Vin sărbătorile! Caravana Coca-Cola revine în PMAN

Anul acesta, Caravana Coca-Cola revine la Chișinău pentru al doilea an consecutiv și cu mai multe surprize.

separator

15337559_1135247966553363_1868804675608199902_n

Ia-ți familia și prietenii și vino pe 15 și 16 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale, lângă pomul de Crăciun, ca să te bucuri din plin de cadourile pregătite.

Chișinăul va găzdui timp de două zile Caravana Coca-Cola, iar compania îți pregătește multe surprize.

Proiectul a început la 30 noiembrie anul trecut şi a cuprins în total șase oraşe din România şi Republica Moldova, inclusiv Bucureşti, Craiova, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Chişinău. În decursul a 20 de zile, camionul Caravanei a parcurs peste 2.000 de kilometri.

Scopul proiectului Caravana Coca-Cola este de a aduce zâmbetul şi magia sărbătorilor de iarnă tuturor celor care vin la camionul Caravanei.

Invitații vor fi întâmpinați de spiriduși, zâne din poveste și desigur Moș Crăciun. Fiecare va beneficia de o fotografie într-un decor de poveste, va primi un cadou din partea Companiei „Coca-Cola” și va avea parte de multe alte surprize.

Caravana Coca-Cola se va desfășura în acest an pe 15 și 16 decembrie în PMAN, între orele 15:00 și 21:00.

media_145010190582996800???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? img_1942691_thumbs_600x440_2952121

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

CASTING! Căutăm modele la „Sărbătoarea fetelor deștepte și cochete”, ediția a IV-a
Articolul anterior
Cum să aplici corect oja cu sclipici
Articolul următor