Cel mai tânăr primar din țară și-a scos comuna din sărăcie! A investit 10 milioane de euro din fonduri europene

Cel mai tânăr primar din țară și-a scos comuna din sărăcie cu fonduri europene. A investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini. S-au folosit fonduri europene, la care primarul nu a ajuns ușor, ci cu multă insistență și cu proiecte, pentru care a primit bani nerambursabili.

separator
wd

Cel mai tânăr primar din România a ajuns în fruntea comunei la 23 de ani, de-abia ieșit de pe băncile facultății. Se întâmplă la Dudeștii Noi, în Timiș, acolo unde oamenii au înțeles că stă în puterea lor să trăiască civilizat. De când a fost ales, primarul a schimbat multe în comună și a ajuns în atenția presei.

„Pe aici era un drum de noroi, unde dacă se băga un tractor cu o remorcă, mai trebuiau să vină 3 tractoare să îl scoată, așa era drumul”, spune o localnică.aq

„La 23 de ani am fost cel mai tânăr primar din țară. Am avut poate energia si nebunia tinerească de a mă baga cu capul înainte în ceva ce era extrem de dificil de realizat, să iei o comună de la zero, să nu ai angajați, sediu și nici măcar scaun unde să stai.”, spune primarul, care acum se află la al doilea mandat.

Edilul Alin Nica afirmă că azi, doar o expoziție cu fotografii îi mai amintește peisajele triste din comună. Drumurile principale au primit între timp asfalt, iar localnicii nu mai sunt rupți de civilizație.as

S-au folosit fonduri europene, la care primarul nu a ajuns ușor, ci cu multă insistenta și cu proiecte. A primit peste 10 milioane de euro, bani nerambursabili.

„Comuna este în proporție de 100% canalizată, iar alimentarea cu apă este în aceeași proporție”, declara primarul, care a schimbat mentalități și a demonstrat că se poate trăi civilizat, într-un reportaj realizat de stirileprotv.ro.

Au venit și investitori: o fabrică chinezească de țiglă metalică, o uriașă fabrică de mobilă. În zonă au fost create aproape 1000 de locuri de muncă, a fost plantată cea mai mare pădure din regiune. Ultima statistică era de sub 2% șomeri în localitate.

Alte peste 100 de firme activează în comună, spune primarul care construiește bunăstare și ridică nivelul de trai al oamenilor. Tot satul are apă în casă, lumină pe stradă, drumuri fără noroaie, fiind comuna cu cea mai tânără populație din România.

Acest exemplu este unul demn de urmat!

Grădina Zoologică a fost închisă pentru publicul larg!
Articolul anterior
Persoanele publice au devenit melancolice. Cum își amintesc de copilăria lor
Articolul următor
Alte articole interesante