Vedetele de la noi luptă cu diabetul zaharat!

Pe data de 11 februarie,  toată crema showbizului va susținte un concert  în care se vor aduna bani pentru compozitorul Anatol Gherman. Maestrul suferă de diabet zaharat de gradul 2, în stare avansată.

separator
1060533_706141546096589_696480735_n

Interpreții nu pot rămâne indiferenți față de necazul colegului de scenă. Ion Suruceanu, Ana Barbu, Ionel Paladi, Gheorghe Țopa, Alexandru Vdovicenco, Vitalie Dani și nu doar,  îl vor susține, fiind prezenți la Filarmonica Națională.

Nu este un secret că de diabet, sau boala sângelui dulce, suferă mai mulți artiști autohtoni. Puțini dintre ei însă acceptă să vorbească  în public despre acest diagnostic.

Ştefan Petrache are diabet de 4 ani.  Boala i-a afectat întreg organismul. În 2011, din cauza stresului, artistul a făcut o formă gravă de neurodermită. A fost supus mai multor intervenții chirurgicale, era cât pe ce să-i fie amputate un picior. Noroc de competența unor medici din Rusia care i-au făcut o operație reușită.

1781596_706141562763254_1632566210_n

Ion Suruceanu face haz de necaz de boala pe care o are. Interpretul nu ascunde că suferă de diabet  și glumește în presă: ”Sunt dulcișor la sânge !” De 5 ani interpretul face cure speciale  și se tratează medicamentos.

1415650_706141619429915_2119730863_n 1797291_706141556096588_1574961249_n ion 1

Și unele vedete de la Hollywood sunt bolnave de diabet zaharat.

Halle Berry

Actrița câștigătoare a premiului Oscar a fost diagnosticată cu diabet zaharat tip 1 la doar 22 de ani, după ce a stat o săptămână întreagă în comă. În 2007, dupa numeroase analize, Berry a anunțat presei, care vuia în jurul ei și a bolii, că renunță la injecțiile cu insulină – de care orice bolnav de diabet zaharat tip 1 are nevoie pentru a trăi – în condițiile în care a aflat că are diabet tip 2 care poate fi ținut sub control prin alimentație și antidiabetice orale.

1492979_706134576097286_173096969_n

Salma Hayek

În timp ce era însărcinată cu fetița ei, actrița Salma Hayek a dezvoltat diabet gestațional, care constă practic printr-o creștere periculoasă a glicemiei în timpul sarcinii. Această formă a bolii afectează aproximativ 10% din femeile însărcinate. Deși, acesta dispare dupa sarcină, femeile la care apare boala au cu 60% mai multe riscuri să sufere de diabet în 10-20 de ani de la nașterea copilului, informează Național Institutes of Health, din Statele Unite ale Americii.

1624694_706134572763953_2087217175_n

Vanessa Williams

Prima Miss America de origine africană, Vanessa Williams, suferă de diabet zaharat tip 1. Cu toate acestea, ea încearcă să compenseze prin alimentație și prin sport. Însă oamenii de știință atrag atenția că ia și insulină injectabilă, absolut vitala pentru bolnavi, pentru că, în cazul diabetului tip 1, sistemul imunitar atacă celulele care protejează  pancreasul care produce insulină.

1797152_706134569430620_667172840_n

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Funica.md%2Fsanatate%2Fdoctorul-din-pagina-ta%2F6-simptome-care-indica-prezenta-diabetului-zaharat%2F&h=MAQGW46Yj

Denis Roabeș a izbucnit în lacrimi la „Vocea României”. Irina Rimes: „Nu l-am văzut niciodată plângând”

Denis Roabeș a izbucnit în lacrimi la „Vocea României’. Ediția de ieri seară a fost una plină de emoții, deoarece ultimele cupluri s-au duelat pentru un loc în knockout-uri. Solistul trupei de la „The Motans’ a fost surprins într-o ipostază neobișnuită, lucru sesizat și de colega sa, Irina Rimes.

În ediția de aseară a emisiunii „Vocea României” au avut loc ultimele confruntări și doar unii dintre concurenți  vor fi cu un pas mai aproape de marele trofeu. Miza a fost mare, iar participanții la show-ul talente au dat totul pe scenă pentru trece în etapa următoare a competiției.

La rândul lor, cei patru antrenori au fost surprinși într-o ipostază cu totul inedită, ediția fiind marcată de animozități și discuții în contradictoriu.

den-8-1
den-9-1

Solistul trupei de la „The Motans” a fost surprins într-o ipostază cu totul nouă. Profund impresionat de o prestație artistică, acesta a izbucnit în lacrimi, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Irina Rimes, colega sa, a ținut să facă și o remarcă cu privire la acest moment.

Motivul pentru care Denis Roabeș nu a mai putut să își stăpânească lacrimile a fost reprezentația concurentelor din echipa lui.

Denis Roabeș a izbucnit în lacrimi la prestația Dianei Guia și Smaranda Marian, care au oferit în cadrul show-ului o lecție prețioasă de prietenie. Cele două concurente fac parte din echipa lui Denis.

„L-ați făcut pe Denis să plângă, iar eu nu l-am văzut niciodată pe Denis plângând’, spune Irina.

den-6-1
den-4-1

sursa

Anatolie și Gabriel Stati ar fi câștigat 506 milioane de dolari împotriva Kazahstanului. Oamenii de afaceri sunt puși sub acuzare la Luxemburg

Doi investitori moldoveni în petrol și gaze, care au câștigat o Hotărâre arbitrală de 506 milioane de dolari împotriva Kazahstanului în urmă cu aproape un deceniu, sunt puși sub acuzare la Luxemburg în legătură cu încercările lor de a executa presupusa hotărâre frauduloasă, arată documentele depuse la tribunalul federal din Texas.

Potrivit Kazahstanului, Anatolie Stati și fiul său, Gabriel Stati, sunt acuzați de fals, fraudă în instanță și spălare de bani, transmite realitatea.md.

Un act de acuzare în Luxemburg înseamnă că un judecător de instrucție consideră că există suficiente probe pentru a le demonstra vinovăția.

Țara a dezvăluit acuzațiile în cadrul procedurilor judiciare în care solicită permisiunea de citare în tribunal a lui Artur Lungu, fost director la mai multe companii ale familiei Stati, care a acționat ca director financiar, pentru informații despre care țara a spus că s-ar putea dovedi cruciale ca infractor procedurile se desfășoară.

Kazahstanul caută, de asemenea, informații pentru a fi utilizate în procedurile din Țările de Jos, unde Stati încearcă să pună în aplicare sentința, și în Belgia.

În decembrie 2017, Stati a primit o hotărâre prin corespondență prin care recunoaște hotărârea arbitrală, care a fost ulterior confirmată printr-o decizie a instanței de fond belgiană din decembrie 2019.

Cu toate acestea, ambele hotărâri s-au bazat pe o bază limitată de probe care nu includeau noi dovezi.

În noiembrie 2020, Curtea de Apel din Bruxelles a admis în totalitate cererea Kazahstanului pentru fraudă, în ciuda obiecțiilor lui Stati.

Acum, Curtea de Apel a dat dreptate Republicii Kazahstan – că Stati a participat la o schemă frauduloasă la scară largă și, ca urmare, hotărârea arbitrală nu ar trebui să fie recunoscută sau executată.

Black Friday la Top Shop -25% REDUCERE la absolut toate produsele!

Din nou Black Friday? Așa cum te-a obișnuit, Top Shop ți-a pregătit REDUCERI mega fabuloase de la -25% până la -80%.

La data de 25 noiembrie fii gata de un Shopping de zile mari cu prețuri și OFERTE demențiale. Top Shop ți-a pregătit cea mai generoasă Surpriză din acest an, -25% REDUCERI la absolut toate produsele.

Cea mai asteptată perioadă a tuturor cumpărătorilor a sosit în sfârșit. Și nu e de mirare, pentru că de Black Friday Top Shop îți oferă reduceri uimitoare cu prețuri extra mici, aducând in casa ta cele bune și mai calitate produse.

Top Shop, Dormeo, Delimano, Rovus și Wellneo te îndeamnă să te conectezi la nebunia Black Friday și să profiți de REDUCERI de la -25% până la -80%. Doar pentru tine am pregătit prețuri exclusive și Oferte speciale la produsele ce merită să fie procurate anume în această perioadă.

Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul top-shop.md, să vizitezi magazinele Top Shop din toată țara sau să apelezi la numărul de telefon 022 264 193.

Nu ezita, ofertele avantajoase au tendința să se finiseze rapid!

Anatol Durbală: „…poate am găsit femeia visurilor mele și am pierdut-o, nu știu…”
Articolul anterior
O nouă câştigătoare a proiectului “Un Nou Început cu Unica”!
Articolul următor