorii au intervenit în 11 situații de urgență

Unsprezece autovehicule de tonaj din sudul țării au fost tractate de pompieri și polițiști după ce au rămas blocate.

Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate

Astfel, pe parcursul zilei de azi, 28 ianuarie, 11 tiruri au fost tractate de pompierii și polițiștii din sud, după ce acestea s-au împotmolit în apropiere de punctul de trecere a frontierei Reni – Giuirgiulești.

La fața locului angajații IGSU și IGP au acordat tot sprijinul necesar pentru ca conducătorii de tiruri să-și poată continua drumul. Mai mult, angajații IGSU în comun cu cei de la IGP și IGPF au deblocat traseul spre punctul de frontieră Giurgiulești – Galați pentru ca transportul să nu rămână împotmolit. 

De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și în Taraclia, unde o ambulanță care venea de la pacient a rămas blocată pe traseu. 

La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au reușit să scoată ambulanța din nămeți. 

În acest context IGSU amintește că de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a fost emisă o avertizare meteo de precipitații, izolat în sud puternice, predominant sub formă de ninsori. 

Astfel salvatorii atenționează oamenii despre riscul consecințelor condițiilor complicate ale vremii.

Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate
Șoferii de TIR-uri, ajutați de salvatori: 11 camioane au rămas blocate

Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana

Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana.

Suspecții de 29 și 35 de ani, cunoscuți de-ai victimei, ar fi pătruns în locuinţa bărbatului de 35 de ani, fiind ușa apartamentului descuiată.

Ulterior i-au aplicat victimei mai multe lovituri  în regiunea capului și abdomenului, după care i-au sustras 1.500 de lei.  

La moment bănuiții sunt reținuți pentru 72 de ore. Unul dintre ei a fost judecat anterior pentru infracțiuni similare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

O româncă de 90 de ani a câștigat medalia de aur la un campionat mondial de atletism!
Articolul anterior
Nativul din zodiac care face sex de la prima întâlnire
Articolul următor