Vasile Botnaru: “Abia când soția mea era însărcinată, tatăl meu m-a acceptat pe post de bărbat“

Ast

separator
ăzi, Vasile Botnaru își sărbătorește ziua de naștere. Jurnalistul s-a născut  în anul 1957. Mai are 2 surori, Ludmila și Elena și un frate, Victor.

Chiar dacă a fost răpit de carieră, jurnalistul și pictorul Vasile Botnaru și-a făcut timp și pentru familie. Acesta are o soție căreia mereu i-a mulțumit pentru răbdare și două fiice care au fost educate exagerat de dur, cum crede tatăl. Atitudinea s-a schimbat doar după ce Vasile Botnaru a devenit bunel.

10917720_885138981530177_1989646234_n 10921776_885138984863510_736950733_n

În educația celor două fiice, Lina și Lucia, jurnalistul a preluat maniera tatălui său.

“Eu trebuia să vin cel târziu la 11 seara de la discotecă, să am grijă de soră, de menaj. În cazul meu, de le ieşeam din cuvânt, urma arestul la domiciliu şi lecturile obligatorii, gen „Pădurea spânzuraţilor” sau „Anna Karenina”. Câteodată, când tata era mai blând, mă lăsa să aleg cartea.”, povestea  Lina, fiica mai mare a jurnalistului, într-un interviu pentru Vip Magazin.

Cuvântul tatălui era lege și în casa părintească a lui Vasile Botnaru.

“Taică-meu era om nărăvaș, de modă veche. În public, la școală, mă apuca de barbă și mă întreba: Ți-ai făcut lecțiile?. Mama tot a suferit din cauza violenței lui tata. El era violent verbal. Eu întotdeauna i-am spus ”Dumneavoastră”,  nu pentru că era profesor, dar pentru că așa era atitudinea. Abia când soția mea era însărcinată, tatăl meu m-a acceptat pe post de bărbat“, povestea Vasile Botnaru în emisiunea ”Asfalt de Moldova_Revenirea Acasă” de la JurnalTV

Sursa: ”Asfalt de Moldova_Revenirea Acasă” de la JurnalTV

Un spectacol în memoria artistei Lidia Bejenaru va avea loc, marți, la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din capitală va avea loc mâine, la ora 18.00, spectacolul cu genericul ”M-a cuprins un dor…”, in memoriam Lidia Bejenaru.

Decorată post-mortem: Artista Lidia Bejenaru-Botgros va deveni cetățean de  onoare al raionului Sîngerei | Unica.md

Pe scenă va evolua Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, alături de invitații săi: Gheorghe Zamfir, Irina Loghin, Cristian Pomohaci, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Viorica Macovei, Nicușor Iordan, Valentina Cojocaru, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Nicolae Ciubotaru, Ion Paladi, Lilia Roșca, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură, Mariana Dobzeu, Cristian și Corneliu Botgros.

Svetlana Loboda vine cu un concert la Chișinău! Veniturile obținute din vânzarea biletelor vor fi donate Ucrainei

Artista ucraineană Svetlana Loboda va susține un concert la Chișinău. Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie 2022, la Palatul National „Nicolae Sulac”.

Svetlana Loboda este o cântăreață, prezentatoare TV și compozitoare ucraineană, cunoscută și sub numele de LOBODA. Este artistă de onoare a Ucrainei din anul 2013.

Toți banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi donați Ucrainei.

Cei care își doresc să achiziționeze bilete pot afla detalii AICI.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri în sudul țării pe ritmuri de muzică tradiţională

Au cules roada din acest an pe ritmuri de muzică tradiţională la Festivalul de recoltare a strugurilor din sudul ţării.

Mai mulţi ambasadori au cules struguri pe ritmuri de muzică tradiţională

Mai mulţi ambasadori acreditaţi în Republica Moldova, dar şi locuitori din oraşul Comrat au participat la procesul de recoltare a strugurilor, la una dintre plantaţiile de viţă-de-vie, transmite trm.md.

După ce au adunat roada, musafirii au fost invitaţi să o strivească strugurii, ca să vadă cum se obţine sucul mustos.

Evenimentul a fost organizat la una dintre plantaţiile de lângă Comrat, iar printre invitaţi au fost reprezentanţii misiunilor diplomatice din Letonia, Turcia, Polonia sau Bulgaria, care au rămas surprinşi de frumuseţea tradiţiilor din Republica Moldova.

„Suntem foarte bucuroşi că am venit aici pentru a culege struguri. Aceasta este prima noastră vizită, dar credem că nu va fi ultima. Este o atmosferă foarte frumoasă”, spune reprezentantul Ambasadei Poloniei, Jaho Jahalinski.

„Este prima mea experienţă, primesc o plăcere aflându-mă aici. Este o atmosferă foarte bună. Voi gusta şi vinul de aici”.

„Am mai fost la Comrat cu 10 ani în urmă şi am cules struguri, iar acum am venit din nou. Am venit împreună cu toată familia. Este o sărbătoare foarte frumoasă”.

„În primul rând, strugurii sunt stocaţi, după care sunt puşi într-un butoi, iar produsul final îl vedeţi, este o reţetă deosebită”.

În sudul ţării, viţa-de-vie este plantată pe 2,5 mii de hectare de teren şi se produce peste 50.000 de tone de struguri.

„Noi suntem diferiţi, vorbim mai multe limbi, dar ne uneşte faptul că ne iubim ţara: Republica Moldova. Sărbătoarea de astăzi este aşteptată de fiecare locuitor, iar în septembrie fiecare familie se pregăteşte pentru culesul strugurilor”, a declarat başcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah.

„Este o tradiţie foarte frumoasă ca în fiecare an să avem oaspeţi din diferite ţări pentru a recolta strugurii. Acest proces este o tradiţie foarte frumoasă”, spune primarul oraşului Comrat, Serghei Atanasov.

Festivalul de recoltare a strugurilor din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia este organizat de mai mulţi ani pentru promovarea sectorului vitivinicol din regiune.

Chiloți cu broderii tradiționale ucrainene
Articolul anterior
Cum să ai sâni fermi chiar dacă slăbești
Articolul următor