Vedetele autohtone, în ședințe foto „calde” de Crăciun!

În preajma sărbătorilor de iarnă, multe dintre vedetele autohtone imortalizează clipele frumoase trăite alături de cei dragi în poze tematice. În acest an, Cristina Scarlat, Vasile Macovei, Maria Marian, Tatiana Heghea și alte persoane publice au fost hărnicuțe și au reușit să-și facă amintiri pentru o viață.

separator

Bloggerița Ana Irina, cea care de când a devenit mamă își împărtășește zilnic experiența cu alte mii de femei, a realizat o ședință foto cu cei doi pici ai ei, Crina și Gabriel. Pozele de poveste au fost făcute publice și pe facebook.

15645584_1051225261670025_1492406334_n

Familia interpretei Cristina Scarlat s-a lăsat fotografiată în cadrul unui decor feeric de Crăciun. Cei patru membri ai familiei au ales ținute identice, blugi și pulovere personalizate.

15645225_1051225268336691_2077313378_n

Dana Odainic de la Ask a Mom a pozat lângă brăduț alături de fiica ei, Olivia și fiul Matei.

15644406_1051225248336693_335643640_n

Tatiana Heghea și Regina-Raluka au îmbrăcat rochițe albastre și au zâmbit dulce în fața fotografului. Acestea au realizat ședința foto într-un decor de poveste, care le vor trezi amintiri frumoase și peste ani, atunci când vor răsfoi albumul cu poze.

15682765_1051225265003358_1388836433_n

Maria Marian și cel mai scump bărbat din viața ei, Cristian, s-au lăsat fotografiați pe o blăniță albă, lângă bradul de Crăciun și șemineul decorat cu multe luminițe.

maria-5

maria maria1 maria3 maria4

Vasile Macovei alături de soția sa, Cristina și fiul Damian au una dintre cele mai frumoase poze tematice de Crăciun. Cei trei par a fi decupați de pe o copertă  glossy.

15644413_1051225255003359_127094116_n

Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte și-n casa jurnalistei Vera Terentiev-Furtună. Prezentatoarea TV a pozat alături de fiul ei, Răzvan, care are multe așteptări de la Moș Crăciun.

15673502_1051225258336692_168487375_n

Olivia Furtună nu a optat pentru o ședință profesionistă, însă poza ei lângă brad, cu micuțul Mark în brațe, a adunat sute de like-uri.

15682828_1051225271670024_1037182115_n

Fashion bloggerița Daniela Culev a pozat cu burtică, alături de soțul ei, lângă un brad imens. Împlinirea și fericirea pot fi citite pe fața lor.

iui

Maia Sandu, la Forumul femeilor din Moldova 2024: ,,Să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”

Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră. 

„Azi, una din trei afaceri din țara noastră este condusă de o femeie, 24% din primari sunt femei, 11 femei ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și tot o femeie conduce procesul de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană”, a spus șefa statului, potrivit unui comunicat al Președinției Republicii Moldova. 

La „Forumul femeilor din Moldova 2024”, Președinta a vorbit și despre discriminare, inechitate, despre problema discursului de ură, despre faptul că fiecare a treia femeie din țara noastră a suferit de-a lungul vieții o formă de violență. Șefa statului a subliniat că femeile trebuie să știe despre Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie și despre Centrul de Justiție Familială al Poliției, instituții care au menirea de a ajuta femeile care se confruntă cu situații de abuz. 

„Le-am îndemnat pe participante să discutăm cu femeile din toate localitățile noastre, să oferim acel cerc de sprijin necesar, de care avem nevoie toate, atunci când puterile par la limită. Le-am îndemnat să avem încredere în forțele proprii, să ne inspirăm din puterea și curajul mamelor și bunicilor noastre, să fim generația de femei care aduce Uniunea Europeană în Moldova”, a punctat Președinta Maia Sandu. 

Fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul, s-a stins din viață: ,,Un specialist remarcabil și un exemplu de devotament și integritate”

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Arcadie Albul, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, care au lăsat un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. „Este o pierdere care lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut”, se arată în mesaj.

Foto: BNM

„Cu profundă tristețe, Banca Națională a Moldovei anunță trecerea în neființă a domnului Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 – 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar.

Transferându-și cunoștințele și viziunea europeană dobândite în activitatea sa la instituții internaționale, precum Bank for International Settlements (Basel, Elveția), domnul Arcadie Albul a adus o contribuție inestimabilă la reformarea sectorului financiar-bancar din Republica Moldova.

Încă de la numirea sa în funcția de viceguvernator al BNM, a fost recunoscut pentru abordarea sa strategică și pentru eforturile sale necontenite de a dezvolta domeniul plăților în Moldova, fiind un exemplu de devotament și integritate în această funcție de mare responsabilitate.

A jucat un rol esențial în crearea plăților instant MIA în Republica Moldova și modernizarea Sistemului Automatizat de Plăți Interne (SAPI), administrat de BNM. De asemenea, a înființat Direcția FINTECH în cadrul Băncii Naționale, indispensabilă pentru evoluția domeniului plăților.

În același timp, a avut un aport considerabil în procesul de pregătire pentru depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA), accelerând astfel integrarea financiară a țării noastre în Uniunea Europeană.

Banca Națională a Moldovei își exprimă profunda recunoștință pentru tot ceea ce a realizat domnul Arcadie Albul.

Banca Națională a Moldovei transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, fiindu-i alături în această mare durere”, se arată în mesajul reprezentanților BNM.

Un nou gest al lui Emilian Crețu va aduce beneficii copiilor de la școala de baștină a actorului

Emilian Crețu s-a prezentat la ședința Consiliului local Negureni, satul de baștină al actorului. Acesta a anunțat aleșii că intenționează să investească 400 de mii de lei pentru instalarea panourilor fotovoltaice la școala din localitate, astfel încât instituția de învățământ să fie independentă energetic. Majoritatea consilierilor au apreciat inițiativa.

Crețu vrea să investească în școala din Negureni: Replica unui consilierFoto: Captură video

„Anul acesta tare sper că școala noastră din Negureni va fi prima din țară care va avea energie electrică absolut gratuită și o să investesc în școala din Negureni, în viitorul negurenenilor, 400 de mii de lei pentru a pune panouri fotovoltaice și toată școala să aibă electricitate absolut gratuită. O fac pentru Negureni, nu o fac pentru locul de unde m-am pornit. Sunt banii mei personali, nu s-a implicat nimeni din politică”, a afirmat Creţu în ședința din data de 10 iulie, transmite newtv.md.

Majoritatea consilierilor locali s-au arătat încântați de proiectul actorului: „Azi o aprobăm. Succes! Dumnezeu să ne ajute”, au spus aceștia.

Atenție! Carne de pui expirată urma să ajungă pe rafturile din comerț
Articolul anterior
Supă cremă de dovleac
Articolul următor