Turiștii moldoveni au fost uitați pe o pârtie din România, la -24 de grade

Aproximativ 40 de moldoveni care își petreceau vacanța în Poiana Brașov, au fost uitați pe pârtiela, -24 de grade Celsius de către compania lor turistică.

separator

646x404

Incidentul a devenit public pe un site de socializare, după ce turiștii ce au avut de suferit au hotărît să-l facă cunoscut, scrie viza.md.

„Cu toate că în pachetul turistic scrie că transportul de la pîrtie la locul unde sîntem cazați este inclus, compania a uitat turiștii pe pârtie. Afară -24 de grade Celsius. cel puțin e inuman să lași oamenii să înghețe pe pîrtie, nu mai vorbim că și-au încălcat condițiile contractuale”, a publicat Maria Todorov, pe Facebook.

Turiștii au fost nevoiți să ia un alt autocar de la o altă companie turistică, în care aceștia au încăput cu greu, și asta pentru că depășeau numărul limită de capacitate al autocarului, adică de 100 de oameni.

„Cu peste o sută de oameni, la ce risc am fost expuși!”, a mai adăugat Maria în postarea sa.

Din comentariile expuse la postare, se pare că și alți moldoveni au avut de suferit de pe urma companiei în cauză. Totuși, mulți dintre cei care au comentat au specificat și faptul că de mulți ani recurg la serviciile companiei respective și că niciodată nu li s-a întîmplat ceva de genul.

„Uneori, din păcate, chiar condițiile meteorologice sînt cele care dau bătăi de cap și devin un obstacol și pentru cele mai mari companii organizatorice. Cu siguranță a fost o scăpare, un moment făcut nu intenționat. Această companie ține la clientela sa și nu ar risca să-și piardă din raiting cu o astfel de atitudine”, a scris o clientă.

Reprezentanții companiei au menționat următoarele:

„Persoanele nici într-un caz nu au fost uitate, autocarul a avut o mică pană și în timp ce se rezolva, turiștilor li s-a propus două ieșiri din situație de către compania de transport: sau merg acum în picioare cu un alt autocar sau mai așteaptă 40 minute pînă vine autocarul nou.

 Poiana Brașov este un punct turistic cu o sumedenie de localuri unde ar fi putut intra să aștepte la cald. Ei au decis că vor să meargă în picioare și au spus că nu este nicio problemă, după care au decis sa facă așa o postare.

 Păcat, dar se mai întîmplă să se defecteze unul din cele 30 de autocare care erau din partea companiei noastre”. 

Maia Sandu, despre scrisoarea lui Putin de 9 mai: ,,Noi nu avem nevoie de felicitări. Noi avem nevoie de pace”

În cadrul emisiunii ,,Bună seara” cu Mircea Surdu, de la postul public de televiziune, Maia Sandu a fost întrebată despre scrisoarea de 9 mai pe care a primit-o de la Vladimir Putin, aceasta fiind dedicată ,,împlinirii a 77 de ani de la finalizarea celui de-al Doilea Război Mondial”.

Maia Sandu a fost întrebată ce a fost cu acea scrisoare:

„Cred că întrebarea trebuie adresată celui care a trimis felicitarea. Nu mie. Noi nu avem nevoie de felicitări. Noi avem nevoie de pace”, a comentat Maia Sandu.

Amintim că, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a adresat personal o scrisoare șefei statului din Republica Moldova, Maia Sandu, cu prilejul „zilei de 9 mai” prin intermediul căreia o felicita cu această sărbătoare, precum și pe „cetățenii acestei țări”.

Emisiunea integrală cu Maia Sandu și Mircea Surdu poate fi urmărită în video-ul de mai jos. În cadrul emisiunii au fost abordate mai multe subiecte, cum ar fi independența energetică a Republicii Moldova, aderarea la Uniunea Europeană, fortificarea armatei națonale, războiul din Ucraina etc.

Președinta Maia Sandu a înmânat „Ordinul de Onoare” reprezentanților Moldovei la Concursul Eurovision 2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii Formației „Zdob și Zdub” și cu frații Vasile și Vitalie Advahov, care ne-au reprezentat țara la Concursul „Eurovision 2022”, precum și cu echipa managerială și de creație care a contribuit la prestația lor pe scena de la Torino.

„Am urmărit și eu, alături de milioane de oameni, evoluția muzicienilor noștri. Am apreciat talentul, originalitatea și energia cu care au știut să vorbească lumii întregi despre Moldova, despre cultura și tradițiile noastre. Le-am mulțumit încă o dată pentru bucuria ce ne-au adus-o, urcând țara pe locul șapte al competiției, și i-am îndemnat să rămână în continuare promotori ai Republicii Moldova – Republica oamenilor frumoși”, le-a spus Președinta Maia Sandu. Potrivit șefei statului, avem nevoie de acest lucru mai ales acum, când am pornit cu pași hotărâți pe drumul integrării europene – un drum pe care vom reuși inclusiv prin talent și valoare.

În semn de apreciere a acestei valori, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, lui Roman Yagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov i-a fost acordat, astăzi, „Ordinul de Onoare”. La fel, șefa statului a acordat Diplome de Onoare pentru toată echipa proiectului „Eurovision-2022”.

„Este un gest de recunoștință din partea tuturor cetățenilor țării noastre, pentru sentimentul de mândrie pe care ne-ați făcut să-l trăim și pentru care vă mulțumim”, a spus cu prilejul înmânării distincțiilor și a diplomelor Președinta Maia Sandu.

Lista laureaților:

„Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova:

 • Vasile Advahov, compozitor, violonist, prim-dirijor al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov, Chișinău
 • Vitalie Advahov, compozitor, acordeonist, conducător artistic al Orchestrei Municipale de Muzică Populară condusă de Frații Advahov, Chișinău
 • Roman Iagupov, solist și textier al Formației „Zdob și Zdub”

Diplomă de Onoare a Președintelui Republicii Moldova:

 • Mihail Gîncu, compozitor, chitarist al Formației „Zdob și Zdub”
 • Sveatoslav Staruș, chitarist al Formației „Zdob și Zdub”
 • Andrei Cebotari, percuționist al Formației „Zdob și Zdub”
 • Igor Dînga, director al Formației „Zdob și Zdub”
 • Serghei Orlov, producător executiv al Proiectului „Eurovision 2022”
 • Carolina Voitenco, scenografă a Proiectului „Eurovision 2022”
 • Iurie Ribac, coregraf al Proiectului „Eurovision 2022”
 • Lilia Advahov, PR manageră a Proiectului „Eurovision 2022”
 • Ionela Advahov, translatoare a Proiectului „Eurovision 2022”
 • Corina Caireac, responsabilă pentru relațiile cu presa a Proiectului „Eurovision 2022”

Edilul Ion Ceban s-a testat la virusul HIV. ,,Prin exemplul propriu arătam că este important să ne testăm și să prevenim infectarea”

Edilul Capitalei Ion Ceban, alături de alți angajați din Primărie, s-au alăturat Campaniei „Just Test”, iniţiată de A.O. „Inițiativa Pozitivă” și s-au testat la virusul HIV.

Ceban alături de colegii săi din Primărie s-au testat la virusul HIV

Într-o postare pe o rețea de socializare, edilul a îndemnat fiecare funcționar să se testeze pentru a cunoaște statutul HIV.

„Prin exemplul propriu arătam că este important să ne testăm și să prevenim infectarea. 

Astfel, conform regulilor campaniei lansate, am transmis astăzi ștafeta Administrațiilor Publice Locale și anume Cahul și Bălți, dar și Guvernului.

Invit fiecare funcționar care dorește, să se testeze, pentru a cunoaște statutul HIV.

Promovăm o atitudine incluzivă şi tolerantă faţă de persoanele din jur, indiferent de statutul HIV.

Toate acțiunile care le întreprindem, constituie o modalitate de a investi într-un prezent și viitor sigur și sănătos al cetățenilor noștri”, a scris Ceban.

„La etapa actuală, aprobarea Planului municipal pentru anul 2022 este în faza finală, după aceasta va demara elaborarea unui Program municipal pentru o perioadă de 5 ani”, a mai scris Ceban.

Ksenia Sobchak și-a arătat fiul
Articolul anterior
Angajații de la Jurnal TV sunt concediați
Articolul următor