Bijuteria celebră a Prințesei Diana a fost scoasă la licitație. Suma este una record!

Colierul cu diamante al Prințesei Diana, purtat la un bal cu doar două luni înainte de moartea sa, a fost scos la licitație de către un cuplu ucrainean, pentru o sumă record, de aproape 10 milioane de lire sterline.

separator
BONN, GERMANY - NOVEMBER 02: Princess Of Wales In Bonn, Germany Wearing Sapphire And Diamond Jewels Which Were A Gift From The Sultan Of Oman (the Tiara Is Her Own Spencer Tiara) With A Dress Designed By Fashion Designer Victor Edelstein (Photo by Tim Graham/Getty Images)

Strălucitor, cu diamante și perle din Marea Sudului, colierul Swan Lake Suite a fost  bijuteria purtată de Prințesa Diana la ultima sa apariție publică.

Colierul a fost realizat cu sprijinul Dianei și a inclus cinci dintre perlele ei preferate. De curând, cuplul ucrainean care deținea bijuteria, a hotărât să o scoată la vârnzare pentru suma de  9,6 milioane de £.

382192 04: Princess Diana's "Swan Lake Diamonds" necklace and earrings appear at the Wall Street Rarities retail gallery November 20, 2000 in New York City. The pearl and diamond-encrusted jewelry, custom made for the late Princess by the Royal Family's Crown Jeweler, was worn by Princess Diana at her final public appearance. The necklace and earrings will be auctioned off at an event called "The Ultimate Auction" December 1, 2000 which will later be broadcasted by the Fox television network. (Photo by Chris Hondros/Newsmakers)Dacă celebrul colier a fost vândut în 2010 pentru 500,000 £, proprietarii cred acum că valoarea acestei piese a crescut extrem de mult. Cele 178 de diamante și perle au fost descrise de casa de licitație Guernsey din New York  ca „darul secolului”.

Piesa unicat și-a câștigat porecla Swan Lake Suite după ce Diana s-a afișat cu acest colier la un spectacol de balet la Royal Albert Hall în iunie 1997. La acest spectacol, Prințesa a fost invitată de către Mohamed Fayed într-o vacanță în sudul Franței, alături de familia milionarului. Cu această ocazie, Diana l-a întâlnit pe fiul lui Mohamed, Dodi, care a fost implicat în evenimentelev tragice din acea vară.

Diana nu a purtat cercei asortați cu colierul în acea seară, pentru că bijuterielui Casei Regale, Garrard, nu a reușit să-i termine la timp pentru eveniment. După eveniment, Diana a înapoiat colierul pentru ca cerceii din acest set să fie terminați, însă a murit fără să apuce să vadă piesele finite.

Mai târziu, Garrard le-a vandut  unui om de afaceri britanic care le-a achiziționat pentru soția sa. El le-a scos la licitație în 1999, iar de atunci, atât colierul, cât și cerceii, au fost văzuți rar. În 1999, un colecționar din SUA a plătit mai mult de  360,000 £ pentru a cumpăra bijuteria, plus o pereche de cercei potriviți. Mai târziu,  milionarul Jim Mack McIngvale a cumpărat piesa unică pentru a o expune în magazinul său din Houston, Texas, cu scopul de a atrage clienții.

sursa

Ecaterina Curmaeva croșetează plapume pentru moldovenii din Canada, Italia, Londra, SUA și Serbia
Articolul anterior
Vino la un târg de haine pentru a ajuta o femeie să trăiască!
Articolul următor
Alte articole interesante