3 Sud Est vine cu piesa „Cine ești?”. Va deveni hit?

Cei trei soliști au lansat o piesă romantică despre răspunsurile pe care le caută fiecare persoană atunci când este într-o relație. Versurile piesei sunt scrise de către membrii trupei și Alex Pelin, iar muzica de către Laurențiu Duță și Alex Pelin.

separator

3 Sud Est pleacă la război? Vezi videoclipul “Mai stai”

Pentru lansarea noului single, băieții au pregătit și o nouă ședință foto, inspirată de căldura și romantismul străzilor și de poveștile ce se înfiripează la ceas de seară, realizată de către Codrin Roibu.

Membrii trupei pregătesc și un videoclip pentru piesa “Cine ești?”, pe care îl vor filma zilele următoare în București.

https://www.youtube.com/watch?v=FTH7HKihkF4

3 Sud Est este o formație românească de muzică pop și dance, formată în anul 1997. După un deceniu de activitate, formația s-a desființat în anul 2008, reunindu-se oficial pe 28 februarie 2014 odată cu lansarea unui nou single – ”Emoții”. 3 Sud Est a fost una dintre cele mai de succes formații românești, membrii ei fiind supranumiți „Regii muzicii dance“.

sursa

Protest uriaș în Georgia! 20.000 de manifestanți au ieșit în stradă după primul vot asupra unei legi privind „influența străină”: „Un pas spre Rusia”

Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat miercuri în Georgia împotriva votului în prima lectură a unui proiect de lege privind „influența străină”, comparat cu o lege represivă rusă privind „agenții străini” și considerat un obstacol în calea ambițiilor europene ale țării din Caucaz, potrivit AFP citat de hotnews.ro.

Proiectul de lege, care a fost subiectul unor mitinguri masive de la începutul săptămânii, tocmai a trecut un obstacol legislativ major, primind sprijinul deputaților din partidul de guvernământ ”Visul georgian”, în cadrul unui vot boicotat de opoziție.

Se așteaptă să urmeze alte două lecturi, un proces care ar putea dura săptămâni, mai ales că președinta georgiană Salome Zurabișvili, care este pro-europeană și în conflict cu guvernul, ar putea apoi să se opună prin veto proiectului de lege.

Cu toate acestea, deputații apropiați de guvern au o majoritate suficientă pentru a o depăși.

Potrivit criticilor săi, această legislație este represivă și ar putea amenința apropierea Georgiei, o fostă republică sovietică, de Uniunea Europeană.

În cursul serii, aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat în fața parlamentului, blocând principala arteră a capitalei în fața a sute de polițiști, înainte de a mărșălui spre birourile premierului pentru a-i cere să vină să se întâlnească cu ei, a observat un jurnalist AFP.

Participanții au strigat „Nu legii rusești!”, în timp ce au intonat imnul național georgian și Oda bucuriei, unul dintre simbolurile Europei.

Textul a fost comparat cu legislația rusă privind „agenții străinilor”, folosită de Kremlin începând din 2014 pentru a persecuta vocile disidente, ONG-urile și presa independentă.

„Un pas spre Rusia”

„Aceasta este o zi tristă pentru Georgia, deoarece guvernul nostru a făcut încă un pas spre Rusia și s-a îndepărtat de Europa”, a declarat un manifestant, Makvala Naskidashvili.

„Dar mă bucur, de asemenea, să văd o astfel de unitate în rândul tinerilor”, a adăugat bărbatul în vârstă de 88 de ani. Acești tineri „sunt europeni mândri și nu vor lăsa pe nimeni să le strice visul european”.

Mitinguri au avut loc și în alte câteva orașe din țară, inclusiv în al doilea oraș ca mărime, Batumi, potrivit agenției de presă Interpress.

Alte proteste au fost organizate luni și marți. Poliția antirevoltă i-a urmărit pe unii dintre manifestanți pe străzile din jurul parlamentului, brutalizând sau arestând pe unii dintre ei.

Presa georgiană a raportat că jurnaliștii lor au fost, de asemenea, bruscați de poliție.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, organizațiile care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate vor fi obligate să se înregistreze ca „organizații care urmăresc interesele unei puteri străine”, sub sancțiunea unor amenzi.

UE, care a acordat Georgiei statutul de țară candidată în decembrie, a solicitat renunțarea la text, argumentând că acesta contravine programului de reforme pe care țara trebuie să îl întreprindă pentru a progresa în vederea aderării.

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, și comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, au calificat votul de miercuri drept „foarte îngrijorător”.

„O adoptare finală a acestei legislații ar avea consecințe negative” pentru ambițiile europene ale Georgiei, au spus ei, considerând că o astfel de lege „nu este aliniată” cu valorile UE.

Washingtonul și-a exprimat îngrijorări similare.

Transparență

Guvernul georgian insistă asupra faptului că textul vizează doar o mai mare „transparență” în finanțarea organizațiilor.

Premierul Irakli Kobakhidzé, care a inițiat proiectul de lege, a acuzat anumite grupuri ale societății civile că încearcă să implice Georgia în războiul din Ucraina și că doresc să declanșeze o revoluție.

„Înainte, cu demnitate, spre Europa”, a spus el, insistând în același timp că liderii occidentali critică textul fără a aduce argumente.

În ciuda declarațiilor ostile Occidentului, Irakli Kobakhidzé afirmase că aderarea la NATO și la Uniunea Europeană va fi prioritatea sa.

Alegerile parlamentare, văzute ca un test, sunt programate pentru luna octombrie.

La rândul său, președinta Zurabișvili a considerat că măsura contravine „voinței poporului”. „Aceasta este o provocare directă, o strategie rusă de destabilizare”, a declarat ea.

Luni, deputați ai guvernului și ai opoziției s-au luat la harță în timpul unui schimb de opinii asupra textului, provocând o încăierare în hemiciclu.

O primă versiune a acestui proiect de lege a fost abandonată în martie 2023, după manifestații masive care au fost dispersate de poliție.

Ploi abundente în Dubai. Aeroportul s-a transformat într-un lac, casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele

Operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) au fost suspendate marţi timp de 25 de minute din cauza unei furtuni puternice, au anunţat reprezentanţii aeroportului într-un comunicat citat de Reuter

Operaţiunile au fost reluate, au precizat reprezentanţii aeroportului.

În total, 21 de zboruri cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Dubai şi 24 cu aterizare pe acesta au fost anulate începând de la ora locală 12:02, iar alte trei zboruri au fost redirecţionate către aeroporturi învecinate, a declarat un purtător de cuvânt al DXB pentru Gulf News.

Casele au fost inundate, iar vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis autocisterne pe străzi pentru a scoate apa cu ajutorul pompelor. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa precipitațiilor periodice.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa ajungea până la glezne, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Pe cer au fost văzute fulgere, atingând ocazional vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

Centrul Național de Meteorologie „a îndemnat locuitorii să ia toate măsurile de precauție… și să se îndepărteze de zonele cu inundații și acumulări de apă”, într-o postare pe X.

Reprezentanții guvernului din Emiratele Arabe Unite au postat pe contul X că ploile torențiale au fost un eveniment climatic „excepțional”. Sunt așteptate și mai multe ploi.

Școlile au fost închise în toate Emiratele Arabe Unite și se preconizează că vor rămâne închise și miercuri. De asemenea, guvernul din Dubai a prelungit până miercuri lucrul la distanță pentru angajații săi.

Aeroportul Internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru curse internaționale, a redirecționat, de asemenea, marți, unele zboruri de intrare.

Anterior, fenomenul meteorologic a provocat inundații în Bahrain și a făcut 18 morți în Oman duminică și luni, potrivit Agenției France-Presse.

Atât Omanul, cât și Emiratele Arabe Unite, care au găzduit anul trecut discuțiile Cop28 ale ONU privind clima, au avertizat anterior că încălzirea globală va duce probabil la mai multe inundații.

Starea de sănătate a lui Kate Middleton se înrăutățește! Prințesa a fost diagnosticată cu încă o afecțiune

Conform apropiaților familiei regale, prințesa de Wales a primit încă un diagnostic crunt din partea medicilor, iar starea ei psihică nu este una deloc bună, potrivit tabu.ro.

Familia regală britanică trece prin cele mai grele momente în această perioadă după ce regele Charles și Kate Middleton au fost diagnosticați cu cancer. Dacă în trecut în familia regală au mai existat conflicte în ceea ce privește banii, infidelități sau alte probleme, de această dată este vorba despre boli grave, iar viitorul monarhiei britanice se află într-un moment de incertitudine.

Potrivit unor surse apropiate familiei regale britanice,  Kate Middleton se confruntă cu o „anxietate intensă”, provocată atât de boala de care suferă, dar și de faptul că va trebuie să își asume un rol mult mai important în monarhie, după ce regele Charles a fost diagnosticat cu cancer.

De când și-a anunțat public diagnosticul de cancer în februarie, monarhul în vârstă de 75 de ani a fost nevoit să își reducă semnificativ programul regal și și-a asumat mai puține angajamente publice, ceea ce a dus la o redistribuire a responsabilităților între membrii familiei sale și a generat speculații cu privire la o eventuală succesiune la tron.

„Vestea cancerului regelui Charles le-a dat o stare de anxietate profundă prințului William și lui Kate în ceea ce privește perspectiva urcării lor pe tron”, a declarat pentru Mirror Tina Brown, fost editor al Vanity Fair. „Perspectiva aceasta, mi s-a spus, le provoacă o anxietate intensă”, a adăugat ea.

Pentru Kate Middleton, în vârstă de 42 de ani, ideea de a deveni regină alături de William adaugă o povară în plus la situația ei. Se așteaptă ca ea să își asume un număr mai mare de angajamente oficiale și o presiune constantă asupra rolului ei în monarhie, ceea ce se adaugă la anxietatea ei cu privire la viitor.

Caz inedit în SUA! Doi siamezi lipiţi în zona capului au fost separaţi cu succes după o intervenţie de 27 de ore
Articolul anterior
Olga Tapiola, soția ambasadorului UE în Republica Moldova, a gătit o cină de caritate în susținerea copiilor cu fibroză chistică!
Articolul următor