Valentina Nafornița, Natalia Barbu și Cătălin Josan vor cânta la Gala Generozității din acest an!

Toamna vine cu evenimente deosebite! Pe 24 septembrie, va avea loc a treia ediție a Galei Generozității, organizată de CCF Moldova și HHC Marea Britanie alături de patroana organizației, soprana Valentina Nafornița. Dacă vrei să petreci o seară de excepție, cu muzică de calitate, bucate italiene, într-un cerc de oameni aleși pe sprânceană, nu poți rata acest eveniment. Mai ales că vei avea posibilitatea și să ajuți niște copii cu surditate, care chiar au nevoie de tine!

separator

Evenimentul caritabil este organizat pentru a susține dreptul fiecărui copil de a crește într-un mediu familial sigur și protejat, sprijinind efortul de reîntoarcere a copiilor în familii din internate și case de copii.

De trei ani, CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) și HHC UK organizează cel mai mare eveniment de colectare de fonduri, dedicat copiilor rămași sau în risc de a rămâne fără îngrijire părintească – Gala Generozității, o seară unde se întâlnesc arta, cultura și generozitatea. Toate acestea pentru a face posibil ca fiecare copil din Moldova să crească într-un mediu familial sigur, protejat și înconjurat de dragoste.

În acest an, Gala Generozității ne va reuni în data de 24 septembrie, la Palatul Republicii, cu invitați renumiți: Natalia Barbu, Cătălin Josan, dirijorul Gabriel Bebeșelea și „National Moldovan Youth Orchestra”, alături de încântătoarea soprană și patroana organizației CCF/HHC Moldova, Valentina Naforniță.

Atmosfera deosebită va fi susținută și de superbii dansatori de la „Art Studio Repede”, dar și de fiecare spectator în parte, care prin prezența sa va aduce schimbarea în viețile copiilor.

Personalități din business, artiști, vedete de televiziune, reprezentanți ai corpului diplomatic vor fi prezenți în această seară frumoasă, iar o premieră pentru tradiționalul eveniment este prezența și susținerea Prințesei Marina Sturdza.

Concertul va fi urmat de o cină elegantă la Mezzo Italian Restaurant și o licitație de obiecte şi experiențe inedite, găzduite de Fundația „FELICIA” și BERD’s Design Hotel.

„De 12 ani, împreună cu colegii și partenerii noștri, muncim pentru a aduce copiii acasă. În această muncă, deseori aidoma unei lupte epice a binelui cu răul, ne sunt alături parteneri și susținători de nădejde. La Gala Generozității din 24 septembrie sper să-i vedem pe foarte mulți dintre ei”, spune președintele CCF Moldova, Liliana Rotaru.

Banii colectați în urma evenimentului vor contribui la incluziunea şcolară a 14 copii cu surditate prin procurarea unor echipamente speciale. Sistemele FM de amplificare a sunetului pot ajuta la îmbunătățirea semnalului acustic și, respectiv, la calitatea comunicării cu cei din jur în procesul de învățare, însă costul unui astfel de sistem se ridică la 54 mii lei, bani care pentru familiile acestor copii sunt o noțiune abstractă, iar pentru învățământul general – o experiență nouă.

Biletele pot fi procurate pe Iticket.md.

Locația: Palatul Republicii

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Shopping MallDova susține brandurile autohone la „Din inimă Moldova Fashion Days”
Articolul anterior
Dj-ul Andrew Rayel s-a filmat într-un videoclip despre Moldova
Articolul următor