Anfisa Cehova, alături de noile prietene din Maldive!

Prezentatoarea s-a refugiat alături de soțul său și feciorul Solomon pe 10 zile în Maldive. În vacanță, toți 3 nu doar au lenevit la soare. Anfisa a rămas încântată de faptul că a făcut cunoștință cu proprietarul hotelului în care au fost cazați.

separator
1447193215

Acesta s-a lăudat că a construit o școală și i-a invitat să asiste la o lecție alături de copilașii din Maldive. Prezentatoarea a legat prietenii, iar fiul Solomon i-a făcut cunoștință cu viitoarea noră. O fetiță pe numele Aișat, pe care a și reușit să o țină de mână.

1447193231

Un cunoscut fotbalist a fost arestat în Belarus și riscă ani de închisoare

Vasili Hamutovski, fostul portar al clubului românesc FCSB, a fost arestat în Belarus, după ce ar fi participat la un protest împotriva regimului președintelui Alexandr Lukașenko, dar și împotriva războiului din Ucraina.

Vasili Hamutovski

Fostul portar riscă între trei și șapte ani de închisoare, o amendă sau restricții de libertate.

Acesta revenise în Belarus pentru o operație la genunchi.

Un dosar penal a fost deschis pe numele pentru „infracțiunea” de „Organizare și pregătire a acțiunilor care încalcă grav ordinea publică sau participarea activă la acestea”, scrie sport.ro.

Țările cu care se unește România pentru a furniza gaze din Azerbaidjan către toată Europa. Proiectul susținut de UE ar putea fi aplicat rapid

Operatorii de transport de gaze naturale din România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia au propus o iniţiativă pentru transportul gazelor naturale.

„Transgaz, Bulgartransgaz, FGSZ şi Eustream propun acţiuni comune privind extinderea cooperării dintre Uniunea Europeană şi Azerbaidjan prin transportul de cantităţi suplimentare de gaze naturale prin reţelele lor existente”, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Agerpres.

Conform sursei citate, operatorii de transport de gaze vor continua să lucreze conform cadrului stabilit prin acordul de cooperare strategică UE-Azerbaidjan semnat la 18 iulie 2022.

„Pe baza cooperării dintre companii de-a lungul anilor şi cu sprijinul fondurilor UE, operatorii sunt încrezători că un astfel de proiect ar oferi o rută alternativă sigură pentru aprovizionarea cu gaze în volume suficient de mari”, a mai precizat comunicatul.

Cum s-ar putea transporta gazul în Europa 

Companiile au subliniat că într-un timp scurt şi cu îmbunătăţiri minime ale infrastructurii existente, proiectul ar putea transporta până la cinci miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, din Turcia şi Grecia către Europa de Est, Centrală şi de Vest, prin Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia.

„Acest lucru ar permite consumatorilor europeni să primească mai multe cantităţi de gaze naturale prin conductele Coridorului Sudic de Gaze. Un astfel de proiect ar putea fi implementat în cel mai scurt timp posibil şi la costuri minime, contribuind în mod semnificativ la asigurarea lichidităţii pe piaţa europeană de gaze. Iniţiativa contribuie la punerea în aplicare a obiectivelor şi priorităţilor stabilite în planul REPower EU al Comisiei”, conform sursei citate.

Familiile rușilor trimiși să lupte în Ucraina primesc câte o oaie de la stat

Autoritățile Republicii Tuva din Rusia dau câte o oaie familiilor care locuiesc în regiune după ce bărbații au fost înrolați pentru războiul din Ucraina.

În total, 91 de animale au fost distribuite locuitorilor din districtele Sut-Kholsky, Mongun-Tayginsky, Barun-Khemchykskyi, Ulug-Khemsky, Chedi-Khol’skiy, Erzyas, Tes-Khemsky, Chaa-Kholsky și Dzun-Khemchiksky, potrivit Pravda.

În districtul Bay-Tayginsky, familiile bărbaților trimiși la luptă au primit cartofi.

Imagine

În plus, primăriile au început să livreze varză și făină pentru aceste familii. Produsele au fost duse la Primăria Tuva pentru distribuție ulterioară, conform sursei citate.

În districtul Barun-Khemchykskyi, familiile recruților au primit cărbune, iar în Shagonar, autoritățile au decis să furnizeze familiilor de conscriși lemn de foc de la fabrica de cherestea locală.

Familiile cu copii sub 17 ani pot primi câte 5.000 de ruble (aproximativ 400 lei).

Autoritățile din Tuva au decis să ofere acestor familii un berbec, 50 de kilograme de făină și doi saci de cartofi și varză, după nevoi.

sursa

Renato Usatîi se iubește cu o pictoriță de la noi!
Articolul anterior
O prezentatoare din Rusia, în scaun cu rotile!
Articolul următor