Căsuța mică a legendarei Marilyn Monroe i-a deranjat foarte mult pe constructorii ” terenurilor de aur”. Oamenii de afaceri care visează să câștige cât mai mult datorită terenurilor super-scumpe din Los Angeles au decis că au nevoie și de pământul pe care era amplasată locuința vedetei.
Acolo, actrița a locuit un an atunci când a venit pentru prima dată în orașul viselor ei și și-a început cariera.
Fanii blondei au mers la tribunal pentru a include căsuța în patrimoniul cultural și a interzice demolarea, însă, oamenii de afaceri nici măcar nu au așteptat decizia instanței. Pe teritoriu a fost adusă tehnica necesară pentru demolare, iar în scurt timp va fi construită o clădire cu mai multe etaje.
Gest emoționant făcut de David Popovici. I-a dăruit medalia de aur cucerită la Roma unui copil care a învins cancerul
David Popovici și-a dorit să facă un copil fericit, după reușita sa din Italia.
După victoria de sâmbătă, de la Roma, la 100 de metri liber cu un nou record al competiţiei (48,10), sportivul a făcut un gest de suflet. El a dăruit medalia de aur unui copil care a învins cancerul, anunţă CS Dinamo, citat de news.ro.
”Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută aceşti copii, vă invit pe voi toţi să donaţi puţin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii”, a transmis David Popovici.
Tânărul participă la Internaţionalele Italiei – Trofeul Settecolli (ediţia 59). El va concura astăzi şi la 200 de metri liber.
Șase elicoptere și un avion ale armatei ruse, doborâte de Wagner, în timpul rebeliunii de sâmbătă. Mai multe case au fost distruse
Cel puțin două elicoptere și un avion au fost doborâte de luptătorii Wagner în regiunea rusă Voronej, în timpul rebeliunii, a anunțat presa rusă.
Primul elicopter a fost doborât în timpul unei intervenții în apropiere de satul Elizavetovka, districtul Pavlovsky din regiune, în jurul orei 5 dimineață, pe 24 iunie. Toți cei trei membri ai echipajului au fost salvați.
Al doilea elicopter a fost doborât în apropierea satului Filonovo, districtul Bogucharsky, în jurul orei 9 dimineață.
O altă ora mai târziu, un avion a fost, de asemenea, doborât lângă satul Kantemirovka.
Potrivit publicației Baza, racheta a fost lansată de pe șoseaua Voronej-Lugansk. Potrivit rapoartelor preliminare, patru persoane au murit în urmă prăbușirii avionului – trei dintre cei decedați se aflau în avionul propriu-zis, în timp ce un alt membru al echipajului a reușit să sară, dar parașuta să nu s-a deschis.
În total, șase elicoptere și un avion s-au prăbușit duminică, 24 iunie, potrivit corespondentului militar Irina Kuksenkova.
Un oficial local din regiunea rusă Voronej a declarat că 19 case au fost avariate sâmbătă, în timpul confruntărilor cu armata privată Wagner, informează CNN.
„Că urmare a încăierării care a avut loc lângă Elizavetovka, districtul Pavlovsky, pe 24 iunie, când o coloana a Wagner trecea prin zona noastră, 19 gospodării au fost avariate în sat”, a declarat Maxim Yantsov, șeful districtului Pavlovsky din regiune, într-o postare pe Telegram duminică.
Wagner a reușit să preia cu succes sâmbătă instalațiile militare din orașul din sud-vestul Rusiei, în cadrul unei tentative de rebeliune armata.
Yantsov s-a angajat să-i ajute pe proprietarii de case să repare pagubele suferite și să primească despăgubiri, spunând: „Îi vom ajută cu siguranță”.
El a mulțumit locuitorilor din regiune pentru „rezistență” lor în a face față restricțiilor instituite în regiune în urmă evenimentelor de sâmbătă.
Germania are 2 milioane de locuri de muncă vacante. Își modifică legislația pentru a atrage mai ușor lucrători calificați din străinătate
Germania are de ocupat 2 milioane de locuri de muncă. În prezent, Berlinul își reformează legislația privind imigrația pentru a oferi procese simplificate de acordare a vizelor și noi oportunități pentru lucrătorii străini calificați.
De la asistență medicală la IT, de la tâmplari la tehnicieni, semnul „se caută ajutor” din Germania clipește în roșu, arată Deutsche Welle. La mijlocul lunii iunie, în cadrul unui eveniment organizat de industria germană, cancelarul Olaf Scholz a promis liderilor de afaceri că vor avea loc schimbări și că acestea vor fi însoțite de mai puțină birocrație.
Germania are nevoie de 400.000 de lucrători străini pentru a acoperi deficitul anual, potrivit Oficiului Federal pentru Ocuparea Forței de Muncă. Iar atunci când generația baby boomers se va pensiona în masă, problema se va agrava.
Legiuitorii din partidele aflate la guvernare – social-democrații de centru-stânga, Verzii și neoliberalii din Partidul Liber Democrat – au elaborat ultimele detalii ale unei legi privind imigrația forței de muncă calificate.
Proiectul de lege, elaborat inițial de ministerele Muncii și de Interne, urmărește să deschidă noi oportunități pentru persoanele din țări din afară Uniunii Europene.
Aceștia ar putea veni în Germania fie datorită calificărilor și diplomelor pe care autoritățile de reglementare germane le vor recunoaște în cadrul unui proces mai rapid și mai simplificat, fie pe baza experienței lor profesionale, fie printr-un sistem de puncte pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă cu potențial, dar fără un contract de muncă existent.
În urmă cu un deceniu, Germania a introdus ceea ce se numește Cartea Albastră a UE, pentru specialiștii cu înalta calificare. Acum, această va deveni, de asemenea, mai ușor de obținut, datorită unei cerințe mai mici privind veniturile.
În viitor, aceștia vor trebui să aibă un salariu anual minim de 43.800 de euro, potrivit agenției de presă Reuters. Iar pentru specialiștii în IT experiență profesională poate lua locul unei diplome universitare.
De asemenea, lucrătorii care vor veni vor fi mai puțîn restrictionati în ceea ce privește domeniul de activitate. Până acum, a fost dificil să se schimbe industria, pe baza normelor existente privind vizele.
Cu un sistem de puncte în cadrul unui nou „card de oportunitate”, străinii care nu au încă un loc de muncă pregătit vor avea permisiunea de a veni în Germania și li se va acordă un an pentru a-și găși un loc de muncă. O condiție prealabilă este deținerea unei calificări profesionale sau a unei diplome universitare.
Punctele vor fi acordate, de exemplu, pentru cunoștințele de limba germană și/sau engleză, pentru legăturile existente în Germania și pentru potențialul de a-și însoți partenerii de viață sau soții pe piață muncii din Germania.
Un card de oportunitate permite muncă ocazională de până la 20 de ore pe săptămâna în timp ce se caută un loc de muncă calificat, fiind permisă, de asemenea, angajarea în perioada de proba.
Un obstacol major în calea imigrației a fost mult timp cerință de a avea diplome recunoscute în Germania. Acesta este un proces lung, birocratic și adesea frustrant.
În viitor, imigranții calificați nu vor mai fi obligați să își recunoască diplomele în Germania dacă pot demonstra că au cel puțîn doi ani de experiență profesională și o diplomă recunoscută de stat în țară lor de origine.
Cu toate acestea, acest lucru vizează doar lucrătorii calificați care depășesc un anumit prag salarial.
Legea privind lucrătorii calificați prevede, de asemenea, un nou aranjament: Cineva care are deja o oferta de muncă poate veni deja în Germania și poate începe să lucreze în timp ce diplomă să este încă în curs de recunoaștere.
Nu toată lumea este mulțumită de modificările propuse, care au fost supuse pentru prima dată dezbaterii în luna martie. Unii din opoziție văd o problema pe care legislația nu o poate rezolva.
„Când mii de lucrători calificați care doresc să imigreze așteaptă luni de zile pentru o viza sau o recunoaștere a competențelor, trebuie să existe în sfârșit suficient personal, de exemplu, la consulate – nu un nou sistem de puncte”, a declarat Hermann Grohe, un deputat din blocul conservator CDU-CSU.
Alții sunt atenți la deficiențele din infrastructură digitală a Germaniei, care îngreunează procesarea vizelor și descurajează potențială forță de muncă străină.
„Dacă un informatician din Pakistan sau India trebuie să aștepte luni de zile pentru a obține o programare la consulat pentru o viza, îndoială care se instalează îl va face să aleagă o altă țară de destinație”, a declarat Gerd Landsberg, directorul general al Asociației germane a orașelor și municipalitatilor, pentru ziarul regional Rheinische Post. El a subliniat că toate țările industrializate sunt în competiție pentru muncă calificată.
Într-un interviu recent acordat cotidianului berlinez Tagesspiegel, directorul biroului de imigrație din Berlin, Engelhard Mazanke, a declarat că are nevoie de cel puțîn 50 de angajați suplimentari pentru a procesa afluxul de mii de lucrători străini și familiile acestora. Aceștia provin în principal din Ucraina, Orientul Mijlociu și țările africane.
Între timp, o reforma a legii cetățeniei este, de asemenea, în cărți. Pentru a le oferi imigranților un stimulent pentru a se integra și a rămâne în zona pe termen lung.