Târgul partenerilor de bibliotecă „Creăm punți spre dezvoltare: biblioteca modernă”

Vineri, 9 decembrie 2016, programul Novateca, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova, a organizat primul târg al partenerilor de bibliotecă, al cărui scop a fost prezentarea celor mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din Republica Moldova, precum și evidențierea importanței parteneriatelor inovatoare.

separator

g76q0269-copy

Kasandruța te invită la Târgul de Crăciun. Vei putea achiziționa lucruri create manual pentru cei dragi

Printre invitații speciali ai târgului s-au numărat Monica Babuc, Ministrul Culturii al Republicii Moldova, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Jessica Dorr, vicepreședintele Fundației Bill & Melinda Gates, Evan Tracz, Directorul programului Novateca, formația „Akord”, precum și numeroși parteneri ai bibliotecilor.

Târgul, care are genericul „Creăm punți spre dezvoltare: biblioteca modernă”, a servit drept platformă pentru discuții informale și oportunități de formare a unor noi parteneriate cu bibliotecile publice din Republica Moldova. Serviciile de bibliotecă prezentate s-au axat pe domeniile incluziune digitală, cultură și recreere, educație, sănătate, agricultură, dezvoltare economică, e-servicii, educație în domeniul mass-media, abilitarea femeilor și fetelor și au accentuat capacitatea bibliotecilor de a oferi servicii ce depășesc rolul lor tradițional.

„Acest eveniment permite bibliotecarilor nu doar să se conecteze unei rețele dinamice și sustenabile de profesioniști, dar și să descopere resurse valoroase și oportunități de dezvoltare profesională”, a subliniat Evan Tracz, directorul programului Novateca.

g76q0301-copy

“Să fim Ambasadori Culturali ai Programului „Ne vedem la bibliotecă!” a fost o experiență nouă, absolut inedită pentru noi și nu în ultimul rând frumoasă. Am reușit să vizităm mai multe biblioteci din țară, iar scopul acestei campanii a fost dezvoltarea lor. Bibliotecile nu sunt doar un loc în care poți citi o carte, dar și un centru de dezvoltare pentru toți cei care își pot găsi activitatea aici, unii în lectură, alții în domeniul IT. Noi am avut rolul a doi profesori de canto, am făcut master-class-uri cu copiii, cu elevii și cu studenții, i-am ascultat, le-am dat sfaturi, am cântat împreună. Mesajul acestei campanii este „Ne vedem la bibliotecă!” pentru că timpul nostru util și cu rezultat îl petrecem la bibliotecă.”, a declarat Igor Sîrbu.

15219479_1215873468483639_3527803620213579270_n-copy

Parteneri din toate sferele – autorități publice centrale și locale, ONG-uri, reprezentanți ai sectoarelor public și privat, organizații internaționale și activiștii comunitari – au avut posibilitatea să participe la expoziții și demonstrații și să se implice în discuții informale pe diverse tematici cu principalii parteneri de bibliotecă, în cadrul meselor rotunde.

Evenimentul face parte din campania națională de promovare a bibliotecilor publice „Ne vedem la bibliotecă!”, care a informat publicul larg despre schimbările ce au loc în bibliotecile publice. În perioada de desfășurare a campaniei numărul de vizitatori ai bibliotecilor publice a crescut cu 25%, iar bibliotecile au prestat mai mult de 400 de servicii.

g76q0081-copyg76q0099-copyg76q0123-copy

De asemenea, în timpul evenimentului cele mai bune biblioteci au primit premii speciale, iar partenerii de bibliotecă au donat premii pentru o tombolă specială.

Târgul a reprezentat o oportunitate excelentă pentru parteneri de a afla despre serviciile pe care le oferă rețeaua de biblioteci și de a forma noi parteneriate în beneficiul comunităților din Republica Moldova.

g76q0191-copyg76q0392-copyg76q0438-copy

Monica Bellucci, topless la 52 de ani
Articolul anterior
Asociația obștească „CONCORDIA” invită copiii și adulții la o seară de colinde ,,Crăciunul vine din lumină”!
Articolul următor
Alte articole interesante