Adevărata „sosie” a lui Vladimir Putin se teme pentru viața sa

„Sosia” lui Vladimir Putin- un bărbat care arată aproape la fel cu președintele Rusiei- nu are de gând să-și lase barbă ori să-și schimbe înfățișarea, deși familia este îngrojorată cu privire la siguranța lui.

Slawomir Sobala, în vârstă de 54 de ani, din Polonia, a recunoscut că este conștient de pericolul de a arăta ca una dintre cele mai detestate persoane din lume – și chiar a recunoscut că unii oameni sunt nepoliticoși cu el din cauza acestui lucru.

Cu toate acestea, bărbatul din Wrocław, din vestul Poloniei, susține că nu își va schimba aspectul din cauza asta. Slawomir a explicat că știa ce îl așteaptă după decizia sa de a-l interpreta pe Putin în arta satirică, arată publicația Daily Star citata de stirileprotv.ro

Familia mea este foarte îngrijorată de siguranța mea, pentru că știu că a juca rolul lui Putin este foarte riscant și periculos. Din păcate, mulți oameni nu pot distinge realitatea de satiră și atunci când mă văd jucând rolul lui Putin, cred că sunt la fel ca [el] în viața de zi cu zi” a declarat „sosia” lui Putin.

Au fost chiar oameni care l-au criticat pentru aspectul său, unii chiar i-au spus că ar trebui să se simtă jenat din acest motiv. „După 24 februarie 2022, aproximativ 250.000 de oameni din Ucraina au ajuns în orașul meu natal, Wrocław. Fiecare ucrainean știe perfect cum arată fața lui Putin, iar de aceea am fost de multe ori în situații când oameni din Ucraina m-au luat în derâdere, spunând că ar trebui să mă simt rușinat că arăt așa” a mai spus bărbatul care interpretează rolul lui Putin în scenete de satiră.

Cu toate acestea, Slawomir este hotărât să condamne tirania lui Putin, iar arma sa în această confruntare este satira, gluma. Din cauza acestui lucru – și din convingerea fermă că bunătatea vine din inimă, nu din aspectul exterior – el spune că nu își va schimba aspectul.

Am crezut că în ziua în care Rusia a invadat Ucraina, ar trebui să renunț să mai joc rolul lui Putin. Am publicat chiar o declarație în acest sens pe site-ul meu, că nu voi mai juca rolul lui Putin. Dar atunci când atât de mulți oameni s-au apropiat de mine și m-au rugat să particip la proiecte care implică criticarea regimului lui Putin din Kremlin, am fost de acord. Datorită acestei decizii, astăzi am devenit probabil singura persoană din lume care, datorită unei schimbări a naturii, mi-a dat puterea și oportunitatea de a arăta că nu aspectul exterior face rău unei persoane. Poți să ajuți alte persoane, chiar dacă arăți ca Putin. Mulți oameni mi-au mulțumit că le-am dat o nouă speranță pentru viitor datorită satirei, în care l-au văzut pe Putin ca fiind slab și ridiculizat.”

Remarcând că aspectul fizic nu contează, atâta timp cât ești o persoană bună în interior, Sloawomir a explicat: „Cred că schimbarea aspectului meu prin creșterea mustății sau tăierea părului nu ar schimba nimic în viața mea de zi cu zi. Mereu spun că aspectul exterior nu ne face oameni buni sau răi. Trebuie să fii deschis pentru a stabili relații bune cu alte persoane și să nu te temi de critică. Datorită acestor reguli, am stabilit multe contacte interesante și am întâlnit mulți oameni minunați cu care am reușit să aducem bucurie oamenilor din întreaga lume.”

Două românce, printre victimele incediului devastator din Valencia. Bilanțul a crescut la 10 morți

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde a izbucnit incendiul de proporții sunt de negăsit. Ministerul de Externe afirmă că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat pentru presa din România, că două românce locuiau în imobilul respectiv. 

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE 

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

O femeie de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania. Este mama a doi copii

O femeie în vârstă de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania, scrie DW. Este vorba despre Apameh Schönauer, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani. Apameh Schönauer este și mama a doi copii. 

Apameh Schönauer s-a născut la Teheran, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat în Germania. Ea locuiește la Berlin și activează în calitate de arhitect. Apameh Schönauer este mama a doi copii.

În seara zilei de 24 februarie, Apameh Schönauer a obținut titlul de Miss Germania. În timpul competiției, Schönauer a subliniat de mai multe ori angajamentul ei în lupta pentru drepturile femeii, cu accent pe situația din Iran.

Câștigătoarea competiției Miss Germania va primi și o remunerare în valoare de 25 de mii de euro.

15 mii de femei au aplicat la concursul Miss Germania. În finală, Schönauer a reușit să învingă 8 concurente. De această dată, potrivit sursei, limita de vârstă la concurs a fost ridicată. Cea mai în vârstă finalistă a fost o femeie de 42 de ani.

Concursul Miss Germania în ultimii ani și-a schimbat conceptul. Anterior, participantele trebuiau să meargă pe podium în bikini. Din 2019 au fost puse în prim-plan calitățile femeilor. Totodată, câștigătoarea nu mai poartă o coroană, însă panglica peste umăr rămâne. 

Ucraina intenționează să invite Rusia la un summit de pace. Reacția Kremlinului

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta o încheiere a invaziei Moscovei în condiţiile Kievului, a indicat duminică Andrii Yermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Elveţia va găzdui un summit la care să se discute o viziune pentru pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi prezentată Rusiei la o a doua reuniune la o dată ulterioară, a spus Iermak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Poate exista o situaţie în care noi împreună invităm reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, unde li se va prezenta planul în cazul în care oricine reprezintă ţara agresoare la acel moment va dori în mod real să pună capăt acestui război şi să revină la o pace justă”, a spus el la Kiev într-o conferinţă televizată.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace în noiembrie 2022, la un summit al G20. Aceasta reclamă restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea totală a trupelor ruse.

Kievul a afirmat constant că nu va discuta cu Moscova până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că în prezent nu există o bază de discuţii între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd dat fiind că exclude Rusia.

Locuitorii din Dondușeni – cei mai activi alegători
Articolul anterior
Chișinăul s-a transformat într-o mică Veneție aseară
Articolul următor