Surprize la “New Wave” de la Soci! Soliștii din Brio Sonores vor lansa prima lor piesă

Și-au făcut un nume pe scena de-acasă, iar acum vor să-i cucerească și pe ruși. Tinerii de la Brio Sonores vor reprezenta țara noastră la concursul “New Wave”, care se va desfășura la Soci.

separator

“Pe 24 august mergem la Soci, acolo unde vom începe pregătirile pentru concursul care se va desfășura în perioada 3-9 septembrie. În concurs vom concura cu încă 15 interpreți din diferite țări. Vom cânta timp de 3 zile, în prima zi- o piesă de autor, în a doua zi- un hit mondial și în a treia zi vom face un duet cu un star din Rusia.”, au declarat membrii trupei pentru Unica.md.

Soliștii merg la Soci cu mai multe surprize. Una dintre ele este faptul că vor lansa prima lor piesă.

“La Soci vom lansa prima noastră piesă de autor – “Your wings”, pe care ulterior o vom lansa și la noi, în varianta română.”

13900068_1185240058164013_3509799653497983936_n

Trupa Brio Sonores va avea ocazia să cânte pe aceeași scenă cu mai multe nume celebre, printre care și Ricky Martin.

“Vom avea o deosebită plăcere să împărțim scena cu nume sonore mondiale ca Sting, Ricky Martin, Dmitri Hvarastovski, Ana Netrebko și mulți alții. Îi rugăm pe toți fanii noștri să ne voteze pe site-ul woman.ru, pentru că se va lua în considerație și votingul, nu doar aprecierea riguroasă a juriului. Țineți-ne pumnii, pe 3 septembrie vom mărșălui cu tricolorul nostru la Soci.”

Evoluția băieților de la Brio Sonores va putea fi urmărită live la postul TV- Russia 1.

https://www.youtube.com/watch?v=Zghf74EM0dI

În anul 2007, Natalia Gordienko a câștigat premiul mare la „New Wave”. Apoi, Moldova tocmai în 2014 a participat la acest concurs. Țara noastră a fost reprezentată de Lidia Isac, care s-a clasat pe locul 14.

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Aceste 4 soluții te scapă de părul de pe față!
Articolul anterior
Cum să faci abdomenele pentru a obține rezultate maxime!
Articolul următor