Ultimii ani din viața lui Anatol Dumitraş! Artistul locuia într-o odaie a Filarmonicii Naționale

Interpretul  a încântat publicul de-a lungul timpului cu şlagărele sale, însă a avut parte de un trai modest. La 60 de ani, acesta locuia într-o cameră de câțiva metri pătraţi, împreună cu soția și cei doi copii.

separator

anatol-dumitras2Anatol Dumitraș a dedicat creaţiei mai bine de 30 de ani din viață. A susținut spectacole în peste 50 de ţări, a compus muzică pentru piaţa de acasă, melodii ajunse în scurt timp şlagăre. Însă, în cele trei decenii de carieră, artistul a avut doar două spectacole de creaţie, atât şi-a putut permite din banii agonisiţi.

Primul – în 2006, iar pe cel de-al doilea, dedicat împlinirii celor 30 de ani de activitate scenică – în anul 2013. Interpretul s-a confruntat cu mari probleme financiare în organizarea concertului, a bătut pe la ușile celor de la guvernare ca să ceară susţinere financiară, întrucât un concert la Palatul Național cere investiţii enorme. Dar, a fost refuzat şi a trebuit să se descurce pe cont propriu, autorul șlagărului „Dulce-i vinul” rămânând cu mari datorii de pe urma spectacolului.

„Sunt mulțumit că acesta a fost pe măsura aşteptărilor mele. Mi-aș fi dorit să am parte de un asemenea eveniment mult mai devreme, dar dacă nu am avut bani… Organizarea unui asemenea concert cere investiţii serioase, iar cum cei de la guvernare nu stau cu fața spre noi, suntem nevoiți să ne descurcăm cum putem. Nimeni nu mi-a dat un leu! Dacă vă spun cu cât am rămas dator, vă speriați. Mor artiştii în mizerie, dar celor de la conducere nu le pasă”, a declarat Anatol Dumitraș în 2013, adăugând că această atitudine nepăsătoare îl durea.

Puţinii bani pe care îi câştiga, artistul îi investea în muzică, iar de 31 de ani acesta locuia împreună cu familia într-o odaie a căminului Filarmonicii Naționale „S.Lunchevici”.

„Am ajuns să mă milogesc pe la primărie şi pe la alte instituţii – niciodată nu mi s-a oferit susţinere. Domnul Urecheanu mi-a promis în repetate rânduri că o să mă ajute, dar nu şi-a ţinut promisiunea. Aşa că am rămas să locuim în cămin. Aici ne-am crescut copiii, într-un spaţiu prea mic chiar şi pentru o singură persoană. Nu-mi permit luxul să-mi cumpăr un apartament cât de mic. Am văzut că mai marii ţării nu vor să mă ajute și mă poartă pe drumuri așa că am decis să renunț. Nu mă mai înjosesc. Dorin Chirtoacă știe foarte bine în ce condiții trăiesc, dar atât el, cât și cei la guvern, se fac surzi şi orbi la nevoile mele. Sigur că îmi doresc o locuinţă mai mare, să am unde-mi pune pianul, să am un loc unde să pot crea. În garsoniera în care stăm acum nu am nici unde să-mi pună chitara, o mut dintr-un colț în altul ori o pun pe scaun. Aceasta este o realitate cruntă cu care se confruntă mai mulți oameni de artă. Artişti din generația anilor 80 nu sunt atât de mulţi, nu ar trebui să fim daţi uitării. Să nu-şi aducă aminte de noi doar atunci când murim”, a spus Anatol Dumitraş.

sursa: www.apropomagazin.md

Situația actuală la frontieră

Poliția de Frontieră Leușeni-Albița și Poliția de Frontieră Sculeni informează că traficul de persoane și autovehicule se desfășoară în condiții normale, în ambele direcții de deplasare. Timpul de așteptare pentru traversarea frontierei este în limitele obișnuite.

Îndemnăm călătorii, să diversifice alegerea punctelor de trecere și să se informeze din surse oficiale cu privire la starea traficului.

Călătoriți în siguranță!

VIDEO. Cel mai emoționant moment de la concertul lui Gabriel NEBUNU

Aseară, interpretul Gabriel Nebunu și-a susținut primul concert solo care a avut loc la ARENA CHIȘINĂU. Acompaniat de orchestra Fraților Advahov și concert regizat de minunata Alla Donțu, acesta a făcut furori.

Cei peste 4000 de oamenii prezenți la spectacol s-au distrat pe cinste și au distribuit pe rețele momentele frumoase. A avut și invitați speciali: concert prezentat de Andreea Marina, iar alături de el pe scenă a urcat interpretul român Fuego, dar și alți invitați dragi. Desigur nu au lipsit cei de la Zâmbărele cu un număr fantastic!

Situația la frontieră în 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 53 554 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 27 540 traversări persoane.

Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 34 237, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 19 317.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 20 288 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 17 265 treceri și alte 16 001 traversări – frontiera aeriană.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 16 001 traversări persoane;
PTF Leușeni – 6 956 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 739 traversări persoane;
PTF Otaci – 4 591 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 4 754 traversări persoane.

sursa: canal telegra, poliția de frontieră

Două surioare fashioniste fac senzaţie pe Instagram
Articolul anterior
Machiajul ochi de pisică pas cu pas
Articolul următor