Au recunoscut că au o relație

În sfârșit paparazii din Rusia au obținut declarații de la balerina Anastasia Volochkova și Serghei Zverev că sunt un cuplu. Aceștia s-au afișat la înmânarea premiilor Brand Awards 2013, ținându-se de mână.

Amintim că cei doi nu au vrut să recunoscă până nu demult că ar avea o relație.

0d5f3e745b7811e3bff10e9c1b268e6c_8 01c29e405b7711e39d08121daeb29022_7 18859ba05b7711e38a27126c24fb1dd2_8

Putin a distrus în 12 luni o armată pe care a construit-o timp de 20 de ani. Dezvăluirile unui renumit istoric

În momentul instalării lui Vladimir Putin la Kremlin, la 31 decembrie 1999, armata rusă se afla după aproape un deceniu de decădere. Convins că locul Rusiei este printre puterile mondiale, fostul agent minuscul din KGB a direcționat resurse semnificative spre militarizarea țării sale. Au urmat 20 de ani de propagandă pe tema înarmării și de încodare a mușchilor împotriva Georgiei și în Siria. Însă războiul din Ucraina a arătat limitele lui Putin și ale armatei sale.

Vladimir Putin surprins în timpul unei parade militare FOTO EPA-EFE

Într-un interviu acordat pentru „Business Insider”, istoricul Mark Galeotti, un fin cunoscător al chestiunilor rusești, face o analiză a refacerii armatei ruse și a dărâmării ei sub ochii lui Vladimir Putin, scrie Adevarul.

Armata rusă, într-o situație catastrofală în deceniul 1990-2000

Potrivit lui Galeotti, armata rusă se afla într-o situație „catastrofală” în momentul accederii lui Putin pe culoarele puterii de la Moscova inițial ca prim-ministru, în august 1999, apoi ca președinte interimar în ultima zi a aceluiași an.

Istoricul britanic rememorează unele aspecte nedemne pentru o armată dotată cu cel mai mare arsenal nuclear din lume, cum ar fi faptul că unii soldați ruși retrași din Germania erau nevoiți să doarmă în tancuri deoarece nu aveau locuințe. Mai mult decât atât, nici nu erau plătiți. „În aceste condiții, (…) armata nu putea aduce nicio garanție pentru securitatea Rusiei. Era, de fapt, o amenințare” la adresa propriei țări și a vecinilor săi, afirmă Galeotti.

Putin nu avea niciun fel de experiență militară în momentul în care a preluat puterea în Rusia. În schimb, fostul agent KGB avea o convingere foarte clară că Rusia trebuie să fie o putere militară serioasă.

„Ideea lui despre statutul de mare putere este una tipică secolului XIX”, adică o țară cu „capacitatea de a intimida sau constrânge alte state să facă ceea ce vrea”, afirmă Galeotti.

Așadar, continuă istoricul britanic, Putin a mizat pe crearea unei „armate foarte puternice”.

Georgia, un moment de reflecție

Armata imaginată de Putin a fost testată într-un război prelungit în Cecenia și apoi în Georgia. În ceea ce privește războiul ruso-georgian, Galeotti spune că nu s-a pus deloc problema câștigătorului, întrucât disproporția era prea mare între cele două părți beligerante. Însă existau așteptări asupra unei victorii mai ușoare.

De altfel, războiul ruso-georgian a scos la iveală o serie de gafe și aspecte hilare. „Rusia a pierdut mai multe avioane din cauza propriilor incidente cu tiruri frățești decât din cauza apărării antiaeriene a Georgiei”, subliniază Galeotti. De asemenea, vehiculele blindate rusești au rămas în pană mai degrabă din cauza defecțiunilor decât din cauza daunelor suferite în luptă. Nici comunicațiile nu au fost la înălțime, un general fiind nevoit să ceară telefonul unui jurnalist pentru a lua legătura cu soldații aflați sub comanda sa. În același timp, toate aceste aspecte „au furnizat muniția necesară pentru a convinge comandamentul de rang înalt, recalcitrant și conservator, să accepte (…) reforma”, precizează Mark Galeotti.

Ambiții mai mari decât posibilitățile economice

Reformele întreprinse după războiul din Georgia căutau „să scoată armata (rusă, n. red.) din era sovietică”, explică el. În multe privințe, Putin a încercat să imite Statele Unite. „Însă, desigur, este mai greu să concurezi cu Statele Unite atunci când ai un PIB aproximativ la fel cu cel al Spaniei”, subliniază istoricul britanic.

Kremlinul a pus accent pe forțele nucleare și cele de proiecție a puterii. Totodată, și-a dorit o forță modernă, flexibilă, capabilă să opereze pe întregul spectru al operațiunilor militare.

Anexarea peninsulei Crimeea (în martie 2014) și intervenția din Siria (lansată în septembrie 2015) au fost interpretate ca indicii că reformele aveau un impact real. Totuși, în retrospectivă, reformele se limitau la elementele de elită din cadrul armatei, spune Mark Galeotti.

Greșelile lui Putin

Războiul din Ucraina arată limitele acestei reforme, alimentate și de faptul că Putin tinde să subordoneze deciziile militare obiectivelor politice.

Erorile s-au ținut lanț. În primul rând, Putin a crezut într-o capitulare rapidă și prin urmare nu și-a făcut de la început un plan pentru un război de lungă durată.

În primele zile ale invaziei, armata rusă nu a dispus de structuri specializate, nu a avut un lanț logistic eficient și nici măcar un comandant clar de război. Practic, armata rusă și-a încălcat propria metodologie de război pentru că Putin nu credea într-un război. „Pare să fi crezut cu adevărat că Ucraina, această non-țară (în opinia liderului de la Kremlin, n. red.), nu va fi apărată de propriul ei popor și practic s-ar destrama la primul ghiont”, apreciază Mark Galeotti.

Potrivit istoricului britanic, în pofida faptului că au trecut 14 luni de la lansarea invaziei din Ucraina, armata rusă încă improvizează și nu are un obiectiv clar. Problema reală este că Putin continuă să încerce să gestioneze absolut totul, lipsindu-i de autoritate pe generali, este de părere Mark Galeotti. Un exemplu clasic este cel al fostului comandant al forțelor armate rusești angajate în războiul din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, care a fost înlăturat de liderul de la Kremlin pentru că nu era suficient de agresiv.

Ultimul război al lui Putin?

„Cred că generalii (ruși, n. red.) fac tot ce le stă în putință, dar nu fac față din cauza faptului că și-au pierdut cele mai bune echipamente și cei mai buni soldați în primele săptămâni și luni ale războiului. Așadar, forțele pe care le au acum nu le permit să fie inventivi sau inteligenți, iar Putin le pune constant cerințe politice care denaturează orice fel de strategie” militară, subliniază Galeotti.

În opinia sa, dacă războiul s-ar termina mâine, armata rusă ar avea nevoie de un deceniu pentru a reveni la nivelul la care se afla înainte de lansarea războiului la scară largă din Ucraina. Însă acest fapt s-ar întâmpla doar dacă Rusia ar fi capabilă să investească, ceea ce este foarte discutabil, afirmă Galeotti.

În concluzie, Putin „a petrecut 22 de ani construind o structură militară și apoi pur și simplu a distrus-o. Acesta este motivul pentru care cred că acesta este ultimul război al lui Putin, în afară de faptul că ar putea duce la căderea lui politică”, conchide istoricul Mark Galeotti.

Regele Charles al III-lea şi soţia lui, Camilla, au deschis oficial scena concursului Eurovision 2023

Regele britanic Charles al III-lea şi soţia lui, Camilla, au prezentat scena oficială pe care se va desfăşura în luna mai concursul Eurovision 2023, cu ocazia unei vizite întreprinse miercuri în oraşul Liverpool din nordul Angliei şi în timpul căreia cuplul regal a dezvăluit că va urmări această competiţie muzicală, relatează Agerpres.

Король Чарльз и королева Камилла, Евровидение, Евровидение 2023, Евровидение где пройдет, король британии

Regele Charles al III-lea şi regina consoartă, ale căror încoronări vor avea loc cu doar câteva zile înaintea concursului Eurovision 2023, s-au întâlnit totodată cu reprezentanta Regatului Unit din acest an, Mae Muller, şi au luat parte la înregistrările pentru o emisiune TV de divertisment pentru copii, „Blue Peter”.

„Vom urmări concursul cu mare interes şi vă vom face galerie!”, a declarat regele Charles în timp ce discuta cu cântăreaţa Mae Muller.

Король Чарльз и королева-консорт Камилла с ведущими

Liverpool va găzdui marea competiţie muzicală europeană în numele Ucrainei, ţara care a câştigat ediţia de anul trecut, dar care nu poate să o organizeze în 2023 din cauza invaziei militare a Rusiei. Marea Britanie a ocupat locul al doilea la concursul din 2022.

La finalul unei numărători inverse la care au participat numeroşi spectatori, regele Charles şi regina Camilla au dezvăluit publicului general scena pe care se va desfăşura competiţia, apăsând pe un mare buton roz, care a dat startul unei serii de imagini colorate şi unor acorduri muzicale foarte ritmate.

Fetiță de 3 ani, salvată de un trecător în timp ce se îneca într-o piscină. Mama ei se distra la petrecere

Mama fetiței, în vârstă de trei ani, era în stare de ebrietate și nu a văzut că fiica ei, care se afla lângă piscină, începuse să se înece. Un trecător a sărit în apă, cu viteza luminii, și a salvat copilul.

Copilul plange? Iata 10 expresii pentru a-l linisti! | Superbebe.ro

Copilul a fost lăsat nesupravegheat de mama lui în timp ce aceasta era la petrecere, scrie Yahoo News.

Ofițerii de poliție care au sosit la Gilbert’s Resort din Key Largo, din Florida, au arestat-o ​​pe Yavelyn Fernandez, în vârstă de 28 de ani, după ce a fost găsită beată în altă parte a proprietății.

Oaspeții și personalul stațiunii nu au putut să o găsească multă vreme pe mama fetei. Când a fost găsită, s-a dovedit că femeia era beată criță.

Unul dintre oaspeții stațiunii a scos copilul din piscină în timp ce se îneca. Copilul nu purta niciun echipament de salvare.

Отель, улица, здание, курорт, Google Maps, скриншот

Ce spune culoarea limbii despre starea ta de sănătate
Articolul anterior
Seducţia buzelor roşii. Cum le obţii? (tutorial video)
Articolul următor