Celebrităţi care s-au sinucis

Luni, 10 august, lumea a aflat cu tristețe că marele actor Robin Williams a murit. Acesta suferea de depresie și dependență de alcool. Dacă bănuielile anchetatorilor se adeveresc, cazul lui Robin Williams va completa lista deja lungă a actorilor faimoși care s-au sinucis.

separator

640px-Marilyn_Monroe_-_publicityMarilyn Monroe (1926-1962) este una dintre cele mai cunoscute actrițe ale secolului XX și imaginea-simbol a anilor ’50-’60. Moartea ei, din 1962, este și astăzi un subiect controversat : după o carieră extraordinară la Hollywood, Marilyn Monroe, suferind de depresie, s-a sinucis la 36 de ani luând o supradoxă de barbiturice. Cu privire la moartea ei s-au făcut numeroase speculații, una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației fiind că actrița ar fi fost ucisă.

george_for_SupermanGeorge Reeves (1914-1959) a fost primul actor care a jucat în televiziune rolul lui Superman, în programul Aventurile lui Superman, lansat în 1951. Acesta este cel mai cunoscut rol al său, însă Reeves a apărut și în alte producții faimoase precum Gone with the wind (1939) sau From here to eternity (1953). Reeves a murit în 1959; se pare că s-ar fi sinucis prin împușcare, însă circumstanțele morții sale nu au fost elucidate cu certitudine.

heath-ledger-the-jokerHeath Ledger (1979-2008) a devenit cunoscut la Hollywood în anii 2000 după rolurile din A knight’s tale (2001), Frații Grimm (2005), Brokeback Mountain (2005, pentru care a fost nominalizat la Oscar), Casanova (2005) ș.a. În 2008, cu câteva luni înainte de lansarea celui mai bun film al său, The Dark Knight, în care a interpretat excelent dificilul rol al Jokerului, Heath Ledger a fost găsit mort în apartamentul său din New York. Actorul a murit din cauza unei supradoze (accidentale sau nu) de medicamente. Ledger a primit postum Globul de Aur și Oscarul pentru rolul din The Dark Knight.

Diana BarrymoreDiana Barrymore (1921-1960), născută în cea mai faimoasă familie de la Hollywood, s-a lansat în lumea teatrului și cinematografiei din tinerețe, ea având șansa să devină o actriță extraordinară. Însă cariera ei a luat sfârșit după doar trei ani (și șase filme) din cauza problemelor personale și a drogurilor. Până la moartea sa, în 1960, actrița s-a străduit să-și refacă viața, însă severa depresie de care suferea a împins-o, în cele din urmă, spre sinucidere (supradoxă de alcool și somnifere).

Elvis Presley

Elvis Presley – Regele rock&roll-ului este unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria muzicii. A murit în urma unei supradoze de calmante care i-a fost fatală şi pe fondul bolii de inimă de care suferea. A fost găsit  decedat pe 16 august 1977 în baia casei în care locuia. Există încă controverse privind moartea sa. Unii cred că e vorba de un accident, în timp ce alţii cred că s-a sinucis.

alexander-mcqueenAlexander McQueen – Designerul britanic Alexander McQueen a fost găsit fără suflare pe 11 februarie 2010. Cunoscut pentru creaţiile sale ieşite din comun, preferate de vedete precum Sarah Jessica Parker, Naomi Champbell, Kate Moss şi Lady Gaga, Alexander a se pare că nu a putut trece peste moartea mamei sale cu câteva luni în urmă şi şi-a pus capăt zilelor la vârsta de 40 de ani.

Sursa http://www.historia.ro/, http://www.acasatv.ro/, http://www.eva.ro/

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, scoase din adâncuri

Au apărut primele imagini cu resturi ale submersibilului Titan, scoase din adâncuri și aduse la țărm, la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland.

Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, scoase din adâncuri

Resturi ale submersibilului Titan, care transporta cinci persoane într-o călătorie în largul mării către epava centenară a navei Titanic, în cadrul unei expediţii turistice, au fost găsite la cinci zile după ce a fost lansată o operațiune masivă de căutare, când acesta a pierdut contactul cu nava-mamă, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Submersibilul Titan, care are o lungime de 6,7 metri şi este operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea duminică la ora locală 8:00 (15:00, ora României).

Contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă a SUA, a declarat că nava a suferit o „implozie catastrofală”, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord.

Imaginile au arătat cum piesele sunt descărcate de pe nava Horizon Arctic la cheiul Gărzii de Coastă canadiene din St. John’s, Newfoundland.

Un efort uriaș de căutare și salvare a fost lansat pentru a recupera nava dispărută, dar, în mod tragic, au fost recuperate resturi de pe epavă la aproximativ 490 de metri de prova Titanicului.

S-a confirmat că implozia a avut loc la 18 iunie, data dispariției submarinului, iar toți cei cinci pasageri aflați la bord au fost uciși.

Cele cinci persoane care au murit în urma „imploziei catastrofale” ale submersibilului Titan sunt Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, care deținea nava, Hamish Harding, Paul-Henri Nargeolet, Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani, Suleman Dawood.

În urma acestui incident îngrozitor, oficialii americani din domeniul maritim au declarat că vor publica un raport menit să îmbunătățească siguranța submersibilelor la nivel mondial.

Anchetatorii din SUA, Canada, Franța și Marea Britanie colaborează îndeaproape la investigarea accidentului din 18 iunie.

Aceștia susțin că incidentul s-a petrecut într-o „regiune neiertătoare și greu accesibilă” din Atlanticul de Nord, a declarat contraamiralul John Mauger, de la primul district al Gărzii de Coastă americane, din cadrul Gărzii de Coastă.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

TikTok introduce o nouă actualizare. Părinții vor putea alege videoclipurile la care să nu aibă acces copiii lor

TikTok a introdus o nouă opțiune prin care părinții și tutorii pot filtra videoclipurile pe care nu doresc să le vadă copiii lor, în cadrul funcționalității de împerechere familială a aplicației, scrie Sky News.

TikTok tests landscape videos in major shake-up - BBC News

Această caracteristică adăugată vine în sprijinul siguranței utilizatorilor și se alătură posibilității deja existente de a seta propriile filtre de conținut pentru a evita videoclipurile asociate anumitor cuvinte sau hashtag-uri.

Deși adolescenții vor fi notificați cu privire la filtrele inițiale selectate de părinți, aceștia au opțiunea de a nu le folosi și de a opta pentru alte setări.

TikTok a căutat un echilibru între pragmatism și transparență, oferind familiilor posibilitatea de a alege cea mai potrivită experiență pentru fiecare, având în vedere că fiecare familie este diferită, a explicat Julie de Bailliencourt, șefa globală a politicii de produs a TikTok, scrie AlephNews.

„Am vrut să ne asigurăm că avem echilibrul potrivit de pragmatism și transparență pentru a permite familiilor să aleagă cea mai bună experiență pentru propria familie, deoarece fiecare familie este diferită”, a declarat De Bailliencourt.

Această adăugire vine în contextul finalizării unei legi guvernamentale privind siguranța online, care a trecut printr-un proces de examinare în Camera Lorzilor, inclusiv un amendament care ar putea permite medicilor legiști și părinților îndurerați să acceseze datele din telefoanele copiilor decedați.

TikTok nu a făcut comentarii specifice cu privire la acest amendament, dar a subliniat că colaborează îndeaproape cu guvernul pentru elaborarea legislației.

De-a lungul timpului, TikTok a fost supusă presiunilor din cauza legăturilor sale cu China, fiind deținută de ByteDance din Beijing. În plus, la începutul acestui an, a fost interzisă utilizarea TikTok pe telefoanele guvernului britanic.

TikTok a anunțat și formarea unui consiliu global al tinerilor, format din utilizatori ai platformei, care va fi lansat în acest an. Consiliul va funcționa ca un organism consultativ similar cu consiliile de conținut și de siguranță ale TikTok, compuse din experți independenți care ajută la fundamentarea politicii de moderare a platformei.

În același timp, TikTok a afirmat că nu a existat nicio schimbare în politicile sale privind dezinformarea electorală, în contrast cu decizia rivalului YouTube de a nu mai șterge afirmațiile false legate de presupusa fraudare a alegerilor din SUA din 2020.

Stoltenberg: ”NATO este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi, la Haga, că este prea devreme pentru a specula cu privire la efectele mutării trupelor Wagner în Belarus, dar a subliniat că alianţa nord-atlantică este gata să se apere împotriva oricărei ameninţări, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro.

„Este prea devreme pentru a face vreo judecată finală cu privire la consecinţele faptului că Prigojin s-a mutat în Belarus şi că, cel mai probabil, unele dintre forţele sale vor fi, de asemenea, localizate în Belarus”, a declarat Stoltenberg reporterilor după o întâlnire cu lideri guvernamentali din şapte ţări membre NATO .

„Dar am trimis un mesaj clar Moscovei şi Minskului că NATO este prezent pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru de teritoriu NATO”.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, a zburat marţi în exil în Belarus.Stoltenberg a indicat că NATO va decide să îşi consolideze sistemele de apărare în timpul unui summit care va avea loc la mijlocul lunii iulie în Lituania, pentru a-şi proteja toţi membrii, în special pe cei care au o graniţă comună cu Rusia şi Belarus, conform AFP.

 

Irina Bivol:”Am fost cele mai bune prietene până la 14 ani. Acum încercăm să revenim la ce a fost cândva”!
Articolul anterior
Exclusiv! Vezi cine e alesul fiicei Irinei Bivol !
Articolul următor