Un moldovean a deschis un restaurant în inima New York-ului

Radu Panfil a reuşit să deschidă un local plin de tradiţii pentru moldovenii stabiliţi în SUA. Pragul restaurantului Moldova este zilnic pășit de admiratorii gustărilor europene.

separator

captura%cc%86-de-ecran-din-2016-10-04-la-11-19-56

Odată intraţi în local, vizitatorii sunt întâmpinaţi de chelneri în costume naţionale, iar muzica moldovenească creează atmosfera de sărbătoare ca în duminicile petrecute acasă. Ideea de a deschide un restaurant moldovenesc a prins roade, iar visul lui Radu Panfil de a uni compatrioții săi în jurul mesei pline de bucate tradiționale s-a realizat, scrie moldovatimes.com.

Radu Panfil, proprietarul restaurantului MOLDOVA, afirmă că dezvoltarea rețelelor de restaurante este o afacere costisitoare și necesită multe eforturi, însă, dacă ai o echipă bună în spate, afacerea merge bine.

“Am călătorit mult în Europa, dar visul meu a fost să ajung mereu în SUA. Toată viața am dedicat-o afacerilor în restaurante. Înainte de a porni afacerea, am activat în America la un club de noapte rusesc, apoi m-am decis să dezvolt afacerea,” afirmă Radu Panfil.

Administratorul restaurantului din Brooklyn, Andrei Gîrlă, originar din Chişinău, este stabilit în SUA deja de 6 ani. Potrivit lui Andrei, moldovenii de acolo au avut nevoie de un asemenea local și și-a dorit să aducă bucurie pe feţele lor.

“Ne vizitează bătrâni din Europa de Est care au fost cândva în Moldova și își aduc aminte cu nostalgie despre țara noastră. La toți le este dor de măliguță. Cel mai des ne vizitează clienții internaționali, bucatele sunt foarte gustoase. După apariția noastră la New York Times, ne-au vizitat foarte mult americani sau familii mixte,” explică Andrei Gârlă.

Irina Bivol este în doliu! Şi-a pierdut mama
Articolul anterior
8 obiceiuri despre care nu ştiai că sunt jignitoare
Articolul următor