A fost bătută de compozitorul lui Dima Bilan și Alla Pugaceova

Era însărcinată în a treia lună de sarcină când a avut ghinionul să dea ochii cu unul dintre compozitorii lui Bilan și Alla Pugaceova. Este vorba despre Elena Petrova, o interpretă începătoare, care a fost victima furiei lui Denis Kovalisky și iubita lui, Silvia Zolotova, una dintre membrele trupei «Блестящие» .

separator
kyuy

În data de 12 decembrie, toți trei au fost invitați la o zi de naștere. Compozitorului nu i-ar fi plăcut în ce manieră ar fi vorbit victima cu iubita lui. La început, acesta a agresat-o verbal pe Elena, după care a atacat-o fizic.

Denis Kovalisky are o reputație de scandalagiu, au menționat pentru jurnaliști câțiva invitați la petrecere.

mtyuy

Elena Petrova a scris o cerere la poliție atașând poze în care apare bătută de Denis și iubita lui. Aceasta a povestit că nu i-a agresat pe cei doi verbal. Și că discuta, la momentul dat, despre Janna Friske. Or, discuțiile despre interpreta decedată nu pot avea tentă agresivă.

În urma acestui scandal Lena, care era în luna a treia de sarcină, ar fi pierdut bebelușul.

hjyghu jguy

Un nou dispozitiv medical poate ajuta persoanele care se confruntă cu pierderea mirosului. Ce este „nasul bionic”

Un dispozitiv bionic dezvoltat de doi cercetători de la Virginia Commonwealth University School of Medicine ar putea ajuta milioane de oameni care se luptă cu pierderea mirosului, arată The Washington Post.

Un medic testează simțul olfactiv al unui pacient

Pierderea parțială sau completă a mirosului, sau anosmie, așa cum este cunoscută din punct de vedere medical, poate fi provocată de mai mulți factori, inclusiv leziuni cerebrale sau boli precum Covid-19. Aproape 15 milioane de adulți din întreaga lume ar putea avea probleme legate de miros din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unei cercetări publicate anul trecut.

Nasul bionic îi poate ajuta pe cei care și-au pierdut mirosul

Richard Costanzo și Daniel Coelho speră că neuroproteza lor, pe care o numesc „nas bionic”, îi poate ajuta pe cei care și-au pierdut mirosul.

Costanzo spune că ideea sa pentru acest dispozitiv a apărut cu mult înainte de pandemie, din dorința de a ajuta persoanele care și-au pierdut permanent mirosul. Nevoia unui astfel de dispozitiv este mai mare acum din cauza pandemiei, a spus Costanzo, citând cercetările sale. Studiul realizat de Richard Costanzo și Daniel Coelho arată că 7,5% dintre pacienții care au contactat Covid-19 nu și-au recăpătat mirosul nici după doi ani de zile.

„Coronavirusul a afectat grav celulele senzoriale olfactive din nasul unor pacienți. Fără aceste celule, mirosurile nu sunt detectate, iar semnalele nu sunt trimise către regiunea olfactivă a creierului”, a spus Costanzo

Construirea unui „nas bionic”

Costanzo și Coelho folosesc microelectronica și inteligența artificială pentru a construi nasul bionic. Strategia lor este de a ocoli celulele olfactive deteriorate și de a stimula creierul cu o serie de electrozi implantați. O mică piesă externă detectează mirosurile și trimite semnale către un cip microprocesor care va genera „amprente digitale unice pentru diferite mirosuri”. Cipul va transmite apoi informațiile prin intermediul unor frecvențe speciale către un receptor din interiorul craniului pentru a stimula zonele specifice ale creierului care generează o anumită senzație sau percepție olfactivă.

În prototipul lor actual, atât piesa de detectare a mirosului, cât și cipul microprocesorului sunt atașate la rama unei perechi de ochelari. Pentru introducerea rețelei de electrozi în creier ar fi necesară o intervenție chirurgicală.

Cu toate acestea, Costanzo spune că un prototip complet va fi construit și testat pe pacienți abia peste cinci sau zece ani.

,,Ucraina va fi liberă!”. Prima tranșă de tancuri ajunge în țară

Ucraina va primi un număr de 120-140 de tancuri într-un ‘prim val’ de livrări din partea unei coaliţii de 12 state, a afirmat marţi ministrul de externe Dmitro Kuleba, potrivit Agrepres.

„Coaliţia pentru tancuri are acum 12 membri. Pot menţiona că, în primul val de contribuţii, forţele armate ucrainene vor primi între 120 şi 140 de tancuri occidentale”, a declarat Kuleba într-un briefing de presă online.

Potrivit ministrului ucrainean, Kievul lucrează în spatele uşilor închise pentru a convinge şi alte state să îi furnizeze tancuri, în ceea ce oficiali spun că este un moment crucial al războiului.

„Continuăm să lucrăm atât pentru extinderea coaliţiei pentru tancuri, cât şi pentru creşterea contribuţiilor statelor care s-au angajat deja”, a spus el.

Kievul plănuieşte să lanseze o contraofensivă majoră pentru a recuceri părţi din teritoriul ocupat de Rusia în sudul şi estul ţării.

Statele Unite i-au cerut Kievului să amâne aceste planuri până când asistenţa militară occidentală va sosi în Ucraina.

Kievul este îngrijorat de asemenea că Rusia ar putea lansa propria sa ofensivă majoră în săptămânile sau lunile următoare.

Cazul copilei din Moldova dispărute în SUA: Poliția a aflat ce a făcut mama fetei după dispariție

La aproximativ două luni și jumătate după dispariția Mădălinei Cojocari, ancheta pare să se miște din loc.

Cazul Mădălinei: Poliția a aflat ce a făcut mama fetei după dispariție

Anchetatorii au aflat că după ce copila a fost văzută pentru ultima dată, mama ei s-a deplasat cu mașina de mai multe ori în același loc, fiind la volanul unui vehicul de culoare verde, transmite Realitatea.

Automobilul femeii a fost văzut de martori în apropiere de Lonesome Mountain, la circa o oră și jumătate de mers cu mașina până în orașul unde locuiește familia. Mașina a fost văzută acolo pe 22 și 25 noiembrie, iar apoi mama ei a mers în zonă și cu un reprezentant al forțelor de ordine.

Faptul că Mădălina a vizitat zona este confirmat și de o imagine în care fata apare cu puțin timp înaintea dispariției, potrivit Inside Edition. Între timp, oamenii legii din Carolina de Nord au redistribuit fotografiile copilei, menționând că își concentrează eforturile pentru a o găsi.

Mădălina a fost văzută în afara casei pentru ultima dată pe 21 noiembrie. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022, însă a anunțat despre asta abia pe 15 decembrie.

Oamenii legii au săpat în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Presa americană a scris că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor români, mătuşa Mădălinei povestea că surorii sale îi era frică de soţ, însă se temea să îl acuze de cele întâmplate.

De ce se maturizează fetele mai repede decât băieţii?
Articolul anterior
Nunțile regale! Rafinament și costuri de milioane
Articolul următor