Turiștii moldoveni au fost uitați pe o pârtie din România, la -24 de grade

Aproximativ 40 de moldoveni care își petreceau vacanța în Poiana Brașov, au fost uitați pe pârtiela, -24 de grade Celsius de către compania lor turistică.

separator

646x404

Incidentul a devenit public pe un site de socializare, după ce turiștii ce au avut de suferit au hotărît să-l facă cunoscut, scrie viza.md.

„Cu toate că în pachetul turistic scrie că transportul de la pîrtie la locul unde sîntem cazați este inclus, compania a uitat turiștii pe pârtie. Afară -24 de grade Celsius. cel puțin e inuman să lași oamenii să înghețe pe pîrtie, nu mai vorbim că și-au încălcat condițiile contractuale”, a publicat Maria Todorov, pe Facebook.

Turiștii au fost nevoiți să ia un alt autocar de la o altă companie turistică, în care aceștia au încăput cu greu, și asta pentru că depășeau numărul limită de capacitate al autocarului, adică de 100 de oameni.

„Cu peste o sută de oameni, la ce risc am fost expuși!”, a mai adăugat Maria în postarea sa.

Din comentariile expuse la postare, se pare că și alți moldoveni au avut de suferit de pe urma companiei în cauză. Totuși, mulți dintre cei care au comentat au specificat și faptul că de mulți ani recurg la serviciile companiei respective și că niciodată nu li s-a întîmplat ceva de genul.

„Uneori, din păcate, chiar condițiile meteorologice sînt cele care dau bătăi de cap și devin un obstacol și pentru cele mai mari companii organizatorice. Cu siguranță a fost o scăpare, un moment făcut nu intenționat. Această companie ține la clientela sa și nu ar risca să-și piardă din raiting cu o astfel de atitudine”, a scris o clientă.

Reprezentanții companiei au menționat următoarele:

„Persoanele nici într-un caz nu au fost uitate, autocarul a avut o mică pană și în timp ce se rezolva, turiștilor li s-a propus două ieșiri din situație de către compania de transport: sau merg acum în picioare cu un alt autocar sau mai așteaptă 40 minute pînă vine autocarul nou.

 Poiana Brașov este un punct turistic cu o sumedenie de localuri unde ar fi putut intra să aștepte la cald. Ei au decis că vor să meargă în picioare și au spus că nu este nicio problemă, după care au decis sa facă așa o postare.

 Păcat, dar se mai întîmplă să se defecteze unul din cele 30 de autocare care erau din partea companiei noastre”. 

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Ksenia Sobchak și-a arătat fiul
Articolul anterior
Angajații de la Jurnal TV sunt concediați
Articolul următor