Andreea Bănică și-a arătat fiul!

La 3 luni după naștere, interpreta a acceptat să pozeze cu fiul ei pe coperta unei reviste din România. Andreea Bănică spune că a rămas însărcinată din întâmplare, tratându-și niște dereglări hormonale la hipofiză.

separator

001_COPERTA UNICA Martie 2017.indd

Venirea pe lume a micuțului Noah a bucurat-o enorm pe artistă.


„Noah nu era nici măcar în gândurile noastre! Nu ne gândeam că vom mai avea vreodată un copil, și mai ales un băiețel! Din cauză că eu am avut niște probleme hormonale, am urmat un tratament foarte puternic despre care nu știam că, reglându-mi nivelul prolactinei, aș putea să rămân însărcinată. La un moment dat, eram la un salon de întreținere corporală și mi s-a făcut rău. Observasem că în luna aceea nu-mi venise nici menstruația și mi-am zis: „N-oi fi rămas însărcinată? Sper că n-am rămas însărcinată!“ Mi-am luat un test de sarcină, l-am făcut și n-a ieșit foarte clar pozitiv. I l-am arătat și lui Lucian și am mai făcut unul, la fel! Doctorul mi-a confirmat că aștept un copil, iar, la scurt timp, am fost anunțată că o să avem un băiețel sănătos. Eu, cu o noapte înainte să aflu, visasem că o să am un fiu. Nu am acordat niciodată o însemnătate mare unor astfel de lucruri , dar uite că de data asta s-a nimerit. Am fost foarte fericiți și eu, și Lucian. E un băiețel foarte cuminte, foarte liniștit, sănătos, frumos“, se destăinuie Andreea și adaugă: „A doua sarcină a fost cu mult mai grea, am avut toate stările specifice. Acestea au trecut și au apărut altele de sufocare, bebelușul mă apăsa foarte tare pe diafragmă. Nu prea am putut să fac mișcare în timpul sarcinii, am înotat toată vara, cât am fost la mare, ceea ce m-a ajutat foarte mult. Noah Andrei s-a născut pe 16 noiembrie, la 6 dimineața.“
AB119850AB119899

Unica.ro

Primăria din Bălți a redus programul de lucru pentru economisirea energiei electrice

Primăria municipiului Bălți a decis să modifice programul de lucru al angajaților pentru a reducere consumul de energie electrică în contextul stării de urgență, scrie IPN.

Potrivit unei dispoziții semnate de primarul Alexandr Petkov pe 13 ianuarie 2025, noul program intră în vigoare imediat și stabilește un interval orar fix, între 08:00 și 16:30, cu o pauză de masă de 30 de minute, între 12:00 și 12:30.Decizia vine ca răspuns la recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 decembrie 2024, prin care au solicitat autorităților publice să adopte măsuri pentru economisirea resurselor energetice.Primăria a suspendat, de asemenea, toate graficele individuale de lucru stabilite anterior.Autoritățile locale mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și colaborare în această perioadă, subliniind că măsurile adoptate au scopul de a sprijini funcționarea eficientă a instituției în condiții dificile.Primarul a subliniat că măsura este temporară și adaptată situației excepționale.

Crește consumul de energie: Astăzi a constituit cu 18% mai mult decât ieri

Energocom estimează pentru astăzi o creștere cu 18% a consumului de energie electrică pe malul drept al Nistrului, în comparație cu ziua de duminică, transmite IPN.

Cifra este mai mare și decât lunea trecută, cu 2%.

Energocom informează că a rezervat capacitatea comercială necesară la hotarul cu România, pentru a suplimenta cererea internă de electricitate cu importuri.Astfel, pentru data de 13 ianuarie, Republica Moldova își va asigura necesarul de energie electrică de la centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de la instalațiile locale de energie regenerabilă, precum și cu electricitatea importată, pe bază de contracte bilaterale și de pe bursă, notează sursa.

Republica Moldova va apela marți la energie de urgență, în intervalul 16:00-19:00

Pentru 14 ianuarie se planifică un consum de energie electrică pe malul drept al râului Nistru similar cu cel din data de 13 ianuarie. Din cauza limitei de capacitate a interconexiunii cu România (cumulat pe Piața pentru ziua următoare și pe Piața intrazilnică) nu a fost posibilă rezervarea integrală a capacității, anunță Energocom, citat de IPN.

Prin urmare, în intervalul orelor 16:00-19:00, pentru a-și acoperi prognozele de consum, Republica Moldova va apela la energie de urgență.„Pentru a nu avea deconectări de energie, operatorul de transport Moldelectrica va solicita de la operatorul de transport din România Transelectrica energie ca să poată să fie acoperit necesarul de consum. Deconectări nu vom avea”, a precizat pentru IPN consilierul directorului Energocom, Victor Bînzari.Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energia electrică pentru a putea micșora presiunea pe întreg sistemul.Potrivit Energocom, restul electricității necesare pentru data de 14 ianuarie va fi livrată de centralele de termoficare din Chișinău și Bălți, de centralele de energie regenerabilă, precum și suplimentată cu energia importantă, atât în baza contractelor bilaterale, cât și de pe bursă.

Roşii umplute cu quinoa și ciuperci. O rețetă delicioasă de post
Articolul anterior
Prognoza meteo! Temperaturi de până la plus 16 grade și mult soare, toată săptămâna
Articolul următor