Urările persoanelor publice pentru Unica.md, la 5 ani de activitate!

Astăzi, prima revistă online din Moldova sărbătorește 5 ani de activitate. Timp în care, jurnaliștii Unica.md au realizat cele mai frumoase ședințe foto, cele mai emoționante interviuri și cele mai proaspete știri. Cu această ocazie, i-am rugat pe protagoniștii de pe coperți să ne spună cum li s-a părut colaborarea cu noi!

separator

Loretta Handrabura: În colaborarea pe care am avut-o cu Unica.md acum 2 ani, am trăit o dublă satisfacție: 1. cea de a interacționa cu o echipă de profesioniști, deschisă pentru dialog și flexibilă în ajustarea, revizuirea subiectului agreat de comun acord. 2. de a evoca, prin reflecțiile despre mama mea Maria, modelul exemplar al tuturor mamelor noastre, care se sacrifică cu dăruire în numele copiilor și a meseriei pe care o profesează. Mulțumesc pentru această oportunitate de a aborda probleme actuale, despre persoanele din preajmă, despre îngerii și demonii din noi, despre esențe existențiale dincolo de aparențe și norme societale coercitive. Ani mulți înainte, produse de calitate cu și pentru persoane conștiente de propria valoare, unicitate și responsabilitatea pe care o au față de sine și cei cu care coexistă în viața privată/publică!

Sanda Diviricean: Unica.md este deja un nume foarte cunoscut și apreciat la noi în țară. Abordarea Unica este mereu tacticoasă și plină de considerație față de toți cei cu care interacționează. Colaborarea noastră a fost pe cât de frumoasă, pe atât de interesantă și creativă. Vă doresc să continuați să cultivați și să promovați oameni, lucruri, păreri, idei și viziuni de valoare în societatea noastră, să fiți mereu pe val și să vă bucurați de aprecierea publicului. La mulți ani!

Margareta Pîntea: Felicitări!!! Colaborarea cu Unica.md…..una dintre cele mai frumoase ce ține de viața mea privată și publică. Noblețe, atenție și freamăt în tot ce faceți.Vă iubesc,Vă cuprind, și Muuulți Ani sinceri și adevărați înainte!

y35a5612

Anatol Durbală: Colaborarea cu Unica a fost una sinceră, îndrăzneață și curioasă. Vă doresc succes și pe viitor.

durbala-12

Veronica Vizant: A fost o colaborare extraordinară – am participat la un proiect foto cu toată familia – proiect, care ne-a lăsat memorii nespus de frumoase. Acele poze sunt preferatele noastre, le adorăm! Eu cu mare plăcere mă alătur felicitărilor și doresc echipei UNICA.md prosperitate și succese în continuare, să aduceți bucurii în fiecare inimă și în fiecare casă, așa cum ne-ați adus și nouă! La Mulți Ani, Unica!

img_0870

Corina Digore: Aducem sincere felicitări pentru aniversarea a cinci ani de activitate Unica.md. Colaborarea noastră a început acum câțiva ani, când am acceptat provocarea de a ne implica în proiectul „Juristul tău”. Un proiect frumos ce ne-a intrigat, ne-a surprins, dar și ne-a provocat cu inițiativa de a informa publicul larg asupra drepturilor și obligațiilor în domeniul juridic. Aici am descoperit oameni extraordinari ce formează o echipă de excepție, profesioniști și ambițioși. Vă dorim să aveți parte de multă inspirație și putere de muncă în continuare, succese în tot ceea ce faceți!

img_-19

Lilu: E o plăcere să lucrezi cu oameni profesioniști, și chiar ai posibilitatea să te simți unică. Vă doresc în continuare să fiți inspirate, pline de idei și să descoperiți noi eroine care să ne motiveze…. Și da, să ne amintiți mai des cât de unice suntem. La mulți ani!

imagestudio-92

Nicoleta Nucă: „A fost o colaborare frumoasă și provocatoare, pe care aș repeta-o cu drag. La mulți ani, Unica.md și la cât mai multe articole și mai ales coperți frumoase!”

img_5189-as-smart-object-1

Lilia Lozan: Colaborările cu Unica au fost unice. Cu siguranță, Unica ne-a oferit acea platformă de frumusețe de care avem nevoie, noi, femeile pentru a fi sigure pe sine. Vă urez ani frumoși și roditori de-acum încolo și proiecte din cele inedite!

Cristina Moldovanu: Întotdeauna am avut doar colaborări frumoase cu unica.md. Vibram pe aceeași undă și de fiecare dată se întâmpla ca proiectul în care particip să fie exact ce îmi doream la acel moment. Sunteți profesioniști în toată legea- ceea ce face colaborarea și mai frumoasă! Vă doresc mulți, dar foarte mulți ani de activitate! Cât mai multe idei ingenioase care să se contureze în cel mai bun mod posibil, personalități interesante și știri exclusive! Vă pup cu drag!

Wedding photography

Felicia Sîrbu: Am fost, din fericire, una din primele apariții pe copertă și chiar dacă erați pe atunci la început, s-a simțit foarte mult voința voastră și viziunea pentru „frumos”! Mă bucur că vă cunosc și vă doresc mulți ani înainte!

y35a6941

Tatiana Heghea: Mult stimat portal Unica.md, vă urez un sincer “La mulți ani!!!”

În acest timp, am avut bucuria și onoarea să fim pe coperta revistei de 2 ori. Am avut norocul să colaborez cu o echipă superbă, profesionistă și pozitivă!!!

Țin să vă mulțumesc pentru tot și să vă doresc cititori fideli și popularitate în creștere (chiar dacă aș zice că sunteți la apogeu).

image-11-copy

Lenuța Burghilă: La mulți ani, Unica.md! Vă doresc o viață lungă și succese mari! Sunteți mereu în pas cu cele mai interesante noutăți și vă admir, sunt cu voi! Fericire și prosperitate întregii echipe!

Natalia Gordienko: A fost minunată colaborarea cu voi, sunteți o echipă de profesioniști. Aveți idei nemaipomenite, oameni plăcuți și interviuri interesante.

Felicit din tot sufletul toată echipa Unica.md, partenerii și cititorii voștri. 5 ani- deja copilul nu e mic, dar nici matur. În viitor vă așteaptă încă multe lucruri imprevizibile! Vă doresc să vă dezvoltați încă mai mult pe piață, mulți invitați interesanți, filmări de milioane, iar echipei- putere, sănătate și răbdare!

y35a9934

Victoria, eleva unui liceu din țara noastră, care a obținut 10 pe linie la examenele de Bacalaureat: ,,Eu vin din sat”

„Eu sunt Victoria Bezerău, am absolvit clasa a 12 C din Liceul Republican „Ion Creangă” din Bălți. Eu vin din satul Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, nu departe de aici. Am fost un copil foarte ștrengar, m-am cumințit cu timpul, probabil de asta am devenit mai serioasă.”

Este una dintre cei 30 de absolvenți din toată țara, care au obținut 10 pe linie la examenele de bacalaureat, transmite tvn.md.

Tânăra a demonstrat, prin rezultatele pe care le-a obținut că munca depusă este întotdeauna răsplătită.

Victoria Bezerău, absolventă: „Primul lucru pe care eu pot să-l spun despre mine, care a fost și o idee de perseverență, a fost faptul că eu m-am învățat singură pe mine să spun litera ”r”, eu nu puteam spune și asta a fost…mă mândresc cu mine de atunci.”

Victoria a fost scutită de la două examene.

Victoria Bezerău, absolventă: „Deși noi am venit mulți din sat la liceu, eu am ajuns să fiu singură și eram practic izolată, treptat am ajuns să dezvoltăm un colectiv foarte unit, foarte puternic. Ultima sută de  metri pentru mine a fost mai puțin stresantă poate, din motiv că eu am fost eliberată cu 10 din oficiu la două examene de BAC, la limba engleză, pentru că am susținut testul Cambridge și la limba și literatura română, pentru că am ocupat locul doi la olimpiada republicană. Anume datorită faptului că am fost scutită, am avut ocazia aceste două săptămâni înainte de istorie și geografie, să mă axez pe aceste două discipline.”

Chiar dacă a absolvit profilul umanist, Victoria se vede în viitor medic. Iar pentru asta va continua să se dedice studiilor.

Victoria Bezerău, absolventă: „Un gând comun pentru ambele a  fost că torul era greșit, tot ce era pe foaie era greșit. Cu toate acestea, poate cumva eu simțeam că este bine, chiar de n-ar fi fost 10, eu simțeam că este bine acolo. Pentru mine a fost ușor, pentru că eu alegeam să ascult profesorii la lecție și când mă duceam acasă eu practic nu simțeam nevoia să deschid manualul, pentru că eu știam ce este acolo, pentru că eu am auzit. Ajută și să revizuiești totul, dar asta nu trebuie să se întâmple în ultimele două săptămâni.  Pentru viitor intenționez să aplic la medicină, atât la Chișinău, cât și în România deja vedem după rezultate”. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Rata de promovare a examenului național de bacalaureat în rândul absolvenților din licee este de 87,77%, comparativ cu 84,34% în sesiunea 2022.

Dintre cei 3 998 de candidați admiși din colegii și centre de excelență,  45,37% au promovat examenul, ceea ce este cu 2,8 la sută mai mult decât anul trecut.

În total, au promovat examenul național de bacalaureat în sesiunea de bază, 12 568 de candidați, ceea ce constituie 68,31% din numărul total de candidați admiși în sesiune, cu 3,25% mai mult decât în sesiunea anterioară. comparativ cu 65,06% la aceeași etapă în sesiunea 2022.

Argint pentru Moldova la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

În cadrul Jocurilor Mondiale de Vară Special Olympics (SO) de la Berlin, Alexei Zanoga a cucerit medalia de argint la proba natație, distanța de 200 metri freestyle.

Argint pentru Moldova la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, Jocurile Mondiale de Vară s-au desfășurat în perioada 12-26 iunie, iar R. Moldova a fost reprezentată de 20 de sportivi care au participat la șase probe de sport: fotbal, bocce, înot, tenis de masă, atletism și judo.

Sportivii au obținut următoarele rezultate:

  • Înot: Alexei Zanoga – medalia de argint la distanța de 200 metri freestyle, Nicoleta Volosciuc – locul 8;
  • Fotbal unificat feminin: – echipa de 7 persoane – locul 4;
  • Bocce: Tatiana Calpacci – locul 4;
  • Atletism: Dimitrios Chian – locul 4 la distanta 400 metri, Valeria Sîrbu – locul 6 la distanța 200 metri;
  • Judo: Alexandru Asarji – locul 5;
  • Tenis de masă: Sergiu Gustiuc – locul 6, Alina Diaconu – locul 4.

Peste 30 de cicliști vor parcurge aproape 800 de kilometri pentru o cauză nobilă

Peste 30 de cicliști vor parcurge aproape 800 de kilometri, timp de cinci zile, pentru a sensibiliza opinia publică despre necesitatea dezvoltării îngrijirilor paliative în Republica Moldova.

30 de cicliști vor parcurge circa 800 de kilometri pentru o cauză nobilă

Fiecare participant la Hospice Bike Tour are misiunea să colecteze câte 500 de euro. Banii adunați vor mergi pentru a susține bolnavii incurabili ce beneficiază de serviciile gratuite de îngrijire paliativă oferite de Centrul de zi „Speranțaˮ din Chișinău, transmite IPN.

Veronica Dragnev-Sacara, director executiv al organizației Hospices of Hope Moldova, a menționat că cicliștii vor porni de la Chișinău la Iași, Bicaz, Viscri, Sinaia și București. Destinația finală a cicliștilor este Centrul socio-medical pentru copii, HOSPICE de la Adunații Copăceni, din București. Fiecare ciclist care participă în această cursă caritabilă efectuează o campanie de colectare de fonduri individuală în mediul lor de prieteni sau companie în care activează și are ca scop setat de a atinge suma de 500 de euro. Donația poate fi efectuată pe site-ul Hospice of Hope Moldova prin butonul „doneazăˮ.

Directorul executiv al organizației a comunicat că beneficiarii Centrului de zi „Speranțaˮ sunt persoanele care au diagnoza amenințătoare de viață, de regulă este vorba despre cancer cu o prognoză de viață de mai puțin de doi ani. „Avem o echipă multidisciplinară la centru formată din medic, asistent medical, asistent social, psiholog și fizioterapeut care lucrează cu acești pacienți pentru a le dărui speranța de viață, precum și pentru a le ușura durerile cu care ei se confruntă din cauza diagnozei pe care o auˮ, a explicat Veronica Dragnev-Sacara.

Anthony Mauger participă la Hospice Bike Tour din 2016, când a fost organizat primul tur pe biciclete. „Scopul este să colectăm banii pentru îngrijiri paliative. Este important să promovăm colectarea de fonduri, să conștientizăm ca oamenii care au cancer au nevoie și de ajutorul nostruˮ, a spus el.

Profesoara după vocație, Mariana Sava, face ciclism de șapte ani. Pe parcursul mai multor ani, femeia a participat la diverse acțiuni de caritate. „Simți această plăcere când ajuți pe cineva, de aceea am decis anul acesta să particip la această acțiune și să fac un lucru nobil. În opinia mea, este un traseu complicat, dar s-au adunat mai mulți cicliști de performață. Am mai avut trasee turistice, dar nu am parcurs atât de mulți kilometri, peste 100 de kilometri pe zi. Campania o începem de acasă, atunci când invităm prietenii, colegii noștri să donezeˮ, a afirmat Mariana Sava.

Corina Ovcearenco, un alt participant, a spus că ceea ce i-a făcut să participe la acest tur pe biciclete este problema îngrijirilor paliative care o afectează personal. „Statistica familiei mele spune că trei din patru bunici au decedat de cancer. Pe an, în țară peste 25 de mii de persoane au nevoie de îngrijiri paliative. Spre exemplu, chiar ieri fetele de la Hospice spuneau că organizația lor poate să ofere ajutor doar pentru o mie de pacienți. Știm foarte bine cum funcționează sistemul la noi în țară la acest capitol. Situația este foarte tristă. Îngrijirile paliative în Chișinău încă sunt accesibile, însă când ieșim în afara orașului situația se complicăˮ, a notat Corina Ovcearenco.

Cele mai pufoase clătite de post
Articolul anterior
Această mireasă a purtat 6 rochii diferite la nuntă
Articolul următor