Un an fără Anatol Dumitraș

A trecut un an de când artistul Anatol Dumitraș a decedat. Un an de când estrada muzicală din Moldova a devenit mai săracă. Interpretul și-a pus amprenta în țara noastră prin creațiile sale unice și irepetabile. Amintirea sa va rămâne veșnic vie în inimile celor care l-au iubit și i-au ascultat muzica.

separator

pozadumi

Anatol Dumitraș s-a stins din viață pe 14 iunie 2016, în urma unei boli incurabile.

Piesele care l-au consacrat sunt “Dulce-i vinul”, “Polițist”, “Roata vieții”, “O inima nu mă lăsa”, “Ploaia despărțirii”, “Mândra mea”.

 

Amintim că Anatol Dumitraș s-a născut pe 14 noiembrie 1955, în satul Larga din raionul Briceni, RSS Moldovenească. Și-a făcut studiile la Școala tehnica nr. 1 de la Cernăuți. Își începe cariera muzicală în anul 1982 în calitate de solist al formației „Bucuria”. În 1983 a cântat în formația „Legenda”. Pe parcursul anilor 1986-1989, 1993 a fost solist al formației „Plai”. Începând cu anul 1993 Anatol Dumitraș este solist ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Din anul 1989 și până în anul 1991 a fost solist și conducător artistic al formației „Olymp”, apoi în anii 1991-1994 – solist și conducător artistic al formației „Alai”. Are multe înregistrări la Radiodifuziunea și Televiziunea Națională de la Chișinău. În anul 1995 i s-a conferit titlul onorific Maestru în Artă al Republicii Moldova, iar în 2012 titlul onorific de Artist al Poporului.

În decembrie 2012 a avut loc ultimul concert a lui Anatol Dumitraș la Palatul Național „Nicolae Sulac”, cu ocazia aniversării a 30 de ani pe scenă.


Ce părere au bărbații despre sexul la duș?
Articolul anterior
Modele de costume de baie pentru femeile cu sânii mici
Articolul următor
Alte articole interesante