Un arab cântă “Lasă-mă să beau”!

În Arabia Saudită se ascultă muzică românească. Un bărbat cu turban pe cap a amuzat internauții, interpretând piesa “Lasă-mă să beau”, cunoscută de la petrecerile moldovenilor.

separator

“Lasă-mă să beau, să beau până mor. Inima mi-e necăjită, plină mi-e de dor”, fredonează acesta.

Maia Sandu va merge în Găgăuzia pentru a planta copaci

Preşedintele Maia Sandu va participa sâmbătă la o acţiune de plantare a copacilor care va avea loc în autonomia găgăuză.

Maia Sandu merge să planteze copaci în Găgăuzia

Acest lucru a fost anunţat de secretarul de presă al preşedintelui, Irina Gotişan, transmite Infotag.

Campania de plantare face parte din Programul naţional de extindere şi refacere a pădurilor şi se desfăşoară în toată ţara, iar cetăţenii, agenţii economici şi autorităţile publice sunt încurajaţi să participe, a menţionat Gotişan. 

Potrivit ei, preşedintele nu are programate întâlniri cu conducerea Găgăuziei, astfel că vizita este „o manifestare a unei poziţii civice de îmbunătăţire a calităţii mediului şi de atenuare a efectelor schimbărilor climatice în Moldova”. 

Fotografii uimitoare surprinse în Moldova! În țara noastră au sosit lebede și rațe sălbatice

Pentru că e anotimpul reînvierii și toate păsările migratoare se reîntorc pe meleagurile moldave, Inspectoratul pentru Protecția Mediului a publicat o serie de fotografii rare cu păsări, surprinse la Cantemir.

Imagini rare cu lebede și rațe sălbatice, surprinse la CantemirPoza: Facebook/Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

Din aceste fotografii se poate observa că un stol de rațe sălbatice aterizează pe malul unui lac, unde se află deja câteva lebede, transmite diez.md.

Mai jos regăsiți câteva dintre aceste fotografii.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

La sediul Organizației Națiunilor Unite de la Viena – Vienna International Center (VIC), Austria, a fost expusă o expoziție de pictură a artistelor plastice din Republica Moldova Galina Vieru și Natalia Yamoplskaia.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

Galina Vieru a menționat că le expoziție sunt prezentate 18 lucrări care reflectă lumile interioare ale femeii. „Picturile mele povestesc despre viața femeilor din Moldova. Reflectă drama exodului, dar și frumusețea patrimoniului cultural național. Lucrările Nataliei Yampolskaia sunt despre relația femeii cu natura, cu ecologia, cu familia, etc. Eu ca artist și poet, îmi doresc ca țara mea să meargă mai ușor și mai sigur spre integrarea europeană prin artă”, a subliniat Galina Vieru, transmite moldpres.md.

În alocuțiunea sa, Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a scos în evidență importanța lunii martie pentru Moldova, atât pe dimensiunea diplomației, dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, cât și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii. Aceste două motive se pliază pe genericul expoziției și oferă un moment de reflecție asupra rezilienței și forței femeilor de a lupta neobosit în favoarea schimbării și a respectării depline a drepturilor acesteia.

Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de Ambasada Republicii Moldova în Austria. Participanții la vernisaj au putut admira expoziția de picturi în acompaniamentul muzical al cunoscutului clarinetist Sasha Danilov, Artist Emerit din Moldova.

moldpres.md

Glukoza, însărcinată cu al treilea copil!
Articolul anterior
Şerveţelele umede pentru copii pot fi contaminate cu bacterii!
Articolul următor