Celebrităţi care s-au sinucis

Luni, 10 august, lumea a aflat cu tristețe că marele actor Robin Williams a murit. Acesta suferea de depresie și dependență de alcool. Dacă bănuielile anchetatorilor se adeveresc, cazul lui Robin Williams va completa lista deja lungă a actorilor faimoși care s-au sinucis.

separator

640px-Marilyn_Monroe_-_publicityMarilyn Monroe (1926-1962) este una dintre cele mai cunoscute actrițe ale secolului XX și imaginea-simbol a anilor ’50-’60. Moartea ei, din 1962, este și astăzi un subiect controversat : după o carieră extraordinară la Hollywood, Marilyn Monroe, suferind de depresie, s-a sinucis la 36 de ani luând o supradoxă de barbiturice. Cu privire la moartea ei s-au făcut numeroase speculații, una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației fiind că actrița ar fi fost ucisă.

george_for_SupermanGeorge Reeves (1914-1959) a fost primul actor care a jucat în televiziune rolul lui Superman, în programul Aventurile lui Superman, lansat în 1951. Acesta este cel mai cunoscut rol al său, însă Reeves a apărut și în alte producții faimoase precum Gone with the wind (1939) sau From here to eternity (1953). Reeves a murit în 1959; se pare că s-ar fi sinucis prin împușcare, însă circumstanțele morții sale nu au fost elucidate cu certitudine.

heath-ledger-the-jokerHeath Ledger (1979-2008) a devenit cunoscut la Hollywood în anii 2000 după rolurile din A knight’s tale (2001), Frații Grimm (2005), Brokeback Mountain (2005, pentru care a fost nominalizat la Oscar), Casanova (2005) ș.a. În 2008, cu câteva luni înainte de lansarea celui mai bun film al său, The Dark Knight, în care a interpretat excelent dificilul rol al Jokerului, Heath Ledger a fost găsit mort în apartamentul său din New York. Actorul a murit din cauza unei supradoze (accidentale sau nu) de medicamente. Ledger a primit postum Globul de Aur și Oscarul pentru rolul din The Dark Knight.

Diana BarrymoreDiana Barrymore (1921-1960), născută în cea mai faimoasă familie de la Hollywood, s-a lansat în lumea teatrului și cinematografiei din tinerețe, ea având șansa să devină o actriță extraordinară. Însă cariera ei a luat sfârșit după doar trei ani (și șase filme) din cauza problemelor personale și a drogurilor. Până la moartea sa, în 1960, actrița s-a străduit să-și refacă viața, însă severa depresie de care suferea a împins-o, în cele din urmă, spre sinucidere (supradoxă de alcool și somnifere).

Elvis Presley

Elvis Presley – Regele rock&roll-ului este unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria muzicii. A murit în urma unei supradoze de calmante care i-a fost fatală şi pe fondul bolii de inimă de care suferea. A fost găsit  decedat pe 16 august 1977 în baia casei în care locuia. Există încă controverse privind moartea sa. Unii cred că e vorba de un accident, în timp ce alţii cred că s-a sinucis.

alexander-mcqueenAlexander McQueen – Designerul britanic Alexander McQueen a fost găsit fără suflare pe 11 februarie 2010. Cunoscut pentru creaţiile sale ieşite din comun, preferate de vedete precum Sarah Jessica Parker, Naomi Champbell, Kate Moss şi Lady Gaga, Alexander a se pare că nu a putut trece peste moartea mamei sale cu câteva luni în urmă şi şi-a pus capăt zilelor la vârsta de 40 de ani.

Sursa http://www.historia.ro/, http://www.acasatv.ro/, http://www.eva.ro/

alte Articole interesante