Umoristul Gheorghe Urschi și scriitoarea Tatiana Țîbuleac, printre laureații Premiului Național. Cine se mai regăsește în listă?

La ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat lista laureaților Premiului Național, ediția 2019. Printre cei care, în opinia Guvernului, s-au remarcat printr-o activitate prodigioasă, se regăsește cunoscutul umorist Gheorghe Urschi, scriitoarea Tatiana Țîbuleac, dar și moderatorul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, Val Butnaru.

separator

Iată întreaga listă a laureaților și realizările pentru care vor fi premiați:

Alexei Sainciuc, pictor și grafician de carte, pentru opera artistică, originalitate și contribuție de excepție la cultivarea valorilor estetice noilor generații prin intermediul artei vizuale;

Alexandra Conunova-Dumortier, violonistă, pentru performanța interpretativă în arta muzicală violonistică universală și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume.

Gheorghe Urschi, actor, regizor, scriitor, pentru Opera Omnia.

Galina Lupașcu, doctor habilitat în științe biologice, profesor cercetător.

Nadejda Mihnea, doctor habilitat în științe biologice, conferențiar cercetător.

Larisa Andronic, doctor în științe biologice, conferențiar cercetător.

Svetlana Smerea, doctor în științe biologice, conferențiar cercetător, pentru activitatea de cercetare și inovare în domeniul sporirii productivității și rezistenței plantelor de cultură prin biotehnologii moderne și convenționale.

Valentin Butnaru, prozator, dramaturg, pentru abordarea artistică originală și contribuția la dezvoltarea domeniului teatral în Republica Moldova.

Tatiana Țîbuleac, scriitoare, pentru valoarea estetică deosebită a operei literare și promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan european.

Iurii Canașin, sculptor, profesor universitar, pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea artei sculpturii în Republica Moldova și promovarea valorilor universale.

Menționăm că Premiul Naţional, în valoare de 100.000 de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au contribuit la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic.

Vedetele de acasă vor intra în rol de mire și mireasă la Mariage Soirée!
Articolul anterior
Încă nu ți-ai pregătit copilul de școală? Mai multe iarmaroace se organizează în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante