„Zâmbete de copil” și magie adevărată la Shopping MallDova

Shopping MallDova este din nou plin de „Zâmbete de copil”. În această perioadă, în cadrul proiectului de responsabilitate socială, Centrul Comercial a primit în vizită 65 de copii de la „Centrul de Copilărie, Adolescență și Familie”, Centrul de reabilitare socială „Casa Gavroche” și Școala auxiliară internat nr. 5 din Chișinău.

separator

274a1150-copy

 Ina Mamaliga, Marketing Manager, Shopping MallDova: „Shopping MallDova acordă o atenție foarte mare componentei de responsabilitate socială și tocmai de aceea am început în vara anului trecut un proiect social. În cadrul acestuia invităm la Shopping MallDova grupuri de copilași de la mai multe școli auxiliare și centre de reabilitare din întreaga țară. Acum, pentru că găzduim expoziția interactivă „Magic Art”, am decis să le oferim copiilor șansa de a afla secretele magiei.”

Shopping MallDova i-a așteptat pe copii cu brațele deschise și cu cea mai incedibilă expoziție, „Magic Art”, plină de mistere, surprize și… magie. Instalațiile magice i-au uimit și le-au stârnit curiozitatea. Aici ei au văzut cum se înalță fantomele, au aflat secretul transformării apei în vin și a fierului în aur, dar și misterul celebrului „automaton” jucător de șah, care a învins-o pe Ecaterina II. De asemenea, copiii au făcut poze cu iepurașul gigantic din pălărie, principalul simbol al trucurilor magice, au văzut o casă bântuită și s-au minunat de iluzii optice, precum și multe alte lucruri neverosimile.

274a1046-copy

Diana Dașan, psiholog, „Centrul de Copilărie, Adolescență și Familie”: „De fiecare dată copiii așteaptă asemenea evenimente cu plăcere. Aici ei se încarcă de energie pozitivă, își încarcă bateriile pentru o perioadă îndelungată.”

Viorica Malear, director, Școala internat auxiliară nr.5: „Atunci când am anunțat copiii, ei cu mare drag și cu nerăbdrare au așteptat ziua de astăzi. Chiar au fost de trei ori mai cuminți decât de obicei.”

Ludmila Balagura, educator, „Centrul de Copilărie, Adolescență și familie”: „Mai ales că astăzi a fost și tema deosebită, magia, ne-am bucurat că am prins și noi puțină magie de la Shopping MallDova”.

274a7007-copy

Copiii au fost întâmpinați și ghidați de animatori în costume „magice”, care i-au distrat cu jocuri educative. Apoi ei au avut parte de un prânz delicios și au primit cadouri de la Shopping MallDova și partenerii săi. Cei mici au rămas impresionați și ne-au spus ce le-a plăcut cel mai mult:

„Mie mi-au plăcut toate trucurile pe care le-am văzut și jocurile de aici.”

„Am vizitat expoziția de magie, unde am văzut fantome, am văzut o masă zburătoare și multe lucruri magice.”

„Mi-a plăcut mult magia, că ne-am distrat și am primit cadouri!”

274a7040-copy

Proiectul „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” este o inițiativă dedicată copiilor defavorizați din centre de plasament, școli auxiliare și instituții de tip internat, cărora le oferă posibilitatea de a trăi o aventură plină de bucurie, jocuri și experiențe noi. În cadrul proiectului, grupurile de copii sunt invitate să-și petreacă o zi la Shopping MallDova, unde animatorii îi antrenează în jocuri distractive, dansuri, activități de cunoaștere și îi servesc cu delicii culinare. Proiectul a fost inițiat în luna iulie 2015, iar pe parcursul anului trecut circa 200 de copii au avut parte de experiențe deosebite în incinta Centrului Comercial Shopping MallDova.

274a7025-copy

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Un pictor a desenat portretul lui Bendeac cu penisul!
Articolul anterior
Salonul „Oazis” şi-a premiat clienţii
Articolul următor