Bilanțul cutremurului din Mexic a ajuns la o cifră uriașă. O școală s-a prăbușit peste elevi

Ieri, în centrul Mexicului s-a produs un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1, anunță Institutul american de geofizică (USGS). Potrivit datelor oficiale furnizate de BBC, în urma cutremurului devastator au murit 72 de persoane.

separator


Seismul cu magnitudine de 7,1 grade a provocat prăbuşirea a zeci de clădiri în capitala Mexico City, printre care şi o şcoală, informează Rador. Un număr mare de voluntari s-a alăturat eforturilor de salvare, în căutarea disperată a supravieţuitorilor.

„Este o experienţa supra-realistă. Nu ştii cum să reacţionezi. Am văzut mulţimi de oameni strângându-se în zonele afectate cu sticle mari de apă, cu alimente pe care să le ofere”, a declarat un jurnalist care a fost martor la evenimente.

În cadrul unei adrese televizate, preşedintele Enrique Peña Nieto a afirmat că a detaşat forţele armate pentru a ajuta restabilirea reţelei electrice, pentru a permite căutării să continue şi pe timpul nopţii. Mai mult de 20 de milioane de persoane trăiesc în zona metropolitană, iar cutremurul intens a făcut ca mii de persoane să coboare în stradă.

Pagubele depăşesc mult zona oraşului Mexico City. Epicentrul a fost la peste 120 de kilometri spre sud-est, în Puebla, iar rapoarte despre decese şi pagube materiale vin din mai multe state. Un cutremur care a avut loc anterior, în luna septembrie, pe coasta sud-vestică a Mexicului a provocat decesul a cel puţin 90 de persoane.

Natura se dezlănțuie! Ninsorile au acoperit străzile
Articolul anterior
Cum arată soțiile celor mai bogaţi oameni din lume
Articolul următor
Alte articole interesante